ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝΚαπετάνισσα Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου, του αστροσκάφους ΦΙΛΙΩ 1.


Νομίζω πως έφτασε η στιγμή να σου αποκαλύψω αυτό που ξέρεις ήδη.

Σε στιγμές κρίσης η ανθρωπότητα πάντα έφτιαχνε αρχεία, αντίγραφα, κιβωτούς, διαστημόπλοια, για να διαφυλάξει τη συνέχισή της. 

Είναι μια διαδικασία που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρων, την διδάσκουν όλα τα σχολεία και την περιγράφουν  οι ιστορίες όλων των λαών. Αυτό όμως που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν συνειδητά και  έχουν εκπαιδευτεί να μην το πιστεύουν,- πόσο μάλλον να το κάνουν πράξη,- είναι πως αυτή τη διαδικασία αποθήκευσης αρχείων ασφαλείας έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσουμε.

Ο Θεός, μας μαθαίνουν, έφτιαξε τον άνθρωπο καθ εικόνα και ομοίωση. Έφτιαξε δηλαδή ένα αντίγραφό Του, και το τοποθέτησε μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο, δηλαδή το ανθρώπινο κορμί. Αυτό το πλάσμα που κατοικεί μέσα στο ανθρώπινο κορμί, πες το ψυχή, πες το συνείδηση, πες το σύνολο εμπειριών και αναμνήσεων, όταν βρεθεί σε κίνδυνο μπορεί, αν ξέρει, να φτιάχνει ένα αντίγραφο του εαυτού του και να το φυλάει για πιθανή μελλοντική χρήση, σαν καβάτζα!

Κάποιες φορές το φυλάει μέσα στο ίδιο το κορμί που κατοικεί, -βλ. υποσυνείδητο, ασυνείδητο- ενίοτε όμως και σε κάποιο άλλο, συμβατό, συγγενικό του πλάσμα, όχι απαραίτητα ένσαρκο. Είναι κάτι σαν μεταμόσχευση ψυχής, θα  μπορούσαμε να πούμε.

Κυριολεκτώντας, μπορούμε να το πούμε μετεμψύχωση. Συνήθως το αντίγραφο δεν ενεργοποιείται παρά χρόνια μετά την φθορά της αρχικής κιβωτού. Είναι μια δικλείδα ασφαλείας για να μην υπάρχουν διπλά, δίδυμα πλάσματα την ίδια χρονική στιγμή. Δεν ξέρω γιατί, αλλά φαίνεται πως αυτό δημιουργεί προβλήματα στο ανθρώπινο, το υλικό μέρος της ύπαρξής μας. Δύο αντίγραφα δεν μπορούν να λειτουργούν συγχρόνως.

Η λειτουργία του ενός προϋποθέτει το σβήσιμο ή την τροποποίηση του άλλου. Ο φυσιολογικός και αναπόφευκτος τρόπος να ενεργοποιηθεί ένα αρχείο φυλαγμένο σε ένα σώμα, είναι η παύση της λειτουργίας του σώματος, δηλαδή ο θάνατος. Κατόπιν αυτού, το πνεύμα είναι ελεύθερο να ξαναβγεί στην κυκλοφορία.

Ας φανταστούμε τώρα την περίπτωση  ενός ισχυρού, λεπτομερώς διαμορφωμένου αλλά παραπλανημένου πνεύματος, που σε μια στιγμή κινδύνου κοπιάρεται και λόγω αλλοίωσης του φυσικού του σώματος τοποθετεί την κόπια στο πιο συμβατό εν ζωή πλάσμα που μπόρεσε να βρει τη στιγμή εκείνη.

Το μητρικό αρχείο παραμένει στο σκάφος του και υπολειτουργεί λόγω ζημιών που υπέστη κατά τη στιγμή του κινδύνου του, προκαλώντας αλλαγές στη συμπεριφορά του φυσικού του σώματος. Μέρη του αρχείου έχουν σβηστεί ή διαστρεβλωθεί, αλλά παραμένουν τα βασικά λειτουργικά εργαλεία για τη συνέχιση του προγράμματος.

Ο δε ξενιστής, όντας πιο νεαρό και άπειρο πνεύμα, αλλά εν δυνάμει χαρισματικό, μα και πολύ πρόσφατα συζευγμένο με το υλικό κορμί του, με λανθασμένους χειρισμούς αλλά και ιδιαίτερες ικανότητες καταφέρνει να τρέξει μέρη του εμφυτευμένου αρχείου, προκαλώντας επίσης δυσλειτουργία στη συμπεριφορά και εξέλιξη του οικοδεσπότη.

Τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που τα δύο αυτά αλληλοεμπλεκόμενα διττά πλάσματα, όντας και τα δυο εν ζωή, συναντηθούν  σε φυσικό επίπεδο;

Υπάρχει η δυνατότητα να επαναπρογραμματιστεί το πρώτο μητρικό αρχείο χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες του αντιγράφου του;

Τι αποτελέσματα θα μπορούσε να έχει αυτό στη λειτουργία του ξενιστή ; 

Μπορούν να βρεθούν και να χρησιμοποιηθούν συνάψεις ώστε να ταξιδέψουν οι πληροφορίες από το ένα αρχείο στο άλλο χωρίς την καταστροφή ή αλλοίωσή τους;

Αξίζει τον κόπο να το ψάξουμε!


Εκτός και αν δε θέλεις να ποντάρεις σε μένα...ή σε σένα, δίδυμε!Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.