Χριστούγεννα και ερωτισμός στο Ηράκλειο

Τα ανέμελα ιπτάμενα παπάρια που στόλισαν πέρυσι την πλατεία Ελευθερίας

Η πόλη του Ηρακλείου επιτέλους άρχισε να βάζει τα γιορτινά της όπως κάθε χρόνο.
Η πόλη του Ηρακλείου φωτίζεται σιγά σιγά με τα χριστουγεννιάτικα φώτα της, στο κλήμα των ημερών μας.
Η πόλη του Ηρακλείου τελικά είναι μια πολύ ερωτική πόλη και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά, αν κάνεις βράδυ μια βόλτα στο κέντρο και δεις την φωταγώγηση της.
Ίσως η ερωτική μας πόλη, φιλοδοξεί να γίνει η πρωτεύουσα του ερωτισμού στην Ευρώπη αλλιώς δεν εξηγείτε το σκεπτικό των υπευθύνων οι οποίοι έχουν φωταγωγήσει τον δήμο.
Το φαινόμενο υπήρχε και άλλες χρονιές γιατί και πέρυσι αν έβγαινες βόλτα στην πλατεία ελευθερίας και κοίταγες ψηλά στους πυλώνες που γέρνουν, τα τάχα μου κατάρτια πλοίων, θα έβλεπες τα φτερωτά παπάρια ή κατά την γνώμη μιας φίλης μου τα παπάρια με παπιγιόν που πετούσαν ανέμελα από πάνω σου ψάχνοντας προφανώς το γιορτινό μουνί να πιάσουν.
Όπως λοιπόν και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος η πόλη μας ντύνεται σιγά σιγά με τα ΧΧΧ χρώματα της και η πρώτη ερωτική προσέγγιση αρχίζει από την λεωφόρο δικαιοσύνης της οποίας στα φανάρια έχουν καταλλήλως και με μαεστρία προστεθεί Άγιοι Βασίληδες και χιονάνθρωποι σε σχήμα μακρόστενο ακριβώς πάνω από τις δύο λάμπες σε σχήμα μπάλας των φαναριών! 
Προσέξτε είπα σε μακρόστενο σχήμα όχι σε σχήμα πέους για να μην με πείτε κακεντρεχή και κακόβουλο.

Ένας τύπος ορθοκαυλικού φανού της περήφανης πόλης μας 


Το αποτέλεσμα φέρνει στο γυμνό μάτι κάποιους συνειρμούς για τους οποίους δεν ευθύνομαι εγώ.
Έτσι λοιπόν αυτή την στιγμή στην πόλη μας, υπάρχουν δύο ενδιαφέροντες τύποι φωταγώγησης,  τα ορθοκαυλικά φανάρια των δρόμων και τα ανέμελα παπάρια που πετούν ελεύθερα πάνω από τα κεφάλια των ανύποπτων περαστικών.
Κανονικά ο δήμος θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και σε κάθε ορθοκαυλικό στύλο θα μπορούσε να έχει και ένα κοινωνικό μήνυμα, όπως το σεξ με προφυλάξεις, ή ο Άι Βασίλης θέλει να κάνουμε έρωτα και όχι πόλεμο.
Πιθανός βέβαια το μήνυμα που στέλνει ο δήμος Ηρακλείου να είναι ακόμα πιο βαθύ... και με αυτόν τον έμμεσο τρόπο να εύχεται ο καινούριος χρόνος να μας μπει πιο καλά, ή να υπάρχει μια συνομοσιολογική προσέγγιση  όπως τα κρυφά μηνύματα στις ταινίες, η οποία να λέει ότι ο τον καινούριο χρόνο έχουμε να φάμε ακόμα μεγαλύτερα...
Όπως και να έχει το πράγμα καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι οι οποίοι κάποια λεφτά σπατάλησαν για αυτό το πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο να βάλουν και μερικές ταμπέλες γύρω από το κέντρο οι οποίες να λένε ότι η πρόσβαση στο κέντρο είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες.
Πρέπει κυρίες και κύριοι να το καταλάβετε ότι σε αυτήν την πόλη δεν είμαστε γατάκια σαν σε κάτι άλλες πόλεις που βάζουν απλά φωτάκια.
Εμείς είμαστε χρόνια μπροστά, μην πω δεκαετίες.
Όταν οι άλλες πόλεις κάνουν Χριστούγεννα, εμείς το κάνουμε τα Χριστούγεννα 

Ώ! Ανυπέρβλητο καυλί!
Και πούτσα πάντα φωτεινή! 
Στον Δήμο έλαμψε η ψωλή 
χαρά μας πήρε αληθινή 

Σε κάθε δρόμο και σοκάκι
Το φως του πέους το λαμπρό
μακρύ και ολόρθο το φωτάκι 
Μέσα στον δρόμο τον βουβό

Κάθε ευχή να γίνει πράξη 
Κάθε καλό να μας εβρεί
Ο πούτσος έβαλε μια τάξη 
και η χρονιά καλά θα μπει!

Δεύτερος τύπος ορθοκαυλικού φανού 

Γιάννης Ζωγραφάκης 

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.