Τζακ Σκύλος: ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αν και λίγος ο χρόνος που η Χρυσή Αυγή κάθεται στα έδρανα του κοινοβουλίου, πρόλαβε να αποδείξει ότι πρόκειται για ένα κόμμα που υπηρετεί με πίστη το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα. Θα ήταν εύκολο ν’ αρχίσω κι εγώ να βρίζω τους χρυσαυγίτες, έτσι, γενικά και αόριστα. Το κάνω, αλλά διά ζώσης. Όταν τους έχω απέναντί μου. Δε χρειαζόταν να καθίσω να γράψω για να βρίσω. Προτιμώ να καταγράψω την απομυθοποίησή τους.

Μύθος πρώτος: «Η Χρυσή Αυγή θα καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό από την οικογενειοκρατία».
Ανάμεσα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια. Προφανώς, δεν έφταναν μόνο οι δυο τους, οπότε σκέφτηκαν να χώσουν στη Βουλή και τον γκόμενο της κόρης τους, τον Άρη Ματθαιόπουλο, ο οποίος ήταν πρώτος επιλαχών βουλευτής στο νομό Σερρών. Για να χώσουν όμως τον μελλοντικό γαμπρό, έπρεπε να παραιτηθεί ο πρώτος βουλευτής Σερρών που είχε εκλεγεί. Αυτός ήταν ο Νίκος Σιώης ο οποίος και παραιτήθηκε επικαλούμενος «φόρτο εργασίας που δεν του επέτρεπε να ασκεί τα βουλευτικά του καθήκοντα». Να σημειωθεί ότι ο κ. Σιώης που είχε φόρτο εργασίας, δηλώνει μακροχρόνια άνεργος στο επίσημο βιογραφικό του και ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Μύθος δεύτερος: «Η Χρυσή Αυγή θα βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος που διορίζει συγγενείς και φίλους στο Δημόσιο».
Η Χρυσή Αυγή από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε να κάνει μόλις εισήλθε στη Βουλή ήταν να διορίσει σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής τέσσερις δικούς της. Οι τρεις ήταν υποψήφιοι βουλευτές της. Ο τέταρτος ήταν ο Νίκος Σιώης που είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα για να βολευτεί ο «γαμπρός», επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Οι διορισμοί των υπαλλήλων της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, υπάρχουν στα ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012 και (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012.

Μύθος τρίτος: «Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα που στηρίζει την Ορθοδοξία».
Στο βιβλίο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, με τίτλο «Η εξομολόγηση ενός εθνικού» (εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψη) δημοσιεύεται το ποίημά του «Ο Μέγας Παν». Ρίξτε μία ματιά στους στίχους: «Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος/ σύλληψη της στιγμή και ανθρωποθυσία/τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός/ σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν…». «Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας Τραγόμορφος, Σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης ο Μέγας Παν».
Επειδή κάποιοι μπορεί να μπερδευτούν, γράφοντας για τον «Μέγα Παν» ο ποιητής Μιχαλολιάκος, δεν αναφέρεται σε κάποιον «Παναγιώτατο» αλλά στον αρχαίο θεό Πάνα. Κι ως γνωστόν, η Ορθοδοξία με τους αρχαιολάτρες, ε δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Επειδή, όμως, αυτά μπορεί να μην πείθουν, ας συμπληρώσω ότι κυκλοφορεί βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» του Οδυσσέα Πατεράκη. Το ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο που υμνεί τον Εωσφόρο είναι ότι τον πρόλογο έχει γράψει ο Νίκος Μιχαλολιάκος (φωτ. 1 & 2). Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το βιβλίο πρόκειται για ποιητική συλλογή του 1982, με θέμα την «εθνική των ελλήνων θρησκεία». Ελπίζω να έγινε κατανοητό ποια είναι κατά τον κύριο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή η εθνική των Ελλήνων θρησκεία. Τώρα, πως γίνεται να τρέχουν έξω από τα θέατρα κάτι μουρλές παλαιοημερολογίτισσες θεούσες μαζί με τους χρυσαυγίτες και να δέρνουν ηθοποιούς επειδή το έργο «θίγει τα χριστιανικά ιδεώδη», τι να σας πω; Με μουρλούς θρησκόληπτους δε βγάζεις άκρη. Βγάζεις όμως άκρη με τους χρυσαυγίτες. Στα πλαίσια του εναγκαλισμού τους με την Εκκλησία, είναι καλό να θυμίσουμε την ύπαρξη του καλλιτέχνη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή (φωτ. 4) , με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Καιάδας, ο οποίος είναι μέλος του συγκροτήματος black metal «Naer Mataron» το οποίο αισθητικά και στιχουργικά υμνεί επίσης τον Εωσφόρο (φωτό 3). Άλλωστε, σε συνέντευξη του «χριστιανού» βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο ηλεκτρονικό περιοδικό rockap.gr, διαβάζουμε πως «Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου». Ο «χριστιανός» βουλευτής τα λέει, όχι κάποιος προβοκάτορας. Κι επειδή δε θέλω να πιστέψετε πως ο Γιώργος Γερμενής εκφράζει προσωπικές απόψεις, να σας ενημερώσω ότι είναι από τα πιο αγαπημένα παιδιά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής καθώς διορίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής με προσωπική απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο 7ο συνέδριο. Μια θέση που του εξασφάλισε την τρίτη υψηλότερη θέση σε ψήφους.

