Donalt Trump Το πρόσωπο του σημερινού δυτικού πολιτισμούΟ Αμερικάνικος λαός αποφάσισε πριν λίγο καιρό για τον νέο πρόεδρο του.
Ξέρετε ένας ηγέτης καθρεφτίζει πάντα τις τάσεις, το ποιόν, το φρόνιμα, τον χαρακτήρα που στο σύνολο του έχει ένας λαός.
Όμως όταν μιλάμε για το ισχυρότερο κράτος του κόσμου, η ταυτότητα και η ποιότητα του ηγέτη του αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και την μορφή όλου του εύρους επιρροής του.
Στην προκειμένη περίπτωση η ζώνη επιρροής αυτού του ηγέτη είναι όλος ο κόσμος και αυτό σημαίνει ότι η ήδη προδιαγεγραμμένη πολιτική των ΗΠΑ θα πάρει στοιχεία από την προσωπικότητα αλλά και τα ενδιαφέροντα του σημερινού ηγέτη της.
Η Αμερική δείχνει να έχει ξεφύγει από την εποχή της αυστηρής εικόνας των πολιτικών της και από την εποχή που η πολιτική γραμμή ήταν ανεξάρτητη από πρόσωπα.
Πλέον οι επιλογές της δείχνουν ότι το πρόσωπο και ο χαρακτήρας του προσώπου αυτού χρωματίζει και σηματοδοτεί τον γενικό πολιτικό χαρακτήρα στα εθνικά θέματα αλλά και στις διεθνείς σχέσεις που θα έχει ή θα συνάψει η κραταιά υπερδύναμη με τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Donalt Trump είναι ένας δισεκατομμυριούχος, ένας άνθρωπος γεννημένος από το σύστημα, (πλέον δεν κρυβόμαστε καθόλου), ένας υπερφίαλος, μεγαλομανής, σεξιστής, χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου άνθρωπος ο οποίος πριν τον αποφασίσουν για πρόεδρο των ΗΠΑ δεν είχε καμία αναστολή και κανέναν ηθικό φραγμό, να (ξεφτιλίζεται) δημόσια δείχνοντας τις πραγματικές του προτιμήσεις κάνοντας τον αυτόκλητο παλαιστή σε αγώνες WWE αλλά και μιλώντας ως ο μεγαλονταβάς των Μις Αμερική και Μις Κόσμος.Και θα μου πείτε μερικοί ανεγκέφαλοι είμαι σίγουρος ότι είναι ένας μάτσο άντρας ο οποίος δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να πουλήσει τσαμπουκά, ακόμα και να ρίξει ξύλο σαν αληθινός άντρας που είναι.
Και θα σας πω ότι ξεχνάτε μια λεπτομέρεια και αυτή είναι το ότι τον τσαμπουκά του και το ξύλο που ρίχνει το κάνει σε στημένες φάσεις και προμελετημένες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο άνθρωπος αυτός ήρθε για να πουλήσει τσαμπουκά εκ του ασφαλούς, να γαμήσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς να δώσει εξηγήσεις για αυτό, όποιο έθνος κάθεται σαν σπυρί στον κώλο των ΗΠΑ. 
Ο άνθρωπος αυτός ήρθε για να γίνει ο νταβατζής της οικουμένης και να σπείρει θύελλες εάν αυτές χρειαστούν. 
Δεν είναι καθόλου τυχαία τα γεγονότα των τελευταίων μηνών σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους.
Ένα φιάσκο πραξικόπημα στην Τουρκία το οποίο έκανε τον Ερντογάν παντοδύναμο ηγέτη της γείτονος χώρας, η άκρα δεξιά σε όλη την Ευρώπη ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς εξαιτίας της αναλγησίας αλλά και της ανικανότητας των φιλελεύθερων κυβερνήσεων της Δύσης, η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε Brexit δηλώνοντας την τεράστια δυσπιστία της και την έλλειψη αποδοχής της στην φιλελεύθερη πολιτική της Δύσης, με  πρωτεργάτη έναν Φάρατζ ο οποίος αμέσως μετά την νίκη του στο δημοψήφισμα αποσύρθηκε ενώ παράλληλα ανέλαβε και την προεκλογική εκστρατεία του Trump με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που είχε και το Βρετανικό Brexit δηλαδή με δημοσκοπήσεις οι οποίες προέβλεπαν την ήττα αλλά στο τέλος έφεραν την απόλυτη και καθαρή νίκη και στις δύο αναμετρήσεις.
Πάμε σε ένα ακόμα χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης. 
Ο Trump δεν είναι πολιτικός και δεν είχε ποτέ του σχέση με την πολιτική, δεν έχει σχέση ούτε με την διπλωματία, αλλά ούτε και με κανέναν δημοκρατικό θεσμό. 
Ο Trump είναι ένας μεγιστάνας του πλούτου ο οποίος διοικεί και δεν το κρύβει τις επιχειρήσεις του με απόλυτα δικτατορικό τρόπο όπως ο κάθε επιχειρηματίας.
Οι Αμερικάνοι λοιπόν επέλεξαν να τους διοικεί αυτή η λογική και η φιλοσοφία, όχι η φιλοσοφία του δημοκράτη ηγέτη που πράττει ανάλογα με τα θέλω του λαού, αλλά η φιλοσοφία του ηγέτη που αποφασίζει και διατάζει ως απόλυτος μονάρχης. 
Φυσικά θα μου πείτε ότι είδαμε και τους δημοκράτες ηγέτες πόσο δημοκράτες ήταν. 
Φυσικά και έχετε δίκιο, όμως αυτοί οι μεταλλαγμένοι δημοκράτες τουλάχιστον έπρεπε να κρατάνε τα προσχήματα, ο Trump δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει εφόσον του ζητήθηκε να διοικήσει την Αμερική με τους όρους που διοικεί την αμύθητη περιουσία του. 
Και ποιος είμαι εγώ που τα λέω και που τα λέω τι μπορώ να κάνω άραγε;
Μάλλον τίποτα αν κανείς κάνει την σύγκριση των οικονομικών μεγεθών μας εφόσον ο μισθός μου δεν φτάνει να καλύψει ούτε την αγορά ενός παραθύρου από τον πύργο του Trump. 
Όμως αν σκεφτείτε όχι με τους όρους που μας επιβάλλουν, δηλαδή της οικονομικής τάξης μεγέθους, αλλά με τους όρους της πραγματικής δύναμης του ανθρώπου η οποία είναι η σκέψη θα καταλάβετε ότι το μόνο που δεν έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν και να πάρουν οι σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων που θα έρθει σε λίγο καιρό, είναι την σκέψη, την κρίση, την βούληση αλλά και την θέληση μας. 
Για αυτό γράφω αυτό το άρθρο για να μην ξεχνάω ποιος είμαι, όχι για να γεμίσω με άχυρα το πορτοφόλι και το μυαλό μου.
Κύριε Trump καλώς να ορίσετε και μην ξεχάσετε να φέρετε όταν έρθετε εκείνη την μάντρα με τα αρχίδια για να έχω την ευχαρίστηση να σας την κλάσω.
Γιάννης Ζωγραφάκης 


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.