Για την Εφημερόπτερα - Άνα Ζουμανάκη
http://anazumani.blogspot.gr/

Βρίσκομαι μπροστά στη αποκάλυψη της λαμπερής προσωπικότητας ενός μοναδικού ανθρώπινου πλάσματος που σκέπτεται και κινείται μ’ έναν τρόπο σχεδόν οικείο ανάμεσά μας.
Μιας προσωπικότητας που όταν κριθεί, και μέσα από το πρίσμα της καταπληκτικής αρτιότητας του έργου της, αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις, ακριβώς όπως και η γνώση των εσωτερικών διαδικασιών της σκέψης αυτού του σπουδαίου πνεύματος.
Πιστεύω πως κάθε μεγάλος δημιουργός ακολουθεί στη ζωή του μια πορεία παρόμοια μ’ εκείνη της ζωής ενός μεγάλου δέντρου.
Η ομοιότητα που εμφανίζει, η εσωτερική συγκρότηση μιας έντονης προσωπικότητας, που προσπαθεί ν’ αναπτυχθεί ορμητικά, μ’ ένα δέντρο που αποκτά το πλήρες μπόι του, τους χυμούς του και τα κλαδιά του, που φορτωμένα με φυλλώματα ξαπλώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αργότερα έρχεται ο καρπός : η ωριμότητα του έργου που με μια απόλυτη, ασυμβίβαστη και τέλεια συνέπεια, ακολουθεί την αμετάκλητη πορεία της.
Η φωνή που παντρεύει τόσο αρμονικά την απλότητα του πύρινου φτερουγίσματος του λευκού κύκνου, με τον μαύρο σταλακτίτη της σκοτεινής σπηλιάς και την πτώση των γενναίων κιτρινισμένων φύλλων στο χώμα, φωτίζοντας τελικά την τρισδιάστατη ιδιοσυγκρασία της: την παθιασμένη ποιητική διάθεση, τους σκοτεινούς στροβιλισμούς των πόθων και την φιλοσοφία της…

 Γιώργος Χρηστάκης

http://anazumani.blogspot.gr/
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.