Μύθος τέταρτος: «Η Χρυσή Αυγή σέβεται τις γυναίκες»
Από σεβασμό άλλο τίποτα. Ορίστε η βασική θέση της Χρυσής Αυγής για το ρόλο της γυναίκας: «Σεβόμαστε τον σημαντικότατο ρόλο της γυναίκας μέσα στην ζωή, στεκόμαστε όμως πολέμιοι στον ρόλο που έχει αποδοθεί στην γυναίκα στην σημερινή εξισωτική εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται ως φεμινιστική. Μια εποχή όπου η κίβδηλη ισότητα των δύο φύλων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε αξίες όπως της οικογένειας, της μητρότητας και της οικοδέσποινας γκρεμίζονται, για να θεμελιωθούν στην θέση τους άλλες πολύ κατωτέρας σημασίας και ποιότητας». Ολόκληρο το ανατριχιαστικό κείμενο είναι αναρτημένο στην «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη» της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα εδώ

http://ideology-studies.blogspot.gr/2010/…/blog-post_17.html

Επίσης, στη σελίδα «Μέτωπο Γυναικών» της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κι ένα απίστευτα σκοταδιστικό κείμενο με τίτλο «Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής».

http://whitewomenfront.blogspot.gr/2007/05/blog-post_27.html

Μύθος πέμπτος: «Η Χρυσή Αυγή έχει καθαρά χέρια»
Εφόσον η Χρυσή Αυγή έχει καθαρά χέρια όπως διατυμπανίζει στις ομιλίες του ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, γιατί δε μας αποκαλύπτει από πού βρήκε τη χρηματοδότηση για να παρασκευάζει, συσκευάζει και διανείμει προεκλογικά μεγάλο αριθμό γευμάτων σε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, διαφημίζοντάς το ως «κοινωνική προσφορά»; Μετά τις εκλογές, η Χρυσή Αυγή διένειμε δύο φορές τρόφιμα. Τα δικαιολόγησε λέγοντας ότι χρησιμοποίησε την κρατική επιδότηση. Προεκλογικά όμως; Ποιος χρηματοδοτούσε τη Χρυσή Αυγή η οποία απασχολούσε στις «κοινωνικές της προσφορές» άνεργα μέλη της; Θα βγουν στη φόρα τα ονόματα των χρηματοδοτών της, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κρυφά. Κι όταν βγουν, καλό θα είναι να αποφύγουν κάποιοι να τρίβουν τα μάτια τους από την έκπληξη. Ίσως ερεθιστούν οι οφθαλμοί τους και τυφλωθούν ακόμη περισσότερο.
Όσο για το μύθο της «κρατικής επιχορήγησης», ας μας εξηγήσει πως γίνεται να τη διαθέτει στην αγορά τροφίμων που μοιράζει, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τα έξοδα ενοικίασης των γραφείων της πανελλαδικά, τα λειτουργικά έξοδα, τους μισθούς υπαλλήλων, αλλά και την πληρωμή μπράβων που έχουν αναλάβει το μαχαίρωμα αλλοδαπών;
