Ego Sum Abbas sci fi διήγημα σε συνέχειες VII ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

E.S.A.-ESTEC, Noordwijk, Netherlands, 27 Ιανουαρίου 2056, ώρα 03:58

 Η μεγάλη στιγμή επιτέλους είχε φτάσει. Είκοσι χρόνια έρευνας, πολιτικού παρασκηνίου, ανταγωνισμών και συνεργασιών, χρόνια στα οποία πάνω από εκατό δισεκατομμύρια ευρωμάρκα, γιουάν και νέα δολάρια απαιτήθηκαν από τη Ευρωπαϊκή Ένωση του Βορρά αλλά και τις συνεργαζόμενες χώρες όπως η Η.Π.Α. η Ισπανία, η Καταλονία, οι Β. Ιταλία, η Γαλλία, η Κίνα και η Βραζιλία. Η βολίδα βάρους περίπου 100 κιλών από κράμα καρβιδίων κοβαλτίου, τιτανίου και αλουμινίου, περιείχε το μηχανισμό που ονομαζόταν “Χρονομηχανή”, και είχε το όνομα “H. G. Wells 1” . Σε λίγο θα εκτοξεύονταν από έναν τροποποιημένο Ariane 13IIc στο διάστημα περίπου 1.000.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη όπου θα ενεργοποιούνταν η Χρονομηχανή που θα δίπλωνε όχι το Χώρο, αλλά το Χρόνο. Θα πήγαινε πίσω δώδεκα περίπου αιώνες και θα έκανε με μεγάλη ταχύτητα ένα πέρασμα από τη Γη σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από την επιφάνεια, διαρκείας τριακοσίων δευτερολέπτων φωτογραφίζοντας με τις υψηλής ευκρίνειας και ταχύτητας φωτογραφικές μηχανές του το σύνολο της επιφάνειας του πλανήτη. Στη συνέχεια αφού ολοκλήρωνε τη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη, θα επέστρεφε στο σημείο εκκίνησης όπου θα ενεργοποιούνταν ξανά η Χρονομηχανή. Μετά, θα αδρανοποιούνταν και θα περίμενε να περισυλλέγει από το κινέζικο μεταγωγικό-ερευνητικό σκάφος βαθέως διαστήματος Μάο Τσε Τουνγκ IV. Η εκτόξευση έγινε με επιτυχία, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις 05:00 τοπική ώρα και μεταδόθηκε ζωντανά από το biointernet2 σε όλον τον πλανήτη. Μια νέα εποχή ξεκινούσε για την ανθρωπότητα. Η βολίδα “H. G. Wells 1” έφτασε ακριβώς στο σημείο που έπρεπε, τη στιγμή που έπρεπε. Η μηχανή ενεργοποιήθηκε και καταγράφηκε από το Μάο Τσε Τουνγκ, αλλά κι από πολλούς δορυφόρους, η λαμπερή στεφάνη της Χρονοδίνης που ρούφηξε τη βολίδα. Η επόμενη λαμπερή στεφάνη, που έπρεπε να εμφανιστεί ένα δευτερόλεπτο μετά και θα σηματοδοτούσε την επιτυχή επιστροφή της βολίδας, αλλά και το πρώτο επιτυχημένο ταξίδι στον Χρόνο, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Σε ποιο ακριβώς σημείο και με ποιον τρόπο χτύπησε η καταστροφή, μόνο εικασίες και υποθέσεις μπορούσαν να γίνουν. ................................................................................................................................


Σουηδία, Ουψάλα, 830 μ. Χ.

