Έλληνες... κοιμηθείτε γιατί χανόμαστε - (Άνα Ζουμάνη)Μια μέρα στέφτηκα βασιλιάς.

Το άλλο πρωί όλα τα ωραία μέρη της χώρας ήταν γεμάτα με αφίσες γραμμένες με  κόκκινα και άσπρα γράμματα σε ασημένιο φόντο:

Πολίτες, αγαπημένα μου παιδιά...
Θ' αρχίσω με μια παραβολή:
Αν  ένα κομμάτι μετάξι που ταλαιπωρείται και σκίζεται από την καθημερινή χρήση,  τη νύχτα το περιποιείται τρυφερά μια ιδανική ράφρτα και σιδερώτρα, τότε, θεωρητικά, το μετάξι  θα μπορούσε να ζει αιώνια.
Λοιπόν, προσέξτε. Μια τέτοια ιδανική ράφτρα και σιδερώτρα του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής σας, που φθείρονται από τις καθημερινές δραστηριότητές σας, είναι ο Ύπνος σας.
Ως εκ τούτου, σας ανακοινώνω εδώ και τώρα πως ζείτε στην Πόλη του Ύπνου.
Στις 9 το βράδυ ξεκινά η νεκρική σιγή, με το νόμο, και αλίμονο σ' όποιον κάνει «γκουκ» και ταράξει την ησυχία μας.
Από τις 9 ως τις 10, επιτρέπω στους αγαπημένους μου πολίτες να προετοιμαστούν για την ιερή νυχτερινή γαλήνη με λίγο κρασάκι, μουσικούλα, σεξάκι, διάβασμα, ήρεμο διάλογο και άλλα όμορφα πράγματα.
Το χαζοκούτι θα μένει κλειστό.
Και το ψυγείο επίσης.
Ο κάθε ένας από τους πολίτες μου έχει το εγγυημένο από την εξουσία δικαίωμα να κοιμάται ως 10 ώρες το 24ωρο.
Στόν βαθύ και αυτοτελή ύπνο είναι η δύναμη του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος των πολιτών μου.
Η ενέργεια που θυσιάζετε την ημέρα πρός όφελος του συνόλου, πρέπει να αντικαθιστάται τη νύχτα, με κρατική εγγύηση και έλεγχο, έτσι ώστε να μη μειώνεται το ζωτικό σας κεφάλαιο, ο ένας και μοναδικός παράγοντας ευφορίας της κοινωνίας.
Τα δικαστήρια θα κλείσουν τις πόρτες τους, γιατί ο άνθρωπος που κοιμάται καλά είναι ήρεμος, σοφός και προσαρμόζεται από μόνος του στην «θεϊκή τάξη».
Οι γιατροί θα μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες έκαναν τη νύχτα, μέρα, διότι ο Ύπνος της νύχτας κλείνει όλες τις πληγές που προκαλεί η ημέρα.
Δεν θα υπάρχουν δυστυχισμένοι γάμοι και δεσμοί, διότι ο απόλυτα ξεκούραστος άνθρωπος, δηλαδή στο ζενίθ της πνευματικής του δράσης, ξέρει να επιλέγει, να περιμένει, να «επισκευάζει» και να κρατά ψηλά τα ιδανικά του, ή να τα απορρίπτει με σοφία.
Όλοι θα ανακαλύψουν τις κρυφές θεϊκές δυνάμεις και ικανότητές τους και αυτό  το κοπάδι των παρτάκηδων θα πεθάνει, θα εξαφανιστεί.
Από τις 9 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, νεκρική σιγή.

Ρε άνθρωπε, για όνομα του θεού! Άσε την σοφή, ιδιοφυή φύση να επιδράσει πάνω σου με την ιερή ησυχία της νύχτας.

Πολίτες, παιδιά μου, δεν είμαι τίποτε άλλο, παρά  μόνο ο νομοθέτης σας, που πρόωρα και έγκαιρα ξεπήδηξε από μέσα σας και έγινε ο Βασιλιάς σας.

Αμήν


Άνα Ζουμάνη

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.