The basic enemy - του Χάρη Καφετζόπουλου


Ο σύγχρονος πόλεμος απαιτεί άλλου είδους στρατηγικές. 
Έξυπνες και αποτελεσματικές.
Ούτε είναι σκοπός του σύγχρονου στρατιώτη - δολοφόνου, η αφαίρεση της ζωής σου.
Αν είσαι νεκρός, είσαι άχρηστος.
Επομένως σε θέλουν δυνατό και παραγωγικό.
Η… καλή «λειτουργία» σου είναι της εταιρικής λογικής coca cola, που σου προσφέρει ικανοποιητικό διάλειμμα, ζεστό καφέ, χορταστικό σάντουιτς και δωρεάν αναψυκτικό με αποτέλεσμα να μένεις στο χώρο εργασίας και να νιώθεις βαθύτατα υποχρεωμένος για τα προσφερόμενα "αγαθά" ξεπληρώνοντας τα με τη μεγίστη παραγωγικότητα σου και φυσικά εξαγοράς της σιωπής ενός καλού εργατικού και ήσυχου «παιδιού».
Όταν δε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα σε καλούν οικογενειακώς στα εταιρικά παιδικά party’s και δίνουν κι ένα δωράκι στο παιδί σου, τότε είσαι τόσο υπόχρεος που το κεφάλι σου κοντεύει να χωθεί στα πόδια σου παίρνοντας μια πίπα στον εαυτό σου σε βαθιά ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Αυτό το σύστημα είναι ευρέως διαδεδομένο και σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες της… φιλoπτώχου.
Συνοδεύετε δε από νοσοκομεία, παιδικά προγράμματα, παραμυθάκια και Μαραθωνίους εράνους αγάπης, cd με τα έξοδα να διατίθενται σε «παιδικά χαμόγελα» και αντικαρκινικές θεραπείες, εκπίπτοντας φυσικά από της φορολογικές δηλώσεις σου, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για πολιτική καριέρα που φτάνει μέχρι και τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας…
Τι κι αν είσαι έστω πούστης…είσαι ότι πρέπει!
Το σύστημα δε θέλει εξυπνάδες φωνές και ριζοσπάστες…
Είπαμε… «καλά παιδιά» θέλει.

Αυτός είναι άλλωστε ο μοναδικός τρόπος κοινωνικής ανόδου και διαφυγής από τη σκληρή ζωή πείνας και αφάνειας του στενού περιβάλλοντος ενός χωριού, που αν έμενες εκεί, το καλύτερο σου θα ήταν μια φλογέρα, μια γκλίτσα, 50 αρνιά και γκόμενα τη Μπιρμπίλω μια βυζαρού ευτραφή προβατίνα με ένα υγρό, ζεστό και μεγάλης χωρητικότητας μουνί για να ξεμπουκάρει λίγο το μυαλό.
Όμως υπάρχουν διαφορές και διαφορετικού τύπου τεχνικά χαρακτηριστικά από αυτά του παρελθόντος.
Το σύγχρονο σώμα των τυράννων στην σημερινή Ελλάδα φέρει τον μανδύα της πολιτικής, της δημόσιας διοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, της εφορίας, και είναι τα βασικά σώματα στρατού μιας καλοστημένης κρατικής μηχανής, που υποστηρίζεται ευθαρσώς και αδιαλείπτως από την Τι-Βι των τηλεμαλακισμένων πληρωμένων παπαγάλων της.
Είναι δε τέτοια η δύναμη και το θράσος τους, (συν την συμπαράσταση ενός αδαούς εκλογικού σώματος) που συνήθως - αν όχι πάντα - λειτουργούν εκτός νόμου και εκτός θεσμών.
Άλλο βασικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων τυράννων είναι το μπαξίσι - προμήθεια – μίζα, που παρέμεινε, όπως και τότε που το σουλτανάτο πήδαγε ανηλέως επί 400 χρόνια τους Έλληνες, ο βασικός τους "θεσμός".

Τέτοιοι είναι και οι κατά καιρούς πρωθυπουργοί υπουργοί και πάσης φύσεως πολιτικά σκουπίδια, που το τάγμα των καθοδηγητών ετοίμασε προσεκτικά και πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή με τέτοιο τρόπο, που το 67% του ελληνικού εκλογικού σώματος "βγάζει" στα γκάλοπ ότι είναι ο καταλληλότερος σφαγέας του!...καλή ώρα!


Κι έτσι ζούμε τη σύγχρονη γενοκτονία των Ελλήνων…
Με μια μικρή διαφορά
Ο κατά καιρούς "Σουλτάνος" και η αυλή του δε παιδομαζεύει πια τα παιδιά…
Απλά τα σκοτώνει… 
Αρχίζει απ’ το χαρακτήρα, πάει στα όνειρα, μετά στους στόχους, ύστερα στη αναζήτηση νέας πατρίδας και τέλος στη αυτοκτονία - δολοφονία…
Και φυσικά όπως σε κάθε δολοφονία, εκτός του δολοφόνου, υπάρχει πάντα (και) ο ηθικός αυτουργός…
the basic enemy.
{Χάρης Καφετζόπουλος}


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.