Ανθρώπινα δικαιώματα - Της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου


ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ :
Με τον όρο αυτό, εννοούμε τη δυνατότητα του ανθρώπου να μπορεί να ζει , να δραστηριοποιείται σύμφωνα με τους νόμους , για να ολοκληρώνεται και να πετυχαίνει τη βελτίωση της ζωής του σε όλους τους τομείς ! Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται , η ελευθερία του λόγου σκέψης και η προστασία του από λανθασμένο τρόπο '' δουλείας'' από ανώτερους ( χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση κι όχι την σωστή ανταμοιβή-αμοιβή ).
Οπως γνωρίζουμε όλοι μας , ο άνθρωπος έχει βούληση , δύναμη και κάποιες βασικές αρχές, όπως ο ατομικισμός του και η θέληση του για την πλήρη επικράτηση του στο σύνολο !!
Ζούμε σε ένα σύστημα που η έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχει διαγραφεί παντελώς από τα βασανισμένα μυαλά της παγκοσμιοποίησης !!
Δεν υπάρχει η έννοια της ελεύθερης βούλησης σε συνδιασμό με την υγειή παραγωγή έργου.
Οι πράξεις τρίτων '' ανωτέρων '' καταπιέζουν και καταπατούν κάθε όρο και σημασία της λέξης ΑΝΘΡΩΠΟΣ .
Πλέον η κοινωνία έχει διαστρεβλώσει τη σημασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , έχει διδάξει από πολύ μικρή ηλικία , το πως θα μπορούμε όσα συμβαίνουν στη κοινωνία μας , να τα βλέπουμε ως απλοί θεατές ( σαν να βλέπουμε ένα κακόγουστο ΘΡΙΛΕΡ )
Κι όμως αυτά που ζούμε ειναι η ΒΙΑΙΗ πραγματικότητα !!
Ομως έτσι έχουμε μάθει .. '' δεν πειράζει ..άλλη μια ζωή έφυγε ..και "??
Πολλές φορές συζητήθηκε το αν οι άνθρωποι ΑμεΑ χρειάζεται -επιβάλλεται -δεν επιτρέπεται, να είναι ενεργά μέλη στη κοινωνία !! Πολλές φορές υπήρξε χλευασμός απέναντι στους ίδιους  και τα μέλη της οικογένειας τους !!
Εν έτη 2017 συζητάμε ακόμα στην Ελλάδα αν οι άνθρωποι ΑμεΑ θα έπρεπε δικαιωματικά να καταρτίζονται από ένα πτυχίο και μετέπειτα μια θέση εργασίας !!
Τίποτα από όλα αυτά δεν υπήρξαν !! Ανάλογα το ποσοστό αναπηρίας ..βάζετε μια ταμπέλα ΑΝΙΚΑΝΟΣ ..
Οι ίδιοι ωστόσο φάσκετε και αντιφάσκετε των ήδη κυρηγμάτων σας, για την ανικανότητα χιλιάδων πολιτών που είναι αναγκασμένοι να ζουν μόνο με τα επιδόματα ..και επιβάλετε να τα υποστούν άλλοι χιλιάδες πολίτες που δουλεύουν διπλά για τους φόρους που τους επιβάλετε για τα ΑμεΑ !!
Ωστόσο από τις οικογένειες ανθρώπων με αναπηρίες γίνεται το καλύτερο δυνατό , ώστε στη μετέπειτα πορεία τους να αποφύγουν να έχουν μια άδικη '' ταμπέλα '' ..Μπαίνουν στη διαδικασία των θεραπειών σε συστηματικό επίπεδο , με απώτερο σκοπό την βελτίωση τους και την αναγνώριση τους από την κοινωνία ( σε εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον ) . Που εν τέλει δεν τους αποδέχεστε ..όμως οι ίδιοι προσπαθούν σε εύλογο βαθμό και τα καταφέρνουν περίφημα .
Στην επιτυχία αυτή συνεισφέρουν οι θεραπευτές που μόλις πριν μέρες '' κόψατε τα φτερά '' .. Με συνθήκες εργασίας εισοπεδοτικες και ταπεινωτικές !! Περικοπές στο ( 1.24 ευρω το μάθημα ) 10 ωρες για 10.4 ευρω ...
Να υπενθυμίσω ότι η έννοια του '' δούνε και λαβείν '' γράφτηκε για κάποιο λόγο !! Κανείς δεν μπορεί να αποδώσει στο 100 % ..όταν και ο ίδιος δεν έχει έστω τις αξιοπρεπείς απολαβές !!
Τόσα χρόνια σπουδών , δεν τα πετάμε στο '' κάδο '' για συμφέροντα άλλων !!
Μπορείς να βοηθάς μόνον όταν ο ίδιος έχεις αποθέματα δύναμης, ψυχικής και σωματικής .
Μπορείς να βοηθάς όταν οι κόποι ετών, σου αποφέρουν την οικονομική ευχέρεια να μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς και να δίνεις με χαρά κουράγιο και δύναμη την γνώση σου και την ανάλογη θεραπεία - σε αυτόν που την χρειάζεται !!
Μην μακριλογώ και πλατιάζω !! Δεν ξέρουμε να αξιολογήσουμε τις υπαρκτές ανάγκες και τα πρωτεύοντα προβλήματα της κοινωνίας μας .. Ας καθίσουμε κι ας σκεφτούμε τα λάθη μας και τα προτερήματα μας ..Να δούμε τι αξίζουμε ..και να μην αφήνουμε ανελέητα να υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας και τις αντοχές μας !!

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.