Σπιτική σαλάταΟ άντρας μπαίνει στο σπίτι φορτωμένος με ψώνια και γεμάτος τρυφερά συναισθήματα και ενθουσιασμό αναφωνεί: αγάπη μου σου πήρα ολόφρεσκα τραγανά αγγούρια, που ξέρω πόσο σου αρέσουν.

Η γυναίκα στιγμιαία χαίρεται, κατόπιν ανακαλύπτει πως ο άντρας δεν έχει πάρει ντομάτες- που είναι οι αγαπημένες του- και την κατακλίζουν συναισθήματα ενοχής. Στραβομουτσουνιάζει.

Ντομάτες δεν πήρες; τον ρωτάει, καλύπτοντας τις τύψεις της με ένα ίχνος επιθετικότητας.
Ο άντρας τώρα σκέφτεται πως η γυναίκα είναι αχάριστη, αντί να του πει ευχαριστώ για τα αγγούρια ζητάει ντομάτες!

Όχι, ντομάτες δεν πήρα, απαντάει κοφτά και με κάποια εχθρότητα στη φωνή.

Και τι να τα κάνουμε τα αγγούρια χωρίς ντομάτες, βλάκα; ξεσπάει εντελώς νευριασμένη πια η γυναίκα, ενώ ακόμα από μέσα της νοιώθει ανάμεικτη ευγνωμοσύνη και τύψεις για τα αγγούρια που ομολογουμένως φαίνονται θεσπέσια.

Α, για να σου πω, κυρά μου- πάει το αγάπη μου!- δε φτάνει που με έχεις ζέψει σα μουλάρι να σου κουβαλάω ό,τι σου έρθει στο μυαλό, με βρίζεις κι από πάνω;

Εγώ σε έχω ζέψει ρε άχρηστε; μόνος σου πας και παίρνεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Σου ζήτησε κανείς να μου φέρεις αγγούρια;

Ε, άι σιχτήρ, ο άντρας εκτοξεύει τα αγγούρια στα σκουπίδια και κοπανάει την πόρτα φεύγοντας.

Η γυναίκα ξεσπάει σε κλάμματα και προσπαθεί να περισώσει κανένα λαχταριστό αγγούρι.

Ηθικό δίδαγμα: τρώγε τις αγαπημένες σου ντομάτες και άσε τους άλλους να πεθυμήσουν και να σου ζητήσουν αγγούρια. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

(μπορείτε ελεύθερα να αλλάξετε τους ρόλους στα δύο πρόσωπα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.