Αντί ευχών για το νέο έτοςΚανείς δεν είναι τόσο τέλειος όσο φαντάζεται,
Αλήθεια πόσο καλό μπορεί να κρύβει η μικρή Κρουέλα που όλοι έχουμε μέσα μας;
Πόσο απογοητευτικά κακό μπορεί να κρύβει ο φιλεύσπλαχνος καλός εαυτός μας.
Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο μα όλοι λίγο έως πολύ, είμαστε παραμυθάδες.
Άλλοι με την δύναμη ενός Άντερσεν, άλλοι λίγο έως πολύ πιο μικροί με την εμβέλεια ενός μικρού παιδικού παραμυθιού γραμμένο από την θείτσα της διπλανής πόρτας.
Πάντως έχω να αναγνωρίσω πως όλοι σε κάποιο λάθος έχουμε αποτίσει φόρο τιμής σε κάποια αποτυχία και μετά βάλαμε την σχετική περικοκλάδα γύρο της μπας και ξεχάσουμε τα στέφανα που έχουμε ξοδέψει σε αυτή την προσωπική αψίδα θριάμβου που τελικά αποδείχτηκε κάτι σαν λάκκος από φάβα.
Όμως σαν γενναίοι και ηρωικοί και απόλυτοι κυρίαρχοι του εαυτού μας ξοδεύουμε την λιγοστή ενέργεια μας, συνήθως, στο να καλύψουμε τα λάθη μας ώστε στην συνέχεια να κάνουμε άλλα πιο εκτροχιασμένα.
Αλλά τι θα ήμασταν χωρίς λάθη; Τίποτα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε γιατί είναι γνωστό ότι όποιος δεν κάνει λάθη απλά δεν δοκιμάζει να κάνει κάτι.
Όμως... και εδώ είναι το ηθικό δίδαγμα της βραδιάς... όποιος επαναλαμβάνει το λάθος και μετά επαναλαμβάνει το λάθος να προσπαθεί να καλύψει το λάθος που έκανε μόλις και θα ξανακάνει, είναι καλύτερα να μην κάνει τίποτα, μάλλον δεν κάνει τίποτα.
Οι μέρες αυτές που τελειώνει ο ένας χρόνος και αρχίζει ο άλλος είναι μέρες που κανείς μπορεί να κάνει την ανασκόπηση του και να δει τα λάθη και τα σωστά που έπραξε τον προηγούμενο χρόνο.
Μόνο που συνήθως αυτή η διαδικασία θυμίζει αστρολογική στήλη σε περιοδικό τηλεοπτικού προγράμματος η οποία πάντα διαβάζεται με την ίδια ευκολία που μετά με την σελίδα αυτή μπορούμε να αλευρώσουμε τα ψάρια για το τηγάνι.
Με άλλα λόγια δεν θα μας λείψει και πολύ η σοφία της.
Με άλλα λόγια δεν θα μας λείψει πολύ το αποτέλεσμα της φιλοσοφικής μας αναζήτησης.
Ειδικά από την στιγμή που το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, σημαίνει ότι θα δώσουμε μερικά παλιά ρούχα που είχαμε για πέταμα στην κοντινότερη ενορία για τους φτωχούς και έτσι θα αισθανθούμε την θέρμη της αγάπης <3
Ίσως αν έχουμε και χρόνο για αυτό, θα ευχηθούμε, πάντα μέσα από την καρδιά μας,  και ένα Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και έτσι θα πιάσουμε το νόημα της ζωής!
Κυρίες και κύριοι εδώ θα κάνω μια αποκάλυψη, θα έρθουν εποχές που το καλό δεν θα είναι τόσο ευδιάκριτο όπως τώρα που είναι πολύ εύκολο, που για να μείνεις ελεύθερος και να ζήσεις με αξιοπρέπεια θα πρέπει να γίνεις ένας από τους άλλους, αυτούς τους περιθωριακούς που τώρα κοιτάμε και φτύνουμε, που για να επιβιώσεις θα πρέπει να κάνεις πράγματα που η συνείδηση σου δεν θα τα έκανε και για να μπορέσεις να ζήσεις με αυτά χωρίς να τρελαθείς, θα αρχίσουν να σου αρέσουν.
Βέβαια για όσους ανησύχησαν θέλω να πω πως δεν πρέπει να φοβούνται αυτό που μόλις διάβασαν, δεν είναι για τους περισσότερους, οι περισσότεροι θα μπορούν ακόμα πιο επιδέξια από ότι σήμερα και με μεγαλύτερη επιτυχία να χρησιμοποιούν την δύναμη της υπομονής και της κατανόησης.
Θα είναι καλοί άνθρωποι και θα χαρίζουν τα παλιά τους ρούχα ακόμα πιο έντονα από ότι σημερα.
Καλή χρονιά...

Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.