εφημεροπτερα: Κολοκυθοκεφτεδάκια με ανάλαφρη απειροτεχνία




Πολλές δημιουργίες της εφημεροπτερα μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανάλαφρη απειροτεχνία,
όμως την προτιμά από τον δυσκίνητο επαγγελματισμό.
------------



Πολλά πράγματα σ΄αυτό το ιστολόγιο μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανάλαφρη απειροτεχνία,
την προτιμώ όμως από τον δυσκίνητο βιβλιομουχλισμό.
------------


Στα κεφτεδάκια αυτά μπαίνει ό,τι ζαρζαβατικό έχεις και σου αρέσει και σε όποια αναλογία προτιμάς.
Τα δικά μου θα γίνουν από την ποικιλία που βλέπεις στη φωτογραφία, δηλαδή κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, πράσο και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα αυγά και το αλεύρι δεν μπορούν να λείπουν, καθώς δένουν τη μάζα στο τηγανισμα και το κεφτεδάκι βγαίνει ολόκληρο. Χωρίς αλεύρι και αυγά θα διαλυθεί, εφόσον όλα τα υλικά είναι ψιλοκομμένα η τριμένα στον τρίφτη.
Αυτό δεν πάει να πει πως δεν μπορεί να φαγωθεί, τώρα που το σκέφτομαι. Ίσως σε μια καλοψημένη κατάσταση να βγει μία ομορφη συνοδεία για κάποιο άλλο φαγητό. μπορεί μάλιστα αν το βράσεις με νεράκι να βγάλει μια νόστιμη ελαφριά σουπίτσα για πρώτο πιάτο στο μενού (πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμαστεί).
Και μια που θυμηθήκαμε τη σούπα. Αν μια σούπα είναι ελαφριά, δηλαδή καθόλου χορταστική. αλλά εσύ θέλεις να την φας ως κύριο πιάτο, μπορείς να φτιάξεις «κρουτόν».
Τα κρουτόν είναι μικρά κομματάκια παλιού ψωμιού, που τα τηγανίζεις στο βούτυρο ή στο λάδι, μέχρι να γίνουν κρατσανιστά σαν φρυγανιά. Όταν κρυώσουν τα ρίχνεις μέσα στην σούπα και τρίβεις μέσα κάποιο τυρί, η διάφορα τυριά. Με αυτόν τον τρόπο η σούπα θα μετατραπεί σε ένα καθωσπρεπέστατο χορταστικό φαγητό.







Λυκόφως των θεών.
Η ορχήστρα τραγουδάει με βαθύτατο ενθουσιασμό
την αγωνία της γυναίκας που περιμένει τον Ζίγκφριντ.
Και τότε εμφανίζεται ο ξένος άντρας.
Ένας ολόκληρος κόσμος απόγνωσης σε μια στιγμή.
Μετά ησυχία. Η ορχήστρα καταρρέει μέσα στην ίδια της τη θλίψη.
Κλάμα και κακό η κυρία: «ποιος ήρθε σε εμένα;», «ποιος ήρθε σε εμένα;»...
κλασικό για την κάθε ευγενική γυναικεία ψυχή.






Ψιλοκόβεις το κρεμμυδάκι και το πράσο, τρίβεις τα υπόλοιπα στον τρίφτη, εφόσον τα πλένεις και τα καθαρίσεις με τον τρόπο που συνηθίζεις.
Προσθέτεις τα αυγά, μπορεί να είναι και περισσότερα από τρία, το αλέυρι, αλάτι, πιπέρι, μαϊδανό και μπερδεύεις τα υλικά προσεκτικά με το κουτάλι.






Ο πράσινος πουρές από αρακά χωρίς την φλούδα του, είναι πιο εύπεπτος 
από ολόκληρο τον αρακά με την άκρως δύσπεπτη φλούδα του. 
Άρα είναι ιδιότητα του ηλίθιου να τρώει το ίδιο φρούτο στην πιο δύσπεπτη κατάσταση του.
-------

Παίρνεις με ένα κουτάλι της σούπας μια ποσότητα από το μίγμα μας και το βάζεις στο τηγάνι, μέσα στο λάδι που έχει ήδη καεί σε χαμηλή ως μέτρια φωτιά.
Τηγανίζεις ΕΝΑ μόνο, για να το δοκιμάσεις. Ίσως να χρειάζεται λίγο ακόμα αλέυρι, αλάτι η πιπέρι.
Διορθώνεις το μίγμα αν χρειαστεί και τηγανίζεις τα υπόλοιπα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θες. 
Η φωτιά ας είναι σιγανή για να καλοψηθούν ως την καρδιά τους. Πρόσεξε όμως να μη μαυρίσουν και πικρίσουν.







Συσσώρευση ζωτικής ενέργειας με ευπεπτη θρεπτική τροφή, με καθαρό αέρα νύχτα μέρα, με κίνηση, με περιποίηση του δέρματος με φυσικά καθαρτικά κλπ κλπ... 
και μετά επενδύεις την συσσωρευμένη ενέργεια σε πνευματικές δραστηριότητες.
Νομίζω πως αυτή θα είναι η αναπτυξιακή πορεία του μέλλοντα, καλύτερου ανθρώπου.
------------

Τα κεφτεδάκια είναι ήδη έτοιμα για φάγωμα.
Αν σου φανεί φτωχή η υπόθεση, μπορείς να τα αραδιάσεις σε ένα ταψάκι, να τρίψεις κάποιο τυρί επάνω και να τα ψήσεις λιγάκι στο φούρνο μέχρι το τυράκι να λιώσει και να πάρει χρώμα. 







Βουαλά!






Το δόγμα του Σατανά: «Το στομάχι πρέπει πάντα να έχει κάτι μέσα για να δουλεύει».
Ψέματα. Το στομάχι θέλει κάτι μόνο όταν πεινάει.
Αν το θέλει πάντα και ό,τι να 'ναι,  κάτι έκανες λάθος στη ζωή σου. 
Θέλουμε να είμαστε ένας ευγενής χημικός αποστακτήρας και όχι ένας φαταούλας πετρόμυλος.





Άνα Ζουμανάκη
http://anazumani.blogspot.de/


κολοκυθοκεφτέδες καροτοκεφτεδες κεφτεδάκια κεφτεδες
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.