Μαγειρική στις μέρες της οικονομικής κρίσης: Πεντανόστιμη πίτα για παιδικό τσιμπούσι της μαμάς Λουΐζας



Πεντανόστιμη πίτα για παιδικό τσιμπούσι της μαμάς Λουΐζας

Υλικά:
μερικές πατάτες,
ένα ζαμπονάκι κονσέρβα ή 10 φέτες ζαμπόν,
10 φέτες τυρί ένταμ ή γκούντα,
4-5 αυγά,
λίγο γάλα εβαπορέ,
μια κουταλιά της σούπας αλεύρι,
αλάτι,
λάδι
(προαιρετικά μια ντομάτα και μια πιπεριά σε λεπτές ροδέλες)

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, αν έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας τις κόβουμε όπως για τηγανιτές αλλιώς τις στρώνουμε ροδέλες στο λαδωμένο ταψί μας και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Κατόπιν βγάζουμε το ταψί και στρώνουμε πάνω από τις πατάτες το ζαμπόν και το τυρί (αν θέλουμε και φέτες ντομάτα και πιπεριά) και περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα με το γάλα,  το αλεύρι και λίγο αλάτι. Αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 ως 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα αυγά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να κόβεται και σερβίρουμε  σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια. Μην περιμένετε να μείνει τίποτα στο ταψί, θα γίνει ανάρπαστη!

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.