        110.000 μέτρα από τον πλανήτη Γη, ώρα 06:37, 27 Ιανουαρίου 830 μ.Χ. μια μεταλλική βολίδα ερχόταν με ταχύτητα 90.000χλμ. την ώρα. Η διαστημική πέτρα φερίτη μεγέθους μπάλας του φούτμπολ, βρέθηκε στη τροχιά της με γωνία σύγκρουσης 97 μοιρών. Ίσα που την άγγιξε, όμως η πολύπλοκη και εύθραυστη μηχανή κυριολεκτικά διαλύθηκε σε άπειρα μικρά κομμάτια με μια εκτυφλωτική λάμψη, αλλάζοντας ταυτόχρονα την τροχιά της διαστημικής πέτρας και στέλνοντας την προς την ατμόσφαιρα του πλανήτη. 
Η λάμψη της σύγκρουσης έγινε ορατή στο βορειοδυτικό ημισφαίριο από όσους εκείνη την ώρα έτυχε να είναι ξύπνιοι και να κοιτάζουν προς τον ουρανό.
 Η φωτεινή καμπύλη γραμμή του καιόμενου μετεώρου κατέληξε κάπου στα περίχωρα της περιοχής της Ουψάλα.................................................................................................................................
Λίμνη Stennässjön, Σουηδία, 27 Ιανουαρίου 2056, ώρα 12:14.


        Ο φρα Άνσελμ Κάρλσον, ιερέας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά και δόκτωρ Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Λούντ, κατέγραφε τα πρόσφατα ευρήματα που η ανασκαφή είχε ανασύρει από τον βυθό της λίμνης. 
Κοπιώδης και μακρόχρονη έρευνα είχε αποφανθεί πως ταυτιζόταν με τη μυθική λίμνη των Βίκινγκς Αμσβαρτνίρ. Η μέχρι τώρα ανασκαφή είχε φέρει στο φως, κυρίως λατρευτικά παγανιστικά αγαλματίδια, από κόκκαλο, μπρούντζο και κάποια από χρυσό, έναν ανθρώπινο σκελετό με ίχνη φωτιάς στα οστά, μάλλον νεαρού άνδρα, πελέκεις, αρκετά σπαθιά, άλλα περίτεχνα, άλλα όχι, τα περισσότερα διαβρωμένα. 
     Αυτό που τράβηξε την προσοχή του φρα Άνσελμ ήταν το τελευταίο, το οποίο είχε ανασυρθεί σήμερα, μια ώρα μόλις πριν. Είχε μήκος περίπου ένα μέτρο και τριάντα πέντε εκατοστά, από το καλύτερο μέταλλο που είχε δει μέχρι τότε, χωρίς ίχνη διάβρωσης. 
Η λαβή μόνο εκεί που πρέπει να είχε δερμάτινη επένδυση είχε καταστραφεί. 
Ο μπρούτζινος φυλακτήρας, ελαφρά καμπυλωτός, κατέληγε σε δυο χρυσές δρακοκεφαλές, απλώς ήθελε ένα γυάλισμα. 
Απίστευτο πως διατηρήθηκε σε τόσο καλή κατάσταση. Μετά πρόσεξε το ένθετο τετράγωνο κάτω από τη λαβή, δεκαπέντε εκατοστά. 
Είχε τρία λατινικά γράμματα που έμοιαζαν με τα  e, s, a  κι ένα εραλδικό άγνωστο. 
Καταχώρησε και αρίθμησε το αντικείμενο με μια σημείωση, για περαιτέρω μελέτη αργότερα...ΤΕΛΟΣ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ


1. * ποτάς, πυρίμαχο σκεύος όπου μέσα του λιώνουν μετάλλευμα στο καμίνι

2.Λίμνη Amsvartnir , σε αυτή τη λίμνη υπάρχει το νησί Lyngvi, στο οποίο εξορίστηκε ο γιγάντιος λύκος Fenrir.

3.Το faering είναι μια μικρή ανοιχτή βάρκα, που συχνά απαντάται στις κατασκευαστικές – ναυπηγικές παραδόσεις των δυτικών και βόρειων Σκανδιναβών.

4. Το drakkar  είναι το κυρίως πλοίο που χρησιμοποιούσαν οι Βίκινγκς για εμπόριο, εξερεύνηση και πολεμικές επιχειρήσεις.

5. Κάρμινα Μπουράνα είναι ο τίτλος μιας χειρόγραφης συλλογής πάνω από 1000 ποιημάτων και τραγουδιών που γράφτηκαν στις αρχές του 13ου αιώνα. Η αυθεντική συλλογή βρίσκεται σήμερα στην Κρατική Βιβλιοθήκη της Βαυαρίας στο Μόναχο.

6. Λογότυπο Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος  ( e.s.a.)Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.