Ένας μονόλογος διάλογος- Έι, να μια μύγα!
-Μύγα; θα συμφωνήσω έως ένα σημείο αγαπητέ, καθότι ξέρεις πολύ καλά πως η μύγα κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν καμήλα, είναι υποκειμενικό το θέμα.
-Μα είναι μύγα.
-Ναι, όμως σύμφωνα με την φιλοσοφική σχολή της εξαιρετικής Ταπανταόλα, τα πάντα συνδέονται μετάξύ τους έτσι ώστε με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε ξεκάθαρα να διαχωρίσουμε το εν εκ του άλλου.
-... μύγα...
-Και ποιός σου είπε αγαπητέ πως η μύγα δεν είναι στην ουσία μια καμήλα μεταμορφωμένη σε μύγα; τα φαινόμενα απατούν, ξέρεις, οι παρωπίδες σου και η επιφανειακή σου οπτική αντίληψη δεν σου επιτρέπουν να δεις την μύγα ως καμήλα.
-Εγώ μύγα βλέπω, τέρμα.
- Σύμφωνα με την επιστήμη της παλαιοζωολογίας όλα τα είδη που ζουν στη γη προέρχονται από τα ίδια γενετικά πρωτοπλάσματα, οπότε η μύγα και η καμήλα είναι το ίδιο. Το γενετικό υλικό της μύγας προσομοιάζει με της καμήλας σε μέγιστο ποσοστό.
-Μύγα μη γαμή...
-Εκτρέπεσαι, παραδέξου τουλάχιστο πως ίσως κάνεις λάθος, ίσως να είναι καμήλα. Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο σίγουρος για το τι βλέπει.
-Κάνει βζζζζζζζζζζ και πετάει, μύγα είναι σου λέω.
- Παραθέτω άρθρο του διάσημου εξερευνητή Ταξερόλα, ο οποίος ανακάλυψε πρόσφατα απομεινάρια καμήλας στην έρημο του Τιχαρπαστάν, η οποία είχε πτέρωμα ικανό για πτήση και τα ρυνικά της τοιχώματα παρήγαγαν έναν ήχο ανάλογο του βζζζζζζζζζ
-Μη με φορτώνεις σου λέω, εγώ μύγα βλέπω!
-Πόσο φτωχός αλήθεια είσαι πνευματικά, να μην αναγνωρίζεις πως η μύγα που είδες στην ουσία είναι η καμήλα που πρέπει να δεις.
-Οοοοοόχι, καργιολάκι! Αν θες καμήλα, βρες τη δική σου μύγα, αυτή η μύγα είναι δική μου!

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.