Κοτόπουλο με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο - Χωρίς καρδιά μαγειρική δεν υπάρχει


Ποια είναι ιερότερη πρόταση της διατροφής;
L'homme ne vit pas de ce qu'il mange mais de ce qu'il digère 
O άνθρωπος δεν ζει απ' ό,τι τρώει, αλλά απ' ό,τι χωνεύει.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για το φαγητό, ισχύει και για τα βιβλία και για τους ανθρώπους. 
Κυρίως γι' αυτούς. 
...............



Κοτόπουλο με πατάτες και ντομάτα στο αλουμινόχαρτο






Βάζεις το αλουμινόχαρτο μέσα σε μια φόρμα. ή στο ταψί και μέσα τοποθετείς το κοτόπουλο φιλέτο  -ή άλλα κομμάτια κοτόπουλου, όπως φτερούγες, ή μπούτια, ή ολόκληρο το κοτόπουλο- και τις πατάτες, κομμένες όπως το προτιμάς. 
Εγώ πήρα ένα ολόκληρο μεγάλο φιλέτο (μοιάζει κάπως στην φωτογραφία, αλλά το εφέ βγήκε τυχαία) 






Ζεσταίνεις ελαιόλαδο στο τηγάνι (όσο θες) τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια και το καρότο, ρίχνεις την τριμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (και μπούκοβο αν θες) και αφήνεις το όλο να βράσει 5 λεπτά. 
(Μπορείς να βάλεις και μανητάρια, ή καλαμπόκι, ή πιπεριά, ή κάποια άλλα λαχανικά του γούστου σου)
Μετέπειτα ρίχνεις την ντομάτα πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες....





....και κλείνεις το αλομουνόχαρτο όσο πιο καλά μπορείς, το φαί να ψηθεί στον ατμό του. 
Βάζεις το φαί στο φούρνο και το ψήνεις σε υψηλή θερμοκρασία, 40 λεπτά ως μία ώρα. 






Ε, βουαλά, μόλις το άνοιξα, δεν είναι πρότυπο ομορφιάς αλλά είναι πικάντικο λουκούμι
και φυσικά μπορείς να το σερβίρεις όμορφο στο πιάτο.
Συν τοις άλλοις είναι υγιεινό και ΔΕΝ παχαίνει,
ειδικά αν χρησιμοποιήσεις το φιλέτο και κάνεις οικονομία στο λάδι. 





.............
Χωρίς καρδιά τέχνη δεν υπάρχει, συνεπώς ούτε μαγειρική. 
Μόνο που η καρδιά δεν κάνει να λιώνει κατά τη διάρκεια των γεγονότων της ημέρας και της στιγμής, παρά μόνο να μακακώνει και να γίνεται ελαστική. 
«Να μένει σε φόρμα» θα ήταν ο τεχνικός όρος για την καρδιά την καλλιτεχνική. 
Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε από το να κλαίμε απογοητεύσεις και νεκρούς. 
..............




Καλή όρεξη!



Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)


εφημεροπτερα
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.