ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ του Δ. Γρυσμπολάκη


Σε μερικά άρθρα μου που αναφέρθηκα στην προϊστορία του ανθρώπινου ΓΕΝΟΥΣ, μίλησα για τους Νεάτερνταλ, τους Κρο Μανιόν.
Όμως, κατά καιρούς έχουν βρεθεί σ όλη τη Γη απολιθώματα που είναι γνωστά με ονομασίες σχετικές με τις τοποθεσίες που εντοπίστηκαν.
Στην Ελλάδα π.χ. βρέθηκαν από τον σπηλαιολόγο Πουλιανό απολιθώματα που είναι γνωστά σαν "Ο άνθρωπος των Πετραλώνων" που υπολογίζεται ότι έζησε πριν από 700.000 έτη.
Παρόμοια απολιθώματα υπάρχουν σ όλη τη Γη : Ο πιθηκάνθρωπος της Αυστραλίας,ο άνθρωπος του Πεκίνου, ο άνθρωπος της Ιάβας, η περίφημη "Λούση" [ένα από τα πιο αρχαία απολιθώματα] κ.λπ... όντα που έζησαν στη Γη τα πανάρχαια χρόνια, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο "άνθρωπος των Πετραλώνων" [Χαλκιδικής] είναι ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ, ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Με τη λέξη "άνθρωπος", οι παλαιοντολόγοι εννοούν το HOMO SAPIENS [ΤΟ ΣΟΦΟ ΑΝΘΡΩΠΟ].
Και τα ανθρωποειδή ανέπτυξαν πολιτισμό.
Χρησιμοποιούσαν εργαλεία που προοδευτικά γίνονταν καλύτερα..
Όμως και οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν εργαλεία [πέτρες] για να σπάζουν καρπούς.
Πουλιά χρησιμοποιούν κομμάτια από ξύλο για να βγάζουν σκουλήκια από τρύπες [νησιά Γκαλαπάγκος].
Η χρησιμοποίηση εργαλείων από τους πανάρχαιους προγόνους μας συνυφαίνεται με την κατάκτηση που αποκαλείται "πολιτισμός". 'Ομως, δε σημαίνει ότι η κάθε πολιτιστική κατάκτηση ήταν τόσο σπουδαία για να χαρακτηριστούν τα όντα αυτά "άνθρωποι".ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ HOMO SAPIENS [ΤΟ ΣΟΦΟ ΑΝΘΡΩΠΟ].

Η ιστορία του [ΣΟΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ] είναι ΠΡΟΣΦΑΤΗ. Μόλις πριν από 150.000 έτη εμφανίστηκε στη Γη ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ, μόλις πριν από 35.000-50.000 έτη εμφανίστηκε ο άνθρωπος του Κρο Μανιόν.
Οι παλαιοντολόγοι που υποστήριξαν ότι καταγόμαστε από τους Κρο Μανιόν είναι κυρίως σκανδιναβοί που είναι ΠΑΝΥΨΗΛΟΙ. Πιθανόν να έχουν περισσότερα γονίδια Κρο Μανιόν από εμάς, ας μη λησμονούμε ότι Κρο Μανιόν βρέθηκαν ΜΟΝΟ στη Γαλλία, στη Ρουμανία, στην Τσεχία, τα 2 αυτά ΕΙΔΗ του ανθρώπινου ΓΕΝΟΥΣ έζησαν παράλληλα 20.000 έτη και ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑΝ αποκτώντας ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.
Στις συνημμένες εικόνες βλέπετε :

1. Αναπαράσταση από την εξελικτική διαδικασία των ανθρωποειδών που προοδευτικά η ουρά κονταίνει, μέχρι που εξαφανίζεται{?}
{Δεν έχει εξαφανιστεί από όλους η ουρά, σε μερικούς ανθρώπους ο κόκκυγας έχει ένα οστάριο παραπάνω]. Προοδευτικά ο όγκος του εγκεφάλου αυξάνεται. Σημειωτέον ότι ναι μεν η εξυπνάδα κάθε όντος είναι ανάλογη με τον όγκο του εγκεφάλου, αλλά σε σχέση με το συνολικό όγκο του σώματος. Τουτέστιν, οι ελέφαντες έχουν μεν τεράστιο εγκέφαλο, αλλά εγκέφαλος του ανθρώπου είναι μεγαλύτερος από τον εγκέφαλο του ελέφαντα σε συσχετισμό με τον όγκο του σώματος.

2. Σε άλλη εικόνα βλέπετε ένα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ όπως το αναπαρέστησαν ειδικοί επιστήμονες σε σχέση με το απολίθωμα κάποιου σκελετού.

3.Ακόμη βλέπετε ένα ζευγάρι ανθρώπων του Νεάτερνταλ όπως περίπου θα ζούσαν. Οι αναπαραστάσεις έγιναν αφού οι επιστήμονες αξιολόγησαν απολιθώματα, εργαλεία, κάθε είδους κατασκευή που βρέθηκε.

4. Αλλού βλέπετε 2 νέους Νεάτερνταλ όπως θα ήσαν την εποχή που έζησαν αν τους κούρευαν, τους ξύριζαν με τη μόδα της δικής μας εποχής. Όσοι νομίζουν ότι οι Νεάτερνταλ ήσαν διαφορετικοί από εμάς, κάνουν λάθος. Ήσαν μεν κοντοί [1,50 μ.], οι γυναίκες ήσαν κοντύτερες. Αν συγκρίνετε τους παππούδες μας, εμάς, τα παιδιά, τα εγγόνια...θα διαπιστώσετε από το ύψος που προοδευτικά αυξάνει, ότι [με μαθηματική ακρίβεια] είμαστε Νεάτερνταλ.

5. Και τέλος βλέπετε ανθρώπους του Κρο Μανιόν όπως περίπου θα ήσαν πριν από 35.000-50.000 έτη. Αφου τότε ο πιο κοντός είχε ύψος 1,84 μ. τι ύψος θα είχαμε σήμερα αν ήμαστε Κρο Μανιόν?

Υ. Γ. Λένε ότι οι Νεάτερνταλ ήσαν κτηνώδεις, οι Κρο Μανιόν ήσαν πολιτισμένοι, ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ [σε σχέση με το σώμα] δηλαδή ΗΣΑΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ.

Όποιος κατονομάσει ένα ον περισσότερο κτηνώδες από το σημερινό "άνθρωπο", αφού 62 ανθρωπο[ι]ειδή κατέχουν το 50% του Παγκόσμιου πλούτου, ας απαντήσει.


Δημήτρης Γρυσμπολάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.