Ημέρες περισυλλογής....
Αυτές οι μέρες είναι για περισυλλογή , αυτοκριτική , απογραφή και αναθεώρηση τακτικής, ονείρων, τρόπου ζωής ή ότι άλλο μπορούμε να αλλάξουμε μέσα μας ή στη ζωή μας! Θα μου πείτε βέβαια ποιος το κάνει; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα…


Οι γιορτές δεν είναι τα λαμπιόνια, το έλατο και το γιορτινό τραπέζι! Αυτά απλώς είναι το περιτύλιγμα σε κάτι ουσιαστικό και πιο βαθύ που μας καλούν οι μέρες να προσεγγίσουμε! Πολλά σπίτια φέτος δεν είχαν λαμπάκια, ούτε έλατο , ούτε γιορτινό τραπέζι! Αρκετοί συνάνθρωποι μας βρέθηκαν στους δρόμους άστεγοι και πονεμένοι!


Αναρωτιέμαι με πόση όρεξη καταβρόχθισαν τα εδέσματα και τη γαλοπούλα όλοι αυτοί που έφεραν τον κόσμο σε τέτοια κατάσταση!... Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αδίκημα από το βιασμό της ψυχής και της ζωής του άλλου! Αυτό μαζί με την ηθική εκμετάλλευση και την αχαριστία αποτελούν την κορωνίδα ενός χρέους που το κουβαλάς μια ζωή… ίσως και σε επόμενη αν υπάρχει! Και είναι το μόνο χρέος που δεν αποτιμάται! … και το σπουδαιότερο δεν αποπληρώνεται με χρήμα… όσα κι αν δώσεις πάλι θα χρωστάς!


Αυτά φυσικά είναι ψιλά γράμματα για πολλούς δυστυχώς! Ο χρεοκοπημένος ή αυτός που δεν πάει καλά επιχειρηματικά, είτε πρόκειται για Εργοδότη, είτε για Κράτος, εμφανίζει και ο ίδιος σημάδια του ‘’δεν πάω καλά’’ στην εν γένει ζωή του, στα περιουσιακά του στοιχεία, στα έξοδά του κλπ. ΄Όταν λοιπόν τίποτα δεν αλλάζει από αυτά, παρά το μόνο που συμβαίνει είναι η στέρηση από τον εργαζόμενο μέρους του μισθού του, ή από το συνταξιούχο τη μείωση της σύνταξής του, εν ονόματι του ‘’δεν πάμε καλά’’, τότε κάτι άλλο συμβαίνει, μου θυμίζει την παροιμία ‘’δούλεψε με φτωχέ να μη σου μοιάσω!’’


Οχυρώθηκαν αρκετοί πίσω από τη λέξη ‘’κρίση’’ κι όποιον πάρει ο Χάρος! Ειδικά τώρα με την εύνοια των νόμων και τις ευλογίες του Κράτους, που άλλωστε πρώτο πέρασε στην επιδρομή αφαίμαξης εισοδήματος των πολιτών, διαλύθηκε, ισοπεδώθηκε, καταρρακώθηκε ψυχικά το σύμπαν! Και μη μου πείτε ότι τα κέντρα ήταν γεμάτα, ή τα μαγαζιά… ε σε μια πόλη των 5 εκατομμυρίων πολιτών , υπάρχουν και 1.000.000 πολίτες που ευημερούν! Κάντε μια βόλτα να δείτε τα συσσίτια , τους ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο, τους ανθρώπους που καθ’ οδόν ζητιανεύουν κι αναλογισθείτε πόσοι άλλοι καταπίνουν τη φτώχεια τους πίσω από κλειστές πόρτες, γιατί τους είναι δύσκολο να απλώσουν το χέρι για ζητιανιά!

΄Ετη πολλά ΄Αρχοντες και θυμηθείτε πως άλλος κρατάει λογαριασμό, άλλος δικάζει… και στη ζωή υπάρχει η επιστροφή… ότι δίνεις παίρνεις! Και όταν έρθει η στιγμή της ‘’πληρωμής’’ δε σε σώζει το χρήμα όσο κι αν έχεις!Καλές Γιορτές, Καλή χρονιά για όλο τον κόσμο… είθε να έρθουν καλύτερες μέρες στη ζωή των συνανθρώπων μας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή, όσο μπορεί ο καθένας μας ας βοηθήσει σ’ αυτό! Και το άστρο της Βηθλεέμ ας φωτίσει ναρκωμένες ψυχές που οδήγησαν τόσο αθώο κόσμο στην απόγνωση!
Νίκη Παπουλάκου.
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.