Χαιρετούμε τον κόσμο που έρχεταιΧαιρετούμε τον κόσμο που έρχεται γιατί μαζί του θα πάρει όνειρα, ελπίδες, δικαιώματα, θα κανινβαλίσει ανθρώπινες συνειδήσεις για να τραφεί και θα ποδοπατήσει κάθε ίχνος αυτονόητου δικαιώματος ως προς όλους τους ανθρώπους οι οποίοι αυτή την στιγμή ρίχνουν από μόνοι τους την στάχτη στα μάτια τους για να μην βλέπουν.
Και λέω να τον χαιρετήσουμε γιατί όταν έρθει, εμείς δεν θα είμαστε πλέον μαζί του. Θα μας έχει εξολοθρεύσει.
Μια νέα παγκόσμια τάξη έρχεται, ένας κόσμος που όπως αισθάνομαι, λίγο θα θυμίζει τον κόσμο στον οποίο γεννηθήκαμε.
Δεν θα είναι η τεχνολογία που θα μας λείψει, δεν θα είναι τόσο η πολυτέλεια, όσο θα είναι η σκέψη, η συνείδηση, ο εαυτός μας ο ίδιος.
Ξέρετε ελευθερία δεν σημαίνει μόνο το να μπορείς να ταξιδεύεις και να μιλάς. Ελευθερία είναι το να γνωρίζεις, να ξέρεις τι λες όταν μιλάς και να έχεις έναν σκοπό στο ταξίδι σου.
Ίσως το ίδιο το ταξίδι να είναι ο σκοπός όμως πρέπει να υπάρχει ο σκοπός.
Έχουμε σαν κοινωνία γεμίσει χρέος, χρέος για τα πάντα, όχι όμως προς τον εαυτό μας.
Το μεγαλύτερο χρέος από όλα το χρέος του κυρίαρχου εαυτού μας πάνω στην ζωή το έχουμε απολέσει. Συνεχώς χάνουμε έδαφος σε σχέση με τον εαυτό μας και συνεχώς κερδίζουμε έδαφος πλησιάζοντας περισσότερο την σκλαβιά μας.
Και σκλαβιά δεν είναι κάτι μόνο σωματικό, είναι καθαρά πνευματικό και από την στιγμή που η ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου, έχει θυσιαστεί στο χρέος της απόλαυσης και της υπηρεσίας σε ξένες ανάγκες, έχουμε ήδη σκλαβωθεί.
Ο άνθρωπος που δεν σκέφτεται είναι ο άνθρωπος που δεν έχει όνειρα, είναι ο άνθρωπος που πραγματικά βρίσκεται σε ένα κλουβί, όσο πολυτελή ή μη ζωή και αν έχει.
Ας αποχαιρετήσουμε λοιπόν την ελευθερία, την δική μας ζωή, το πάθος, το ανώτερο και ας του κάνουμε ένα ωραίο μνήμα.
Ας κάνουμε σαν να θυμόμαστε, ότι κάποτε είχαμε τον τρόπο να είμαστε άνθρωποι, αλλά δεν τον χρειαστήκαμε ποτέ.

Γιάννης Ζωγραφάκης  
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.