Το έτος 2077 - (Άνα Ζουμάνη)Υπάρχουν διάφορες συνταγές και θεραπείες, άνθρωπε, για να σε κάνουν πιο δίκαιο, πιο τρυφερό, πιο ειλικρινή -και γιατί όχι πιο αξιοπρεπή- απ' ότι ήσουν ως τώρα.
Σκέψου για παράδειγμα, ειδικά αν είσαι πάνω από σαράντα, το έτος 2077.
Ένα νούμερο όπως όλα τ' αλλα.
2017, 2077. Τι; Σταματάει ο χρόνος;  Σαφώς όχι, ο χρόνος προχωρά, τα πάντα προχωρούν.
Το ημερολόγιο θα γράφει: 16 Απριλίου 2077, Δευτέρα, ή Παρασκευή, ή ξέρω εγώ..
Οι άνθρωποι θα είναι απασχολημένοι εδώ κι εκεί, τα κορίτσια θα καμακώνονται, οι κυρίες θα χαιρετιούνται ευγενικά, τα σκυλιά θα γαυγίζουν, οι γάτες θα νιαουρίζουν, τα πουλιά θα τιτιβίζουν, τα παράθυρα θα αστράφτουν. τα σύννεφα θα περνούν και θα σκορπίζονται.
Αν υπολογίσεις με ακρίβεια, εσύ, εσύ δεν είσαι πια. Δεν υπάρχεις καθόλου. Και τι έγινε; Τίποτε δεν έγινε. Όλοι το ξέρουμε πώς δεν μπορείς να ζεις αιώνια.
Όμως είναι εκείνος ο στεγνός, σχολαστικός, αδιαμφισβήτητος, καθόλου ρομαντικός αριθμός: 2077
Θέλεις να σου περιγράψω τις τρομερά ηλίθιες ανησυχίες και ανάγκες των ανθρώπων του 2077;!
Το βασίλειο της βλακείας.
Δόξα τω θεώ λίγο σε νοιάζει, για την ακρίβεια δεν σε νοιάζει καθόλου και μόνο το υπόκωφο βουητό του μηχανισμού της ανθρωπότητας θα εισβάλλει εκεί στο άλσος σου, όπου στέκονται σκοτεινά τα κυπαρίσσια.
Βλέπεις, κάτω από τέτοιες συνθήκες, άνθρωπε, θα μπορούσες να γίνεις, τώρα αμέσως, το 2017, λίγο πιο δίκαιος, λίγο πιο ευαίσθητος, λίγο πιο ειλικρινής -και γιατί όχι; Λίγο πιο αξιοπρεπής απ' ότι ήσουν ως τώρα.
Εγώ το ξέρω, εσύ;


Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.