Το προσωπικό και η Εφημερόπτερα




Το προσωπικό του ξενοδοχείου μας είναι πολύ μυστηριώδες και πολύ πιο ενδιαφέρον από τις κυρίες αστές. Από τις 5 το πρωί ως τις 12 τη νύχτα στο "καθήκον" αφοσιωμένο, αιώνια έτοιμο για την υπηρεσία, με σκυμμένη την πλάτη σχεδόν εκούσια.
Ποτέ δεν εξεγείρεται ενάντια στην άτυχη μοίρα του, ποτέ, πάντα μυστηριωδώς παραδομένο. Παραδομένο!
Δεν θέλω καν να αναφερθώ στην 55χρονη Τερέζα του πρώτου ορόφου, που εδώ και 23 χρόνια περιποιείται παράλληλα και την παράλυτη μητέρα της. Είδα και πολύ νεότερους ανθρώπους, φρεσκότατους να κάνουν αυτονόητα το καθήκον τους στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.
Δεν χρειάζεται να φύγουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, σαν εμένα, για να νιώσουν ικανοποιημένοι, προφανώς. Κάθονται και κάνουν το αναπόφευκτο καθήκον τους στα ζοφερά ξενοδοχεία.
Δεν παρενοχλούν κανέναν με την γκρίνια τους για την κατάστασή τους και το δέχονται αν τους φερθείς σκληρά παρ' όλα αυτά, γιατί γνωρίζουν και αυτοί πως όλη η ζωή έτσι είναι. Εκτός για κάποιους εκλεκτούς στους οποίους δυστυχώς και συμπτωματικά δεν ανήκουν.

"Εφημερόπτερα, εσύ μας αναγνωρίζεις, αλλά εσύ είσαι η Εφημερόπτερα, όπως και να το κάνουμε".

Μπροστά σε τέτοιες εκφράσεις ποιος χέζει κάτι άλλες, πρωτόγονες, όπως: Κύριε, Μεγαλειότατε, Υψηλότατε, κ.λ.π.
H λαϊκή ψυχή ξεσηκώνεται, που δυστυχώς ποτέ δεν ξεσηκώνεται, να δώσει στην ποιήτρια ένα ευνοϊκό πιστοποιητικό, λόγω φυσικών ομοιοτήτων....


Ίρις Ολυμπίου




Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.