Χάθηκε η ΕλένηΠριν από λίγα χρόνια, μια άλλη, 14χρονη κοπέλα, η Δέσποινα, ακολούθησε έναν Πακιστανό και χάθηκε κι εκείνη.
Είχα τον πατέρα της φίλο στο facebook και συμπτωματικά μπλέχτηκα στην «υπόθεση».
Οι συνθήκες στο σπίτι ήταν τουλάχιστον «περίεργες», περισσότερα δεν θέλω να πω.
Τα κορίτσια αυτά διακόπτουν με όλα, όταν φεύγουν, δεν διακόπτουν όμως με το facebook.
Τελικά συνθέσαμε μια επιστολή με ένα φίλο μου, Ελβετό παιδοψυχολόγο και ο αδερφός της την ανάρτησε στον τοίχο της κοπέλας.
Η επιστολή αυτή παρότρυνε την κοπέλα να μην επικοινωνήσει με το «σπίτι της», όπως συνηθίζεται, αλλά με το «χαμόγελο του παιδιού» και να ζητήσει βοήθεια.
Η κοπέλα βρέθηκε τελικά σ΄ένα internet cafe, όπου την πήγαινε ο απαγωγέας -γιατί απαγωγέας είναι όπως και να 'χει- για να ελέγξει τα μηνύματά της στο fb.
Το σπίτι που «φιλοξενούσε» την Δέσποινα, ήταν οίκος «trafficking».
Επειδή βλέπω παντού στο νετ τον πατέρα της Ελένης να καλεί την κόρη του να γυρίσει πίσω, έχω να πω το εξής: Λάθος!
Μπορεί ο πατέρας της να είναι «χρυσός», μπορεί όμως και να μην είναι.
Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αναλαμβάνουν κάποιες ειδικευμένες υπηρεσίες να καλούνε τα παιδιά να επικοινωνήσουν μαζί τους, με την υπόσχεση πως οτιδήποτε εκμυστηρευτούν στο προσωπικό θα μείνει μεταξύ τους και πως θα βοηθηθούν, όποιο και να 'ναι το πρόβλημά τους.
Συχνά, όταν τα κορίτσια εξαφανίζονται «οικειοθελώς»,  το πρόβλημα είναι στο «σπίτι», πρώτα απ' όλα, διότι απ' εκεί την «κοπανούν».
Εκτός αυτού «καλοθελητές» μπλόγκερς και δημοσιογράφοι που παίρνουν το δικαίωμα να κρίνουν τη «συμπεριφορά» του παιδιού που είναι «τέτοιο και αλλιώτικο», θα έπρεπε να τιμωρούνται αυστηρά από το νόμο... έστω κι από κάποιον που ξέρει πού θα τους βρει, για να τους μαυρίσει στο ξύλο.
Προστατεύστε τα παιδιά σας, αλλά μην τα καταπιέζετε, δώστε τα ελευθερίες, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους.... διότι οι σωματέμπορες περιμένουν..


Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)
Ελένη Ευσταθιάδη

Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.