Με αφορμή την «Ημέρα των ζώων»: ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣΑγαπητά ζώα, δεν μπορώ να ισχυριστώ, όπως οι άλλοι, πως είστε «καλύτερα από εμάς», ή πως είστε οι «καλύτεροι φίλοι μας», αφού ούτε δανεικά μπορείτε να μας δώσετε όταν ξεμένουμε από χρήμα, ούτε συσσίτιο όταν ξεμένουμε από φαΐ, ούτε να μας ξεσκατώνετε στα γεράματα και στην αρρώστια μπορείτε, ούτε πρόσφυγες να φιλοξενείτε μπορείτε, ούτε από τυράννους να μας απελευθερώσετε μπορείτε, αν εξαιρέσεις τον Κανέλλο...
ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Όμως σας ευχαριστούμε που υπάρχετε, ως γουνίτσα για να χαϊδέψουμε όταν τα χέσαμε στη ζωή και μείναμε μόνοι, ως κοψίδια για να τρώμε όταν δεν μπορούμε, ή δεν θέλουμε να είμαστε χορτοφάγοι, ως αδέσποτα για να σας μαζεύουμε σε κλουβιά και να νιώθουμε σπουδαίοι και για να κρατάτε ισορροπίες στη φύση, τρώγοντας το ένα, το άλλο, τρώγοντας τα μωρά σας για να μη γίνετε πολλοί, αφήνοντας τον αδύναμο στην τύχη του, ξεκοιλιάζοντας, ή τσαλαπατώντας όποιον ξένο προσπαθεί να μπει στα λημέρια σας, ανασκολοπίζοντας όποιον επιχειρήσει να σας κλέψει την ερωμένη... και όλα τα άλλα καλά, που κάνετε ακολουθώντας τις διαταγές της φύσης.
Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» πάει στη γάτα, το πιο κακό των ζώων, που μου κάνει την τιμή να το κρατώ στο σπίτι μου, να το ταΐζω, να το ποτίζω, να το ζεσταίνω, να καθαρίζω τα σκατά του... και γενικώς να το υπηρετώ, περιμένοντας με λαχτάρα πότε θα του καβλώσει να έρθει να το πάρω αγκαλιά.


Άνα Ζουμάνη
εφημεροπτεραShare on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.