Για δεύτερη φορά η Μυτιλήνη και η Λέσβος παρουσιάζονται σαν δύο διαφορετικά νησιά από την κυβέρνησηΓια δεύτερη φορά η κυβέρνηση αποφασίζει να αναδείξει την διαφορετικότητα της Μυτιλήνης και της Λέσβου ως δυο διαφορετικών νησιών τα οποία θα βοηθήσει στα πλαίσια ελάφρυνσης και ενίσχυσης των νησιών που μαστίζονται από την προσφυγική κρίση.
Η πρώτη φορά που έγινε αυτή η αποκάλυψη, έγινε από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού ο οποίος από ότι φαίνεται γνωρίζει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.
Η δεύτερη είναι από κυβερνητικό έγγραφο το οποίο επιτέλους αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξη των δυο διαφορετικών νησιών μετά από εκατομμύρια χρόνια που η φύση δεν ήξερε τι έκανε και νόμιζε πως ένα νησί είχε φτιάξει.
Φαίνεται ξεκάθαρα για μια ακόμα φορά η ευαισθησία της κυβέρνησης η οποία προφανώς τους χάρτες της χώρας μας τους αγόρασε από τα Lidl και αποφάσισε να βοηθήσει την Μυτιλήνη εις διπλούν.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στην παρέμβαση υπ' αριθμόν 21 η οποία αναφέρει ακριβώς αυτό

“21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκατ. ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.”

Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι διπλά υπερήφανος για την αύξηση των νησιών της χώρας μας,
Με την κυβέρνηση του Σύριζα πλέον μπορεί κανείς να επισκεφθεί όχι μόνο ένα νησί αλλά και το alter ego του το οποίο θα βρίσκεται κάπου εκεί κοντά.Φυσικά αν ήμουν κτηνοτρόφος στην Μυτιλήνη θα χαιρόμουν διπλά γιατί θα έπαιρνα το βοήθημα της κυβέρνησης και ως κάτοικος την Μυτιλήνης αλλά και ως κάτοικος της Λέσβου.
Θα ήθελα με βάση αυτό το προηγούμενο να εισηγηθώ στην κυβέρνηση να ακολουθήσει αυτή την πολιτική και για άλλα νησιά όπως για την Σαντορίνη η οποία θα μπορούσε να αναγνωρισθεί ως τρία διαφορετικά νησιά και έτσι να έχουμε την Σαντορίνη, την Θήρα και την Στρογγύλη.
Επίσης η κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει την ιδέα της ύπαρξης δύο δορυφόρων για τον πλανήτη μας, της Σελήνης και του Φεγγαριού ώστε πλέον να έχουμε την χαρά να κοιτάζουμε τον νυκτερινό ουρανό με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι πριν.
Αυτή η κυβέρνηση μας έμαθε πολλά για την γεωγραφία, πρώτα ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα! Και τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου επιτέλους ξεστραβώθηκαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και έμαθαν ότι ο τόπος τους δεν είναι ένας αλλά δύο!
Μάλλον μπαίνουμε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση υπόσχεται πολλά για να πάρει ψήφους, μέσα σε αυτά που υπόσχεται προφανώς, είναι και η ύπαρξη περισσότερων νησιών στην χώρα μας.
Άραγε θα ήθελα να ρωτήσω τον Κύριο Τσίπρα και τους διάφορους κυβερνητικούς κύκλους η ποιήτρια Σαπφώ από που καταγόταν από την Μυτιλήνη, ή από την Λέσβο;

Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.