Τα καπέλα των αρχηγών

Μια φορά κάθε χρόνο, κάπου στις αρχές της άνοιξης, όλοι οι αρχηγοί του δάσους συνήθιζαν να μαζεύονται στη μεγάλη σάλα του παλιού Αυτοκράτορα για να συζητήσουν τα θέματα των υπηκόων τους.

Φέτος κατέφθασε πρώτος ο Λέων. Να! Έβγαλε το καπέλο του και το άφησε πρώτο πρώτο στο ράφι.  Κατόπιν η Ζέβρα, ο Ιπποπόταμος, το Φίδι κι ο Αητός, όλοι με τη σειρά τους χαιρετήθηκαν επίσημα, έβγαλαν τα καπέλα τους και προχώρησαν στη σάλα. Τελικά πάνω από πενήντα καπέλα- να με συγχωρείτε, αρχηγοί ήθελα να πω, έκατσαν γύρω από το τραπέζι των συνεδριάσεων κι άρχισαν να τρωγοπίνουν με θόρυβο, ροκανίζοντας κυρίως ο ένας κάποιον άτυχο υπήκοο του άλλου. Ο Λέων μια δύστυχη ζέβρα, ο Αητός ένα δύσμοιρο φίδι, το Φίδι ένα καταδικασμένο αυγό αγριόπαπιας κλπ κλπ. Οι φωνές και οι προσβολές έδιναν κι έπαιρναν, αλλά ακόμα περισσότερο ακούγονταν οι φανατισμένες κραυγές υστερίας αυτών που καυχιούνταν πως μόνο αυτοί είναι άξιοι να σώσουν το δάσος. Να μην τα πολυλογούμε, κάθε αρχηγός πίστευε πως οι δικές του ιδέες ήταν οι καλύτερες και πως εκείνος ή εκείνη θα έκαναν τη διαφορά αν εκλέγονταν μονάρχες. Όλοι έλεγαν μια διαφορετική άποψη και την υποστήριζαν με πείσμα!.

Επάνω λοιπόν σε εκείνη τη στιγμή της έξαψης, φρουυυυτς! Ένας τρομερός αέρας σάρωσε τη σάλα, τους ανησύχησε όλους, τους πάγωσε κι έριξε όλα μα όλα τα καπέλα σε ένα σωρό κάτω στο πάτωμα.

Η συνεδρίαση αναβάλλεται, μάλλον, βρυχήθηκε ο Λέων, που μόλις είχε τελειώσει το γεύμα του κι είχε αρχίσει να βαριέται.
Ναι, ναι, μουρμούρισαν όλοι και σηκώθηκαν με απόλυτη συμφωνία και με γεμάτες κοιλιές να πάρουν τα καπέλα τους.

Ήταν απίστευτο με πόση ευκολία- εν ριπή οφθαλμού θα μπορούσαμε να πούμε- , αναγνώριζε ο κάθε αρχηγός το καπέλο του από το σωρό και το φόραγε αποχωρώντας.

Μόνο ένα ποντικάκι, που κατά σύμπτωση βρισκόταν στη σάλα κι έκατσε για να καθαρίσει τα απομεινάρια από το φαγητό στα πιάτα, παρατήρησε κάτι αληθινά αξιοπερίεργο. Και ξέρετε τι ήταν αυτό; Πως όλα, μα όλα τα καπέλα ήταν ακριβώς – ακριβέστατα- ίδια.

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου, παιδικό
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.