Η πιο πρόστυχη κυβέρνηση μεταξύ των άλλων πρόστυχωνΛίγο καιρό πριν τις εκλογές του 2015 συζητούσα με έναν φίλο που είναι στο ΚΚΕ (από τους πραγματικούς κομμουνιστές - οικοδόμος, παναπεί όχι στο "απυρόβλητο" κάποιας βίλας στα βόρεια προάστια όπως πάμπολλοι άλλοι στο ίδιο κόμμα), και μου έλεγε: "Αυτό που δεν θα αντέξω είναι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεπουλήσει όλα, να γυρίσει να μου πει κάποιος 'σας είδαμε κι εσάς τους αριστερούς', και θα αρχίσω να δέρνω". Δεν ξέρω τι έκανε έκτοτε αλλά μάλλον κάποιον θα τσαλαπάτησε αν του το είπε λίγους μήνες αργότερα αν κρίνω από τη... μενταλιτέ του φίλου μου.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ίσως η πιο πρόστυχη κυβέρνηση μεταξύ των τελευταίων πρόστυχων κυβερνήσεων Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά κλπ. Αλλά και όλων των προηγούμενων. Κι αυτό διότι πήρε το μανδύα του "ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς", τον έβαλε σαν προβιά κι ύστερα βγήκε ο λύκος από μέσα.

Θα πει κάποιος πως και το ΠΑΣΟΚ του '81 το ίδιο έκανε. Κι όμως (χωρίς να αθωώνεται το ΠΑΣΟΚ βέβαια), η κυβέρνηση αυτή κανιβάλισε τους αγώνες ανθρώπων που έπεσαν στα σκοπευτήρια για μια άλλη Ελλάδα (όπως τουλάχιστον πίστευαν) - προσωπικά μάλιστα ο Τσίπρας πήγε και ως πρωθυπουργός στην Καισαριανή και έβαλε λουλούδια στους πεσόντες.

Αυτό είναι πραγματικά ασυγχώρητο ακόμη και από το Διάολο. Κι αν ακόμη οι κομμουνιστές ήταν θύματα μιας άλλης "θρησκείας" - που ήταν δυστυχώς - τουλάχιστον αυτοί έπεφταν για τις ιδέες τους δίχως να περιμένουν κάποια μετά θάνατον ζωή. Θύματα ήταν κατά τη γνώμη μου κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αλλά σέβομαι τη θυσία αυτή (εκείνοι δεν μπορούσαν να δουν την εξέλιξη της θυσίας τους και την κατάντια του ΚΚΕ).

Αυτό ακριβώς δηλαδή που δεν σεβάστηκε ο κύριος Τσίπρας και το παρεάκι του. Θα μπορούσε απλά να έχει πάει σπίτι του τον Ιούλιο του '15 λέγοντας "λάθος μάγκες" όταν είδε πως ήταν χαμένος από χέρι στη 17ωρη διαπραγμάτευση που του έδειξαν πως αν θέλει να μείνει στην εξουσία, θα πρέπει να τα ξεπουλήσει όλα. Τι έκανε όμως;

Στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα της εξουσίας και κοίταξε να μοιράσει δουλίτσες - όσες απομένουν - σε ημετέρους όπως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Και τώρα τι; Τώρα έχει αφήσει τη χώρα έρμαιο σε κάθε επιβουλή ουσιαστικά και κοιτά να διατηρήσει τις όποιες δυνάμεις έχουν απομείνει στο παρεάκι του ενόψει πιθανής εκλογικής ήττας, ενώ πίσω έρχεται καβάλα στο άλογο το παλιό γνωστό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με όλα του τα κόμματα. Και στο βάθος οι Ναζί.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Αυτή είναι η μόνη οδός πλέον. Ατομικά και το πολύ σε μικρές ομάδες ελευθέρων ανθρώπων.

Υ.γ. Για την "Περισσός Α.Ε." κατά κόσμον ΚΚΕ και τους σκελετούς που έχει στην ντουλάπα, θα μιλήσουμε προσεχώς.

Ίων Χριστοφιλόπουλος


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.