Με αφορμή τον θάνατο του Rich PianaΑφορμή για το άρθρο αυτό, είναι ο θάνατος του επαγγελματία Body builder, Rich Piana στα 46 του, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από δυο εβδομάδες σε κόμμα νωρίς την Παρασκευή.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε ότι ο Piana πιθανός κατέρρευσε από υπερβολική δόση φαρμάκων μέσα στο σπίτι του.
Ο άνθρωπος αυτός έζησε το πάθος του στον μέγιστο βαθμό, έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους αθλητές στο body building είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα και πλήρωσε το τίμημα για αυτό, τον θάνατο του.
Άραγε αξίζει η προσπάθεια για κάτι τέτοιο, άραγε ο Piana είναι ένα ακόμα θύμα της μεγάλης βιομηχανίας φαρμάκων η οποία τον χρησιμοποίησε ως πρότυπο για να εμπνεύσει και άλλους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και μετά τον κατανάλωσε ή τον παρέδωσε στην δική του αυτοκατανάλωση;
Όλα αυτά που γράφω τα γράφω με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη, στην επιλογή αλλά  και στο πρόσωπο του γιατί ας μην αυταπατάται κανείς, για να φτάσει ένας άνθρωπος στο δικό του επίπεδο χρειάζεται απόλυτη πειθαρχία και τρομερά σκληρή προσπάθεια συν τα φάρμακα φυσικά που θα του δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Προσωπικά τον δρόμο του Piana δεν θα τον διάλεγα ποτέ, γιατί αυτό που κτίζεις στην ουσία μέσα σε μια ολόκληρη ζωή γεμάτη θυσίες στο body building είναι μια εξωτερική εικόνα. Φυσικά κτίζεις και χαρακτήρα εξαιτίας της σκληρής προσπάθειας, αλλά έναν χαρακτήρα αφιερωμένο μόνο στην εξωτερική εικόνα.
Πολλά χρόνια γυμνάζομαι, ασχολούμαι με πολεμικές τέχνες και αυτή την στιγμή, κοντά στα 40 μου αισθάνομαι πολύ καλύτερα σε φυσική κατάσταση αλλά και σε δυνάμεις από ότι ήμουν στα 20, χωρίς να πάρω το παραμικρό.
Φυσικά ποτέ δεν θα καταφέρω να εντυπωσιάσω με το σώμα μου τόσο όσο ένας bodybuilder αλλά αυτό δεν είναι το δικό μου ζητούμενο.
Φυσικά και δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή, ούτε τον κήρυκα για κανενός ανθρώπου την επιλογή στην ζωή η οποία είναι απόλυτα σεβαστή ειδικά αν συνοδεύετε από σκληρή δουλειά και προσπάθεια.
Αυτό όμως που μπορώ να καταδικάσω χωρίς κανένα δισταγμό ή τύψη είναι μια ολόκληρη βιομηχανία φαρμάκων, στημένη ακριβώς πάνω σε αυτήν την ανάγκη.
Μια βιομηχανία αναβολικών η οποία σου υπόσχεται εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα και μάλιστα καλύτερα από όσο μπορούσες να φανταστείς.Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που υπόσχεται η βιομηχανία μπορεί να το πετύχει σε έναν βαθμό, όμως ξεχνάει να αναφέρει ότι ο χρήστης επί μακρόν αυτών των ουσιών, μπορεί πολύ εύκολα να κάψει το σώμα του και σε πολύ νεαρή ηλικία να έχει τόσα προβλήματα που θα τον κάνουν ανάπηρο ή νεκρό.
Στην ηλικία που είμαι αλλά και στην νοοτροπία που έχω απέναντι στην ζωή και στον εαυτό μου, δεν μπορεί κανένας να με πείσει για εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα, ούτε να με βάλει στο τρυπάκι του πρότυπου της παραλίας με τους κοιλιακούς φέτες και τα υπερμεγέθη χέρια. Όμως σε ένα παιδί 18 χρονών που τώρα ξεκινάει την ζωή του και καλείται να επιλέξει όχι μόνο τον επαγγελματικό του δρόμο, αλλά και την προσωπική ταυτότητα που θα αναπτύξει, ένας τέτοιος δρόμος, αυτός των φαρμάκων, μπορεί να είναι το ζητούμενο.
Ειδικά όταν γνωρίζει ότι θα έχει σίγουρα και εμφανή αποτελέσματα πολύ σύντομα και καλύτερης ποιότητας από ότι αν δεν έπαιρνε αυτά τα φάρμακα.
Οι παγίδες που θα πέσει εύκολα είναι παντού, είναι στα γυμναστήρια και στους γυμναστές οι οποίοι θα κοιτάξουν να τον κάψουν αν δεν δεχτεί να πάρει την ώρα που θα βλέπει άλλους να φουσκώνουν σε μικρό χρονικό διάστημα και μετά οι ίδιοι γυμναστές θα κοιτάξουν να τον αποθεώσουν για να του πλασάρουν αυτόν τον τρόπο ζωής των υψηλών επιδόσεων, είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το instagram στα οποία θα βλέπει φωτογραφίες και βίντεο από αγριεμένα μυώδη σώματα και θα θέλει να τους μοιάσει, είναι στον τρόπο ζωής μας που όλα πρέπει να κινούνται σε ρυθμούς ταχύτητας φωτός λόγο έλλειψης χρόνου, είναι στην αναζήτηση του αυτοσεβασμού με λάθος τρόπο που καλύπτει απλά μια εξωτερική εικόνα και μια ηλίθια διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους την ώρα που το εσωτερικό, το πνευματικό μένει ακάλυπτο και απροστάτευτο γιατί κανείς δεν του δίνει σημασία, είναι δύσκολο να φανεί με την πρώτη εικόνα.
Ο Piana δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αθλητής που πέφτει νεκρός σε μικρή ηλικία από αναβολικά, πολλά ανάλογα παραδείγματα θα δούμε στο μέλλον και όσο αυτή η βιομηχανία μεγαλώνει, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα πέφτουν στην παγίδα της.
Είπα ότι είχα να πω πάνω στο θέμα και επειδή έχω να διαχειριστώ σε αυτό το άρθρο την ζωή αλλά και την μνήμη ενώς ανθρώπου που κακά τα ψέματα υπήρξε μια σεβαστή προσωπικότητα στον χώρο του bodybuilding θα μείνω στο γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός τουλάχιστον έζησε την ζωή του όπως την ήθελε, την έφτασε στο έπακρο και εύχομαι να κάλυψε περισσότερα πράγματα στην μικρή διάρκειά της από όσα άφησε να φύγουν.
Καλό του ταξίδι.
Γιάννης Ζωγραφάκης


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.