Μύθος έκτος: «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τους Ναζί».
Εδώ γελάνε, δε μιλάνε. Ή καλύτερα ας μιλήσει η ίδια η Χρυσή Αυγή που απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα (φωτ. 7) για τον θάνατο του Βέλγου στρατηγού των SS, Degrelle (φωτ. 6).
Επίσης, η Χρυσή Αυγή θαυμάζει το ρόλο του Χίτλερ ακόμη και ως συμβόλου (φωτ. 8) Μη φανταστείτε ότι τον θαύμαζε.. παλιά. Του 2007 είναι το δημοσίευμα. Αν, πάντως επιθυμείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο για τον «μεγάλο Ηγέτη» μπορείτε να το κάνετε εδώ

http://3.bp.blogspot.com/…/Qjk1…/s1600/efm_XA_8.8.2007_B.jpg

Το λέει ξεκάθαρα η Χρυσή Αυγή στο Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» τεύχος Ιούν.-Ιούλ. 2005. «Δεν γιορτάζουμε, γιατί ο κόσμος χωρίς τον Χίτλερ είναι απάνθρωπος. Ενώ με τον Χίτλερ θα έσφυζε από ανθρωπιά και καλοσύνη..»
Αυτοί είναι μόνο μερικοί μύθοι για το νεοναζιστικό κόμμα της Ελλάδας. Τα επίσημα ΜΜΕ, το στήριξαν και το στηρίζουν κατ’ εντολή της κυβέρνησης που θέλει φοβισμένους πολίτες. Από τη στιγμή που το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» δεν τρομάζει πλέον τους πολίτες, ξεκίνησε το plan B «ευρώ ή Χρυσή Αυγή». Η υποτιθέμενη «κόντρα» μεταξύ των κομμάτων που συγκυβερνούν και της Χρυσής Αυγής είναι μια φτηνή εξαπάτηση. Η άψογη συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και χρυσαυγιτών, αλλά και το γεγονός ότι ενώ οι χρυσαυγίτες είναι φορτωμένοι με τον μισό ή και ολόκληρο ποινικό κώδικα κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, είναι ενδεικτικό της συναλλαγής.
Όταν μου ζήτησε η A. να γράψω κάτι για τη «Χρυσή Αυγή» αρνήθηκα αρχικά. Με μια δεύτερη σκέψη όμως το έκανα επειδή δε θέλω να έχουν εκνευριστικά άλλοθι όσοι ψηφίζουν, στηρίζουν, συμπαθούν ή «γοητεύονται» από τη Χρυσή Αυγή, νιώθοντας πάντα την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι νεοναζί. Λοιπόν, νεοναζί του κερατά είναι. Ούτε εμάς τους υπόλοιπους κοροϊδεύουν, ούτε καν τους εαυτούς τους.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία ηλιθίων, από αυτούς που έτρωγαν τα κακάδια που έβγαζαν χώνοντας τα δάχτυλο στη μύτη τους και δεν τους ήθελε κανείς για παρέα. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι υπήρχαν τόσοι άνθρωποι που τους άρεσε να τρώνε τα κακάδια τους. Οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις, μού απέδειξαν ότι δυστυχώς υπάρχουν.


Τζακ Σκύλος

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.