Για την Ζωτική Ενέργεια - (Άνα Ζουμάνη)Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν μια κάποια ιδέα για την σημασία της λέξης «Ζωτική Ενέργεια»

Η «Ζωτική Ενέργεια» είναι μια μυστηριώδης και ταυτόχρονα μια πολύ απλή λέξη, είναι όλη εκείνη η δύναμη που περιέχει το νευρικό μας σύστημα και την επενδύει στη λειτουργία της ζωής μας.
Κάθε ώρα και στιγμή χάνουμε χιλιάδες πολύτιμες ζωτικές ενέργειες λόγω λανθασμένου τρόπου ζωής σε κάθε επίπεδο... και φυσικά λόγω έλλειψης σεβασμού των συνανθρώπων μας προς το νευρικό μας σύστημα.

Οι χιλιάδες καθημερινές καφρίλες των συνανθρώπων μας, καταστρέφουν την αποθηκευμένη μας ενέργεια. Επιπλέον τα βάσανα, ο πόνος, οι ανησυχίες, η ζήλια, το αλκοόλ, κακό φαγητό, αγενείς σερβιτόροι, αδιάκριτοι κομμωτές, εκνευριστικοί φίλοι, εγκληματικοί εργοδότες, ανίκανοι γιατροί, όλα αυτά καταβροχθίζουν ασταμάτητα την ζωτική μας ενέργεια και μάλιστα με έναν παράξενο, παραλυτικό, προκαταρκτικό χαρακτήρα εμφράγματος, εγκεφαλικού  και ζαχαρώδη διαβήτη.
Ιδιαιτέρως οι ερωμένες και οι εραστές μας είναι άκρως επιδέξιοι καταστροφείς της ενέργειάς μας, αφού προκαλούν ζήλια, εκείνον τον καρκινικό βάκιλο της ψυχής. Ξαφνικά γίνεσαι πράσινος και κίτρινος και τσουφ, χάνεται η ζωτική ελαστικότητα.
Στην πραγματικότητα ο καθένας είναι δολοφόνος του καθενός εάν του προκαλεί ανησυχία και δυστυχία άνευ αποχρώντος λόγου.
Να θες να διατηρήσεις, να προστατεύσεις, μάλιστα να πολλαπλασιάσεις την ζωτική ενέργεια ενός ανθρώπου, αυτό θα πει: Αγάπη.  Όλα τα άλλα είναι ψυχικά κουραφέξαλα.
Όποιος με αποδυναμώνει σε κάποια σφαίρα των λειτουργιών μου, με ενοχλεί, με παραλύει, αντί να με προωθεί, είναι εχθρός μου, όπως κι αν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του.
«Όταν είναι μαζί μου κινείται ανείπωτα ανάλαφρα, σα να απελευθερώθηκε από το νόμο της βαρύτητας».... αυτό....

Νομίζω πως είμαι αδυσώπητα εναντίον της θεϊκής ελαφρότητας, είμαι τελείως υπέρ της υπέρβαρης γήινης αμφισβήτησης.
Πιστεύω ότι, αν ήμουν φίλη του Σοπέν θα του είχα αποσπάσει πολύ περισσότερα υπέροχα μουσικά κομμάτια καλώντας τον να μείνει μεταξύ μας πολλά χρόνια ακόμα, προσέχοντας σχολαστικά την ζωτική του ενέργεια. 
«Ναι, παρντόν, συγγραφεύ, αλλά η κυστική ίνωση τον ξαπέστειλε...»
Η αποθηκευμένη ζωτική ενέργεια τα βάζει και με την εισβολή των Ούννων!
«Ναι, αγαπητέ συγγραφεύ αυτών των γραμμών, όμως εσείς γιατί δεν ακολουθείτε το κήρυγμά σας, προς δικό σας όφελος, αφού αξιολογείτε έτσι τα πράγματα;»
Γιατί τότε, αγαπητέ αναγνώστη,  θα ανέπτυσσα τόση ενέργεια, που θα έγραφα ασταμάτητα γραμμές σαν κι αυτές...  και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να εκμηδενιστεί με μια ασταθή και άτακτη συμπεριφορά. 


Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.