Όλοι οι μεγάλοι στρατηλάτες, ακόμη και αυτοί που ονομάστηκαν «Μέγας», στην πραγματικότητα κατέστρεψαν τις πατρίδες των. Του Δημήτρη Γρυσμπολάκη


Οι μεγαλύτεροι στρατηγοί όλων των εποχών θεωρούνται ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αννίβας και ο Βελισσάριος.
Ο "Μέγας" Ναπολέων και ο Χίτλερ υπήρξαν οι νεότεροι στρατηλάτες που διέλυσαν οιονδήποτε στρατό αντιμετώπισαν, αμφότεροι όμως ηττήθηκαν αφού τα στρατεύματά των κόλλησαν στους πάγους της Ρωσσίας [στη Μόσχα, στο Στάλινγκραντ]. Δηλαδή κατέστρεψαν τις πατρίδες των, ανεξάρτητα αν οι απόγονοί των ορθοπόδισαν.
Οι ιστορικοί οι οποίοι διαπνέονται από συναισθήματα εθνικής, εθνικιστικής έξαρσης διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Όταν ο θρησκευτικός φανατισμός συνυφαίνεται με τη συγγραφή ιστορίας, ήρωες παρουσιάζονται σαν προδότες, προδότες ανακηρύσσονται άγιοι. Ενδεικτικά αναφέρομαι στον Ιουλιανό, το μοναδικό βασιλιά στην ιστορία της ανθρωπότητας που πέθανε στην πρώτη γραμμή πολεμώντας τον εχθρό, οι υποτιθέμενοι δε ιστορικοί τον ονόμασαν "παραβάτη". Τουναντίον, τους μεγαλύτερους προδότες όλων των εποχών, δηλαδή το Μάρκο Ευγενικό, το Γεννάδιο ανακήρυξαν "αγίους".
Στη συνέχεια θα αναφερθώ στους μεγαλύτερους στρατηλάτες όλων των εποχών για να κρίνετε εσείς τι ακριβώς προσέφεραν στις πατρίδες των, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα που προέκυψε από τις ενέργειές των μετρούν.1. Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτώντας ασιατικές χώρες, διέδωσε στα βάθη της Ασίας τον ελληνικό πολιτισμό, σήμερα δε, αμέτρητα ερείπια μαρτυρούν το εκπολιτιστικό του έργο. Όμως το δεδομένο αυτό μου θυμίζει το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...", αφού μας έμειναν μόνο οι δάφνες.
Η Ελλάδα με τις ορδές που μας στέλνουν οι τούρκοι, ισλαμοποιείται. Με μαθηματική ακρίβεια, λόγω και της υπογεννητικότητας, οδηγούμαστε στον αφανισμό.
Για να κρίνομε αντικειμενικά το έργο του Μεγαλέξανδρου πρέπει να δούμε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που προέκυψαν μετά από αυτόν. Ήδη, πριν αρχίσει το κατακτητικό του έργο η ανερχόμενη δύναμη της εποχής ήτο η ΡΩΜΗ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος πρώτα έπρεπε να στραφεί ΔΥΤΙΚΑ να υποτάξει τουλάχιστον την Ιταλία, στη συνέχεια να στραφεί ανατολικά. Μετά τη λεγόμενη "αλεξανδρινή ή ελληνιστική" εποχή ακολούθησε η "ρωμαϊκή εποχή", η Ελλάδα έσβησε. Αν δεν είχαν σκορπίσει οι δυνάμεις της στα πέρατα της Ασίας, ίσως ουδέποτε θα είχε κατακτηθεί από τους Ρωμαίους.2. Ο Αννίβας προσπάθησε να σώσει την πατρίδα του την Καρχηδόνα από τους Ρωμαίους. Η Καρχηδόνα βρισκόταν στη σημερινή Τυνησία. Αντί να ασχοληθεί μόνο με την άμυνα, άρχισε κατακτητικό πόλεμο για να καταλάβει την πρωτεύουσα τη Ρώμη.
Κατασπατάλησε τις δυνάμεις του αφού τα στρατεύματά του πέρασαν τις Άλπεις με ελέφαντες, οι περισσότεροι στρατιώτες του πέθαναν από το κρύο και τις κακουχίες.
Πολιόρκησε τη Ρώμη που κινδύνεψε. Οι Καρχηδόνιοι [όπως εμείς] έμειναν με τις δάφνες, αφού ιστορική είναι η σπαραχτική κραυγή των Ρωμαίων όταν κινδύνεψαν από τον Αννίβα: "Hanimpal ante pugnam", δηλαδή "ο Αννίβας προ των πυλών".
Στη συνέχεια η Καρχηδόνα έπεσε σαν ώριμο φρούτο, σήμερα δεν υπάρχουν πια Καρχηδόνιοι για να αναπαύονται στις δάφνες των προγόνων, όπως [ακόμη] εμείς.

3. Ο Βελισσάριος υπήρξε στρατηγός του Ιουστινιανού. Κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τα παράλια της Αφρικής.
Η Δυτική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήδη είχε κατακτηθεί από τα γερμανικά φύλα, είχε διαλυθεί. Μετά τις κατακτήσεις του Βελισσάριου και του άλλου στρατηγού Ναρσή, έγινε η ανασύσταση της ενιαίας και πάλι Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας αυτή τη φορά με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη αντί της Ρώμης.
Οι δάφνες για να αναπαυόμαστε πολλές. Όμως, μετά τόσους κατακτητικούς πολέμους η [νέα] Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πήρε τον κατήφορο, προοδευτικά έχανε δυνάμεις, εδάφη, έως ότου υποτάχθηκε [-αμε] ολοκληρωτικά στους τούρκους.Σήμερα οι άφρονες, οι ανεγκέφαλοι, οι ανιστόριτοι....στο βωμό της κατανάλωσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, άνοιξαν διάπλατα τις κερκόπορτες, δηλαδή την εμπροσθοφυλακή των τούρκων.
Ω 'Αφρονες, παραδόπιστοι...δε βλέπετε ότι Ο Υ Τ Ε Ε Ν Α Σ Ινδός, Αθίοπας δεν είναι μεταξύ των μεταναστών? Δεγνωρίζετε ότι οι Ινδοί Δ Ε Ν είναι μουσουλμάνοι?
Άφρονες, παραδόπιστοι... δε γνωρίζετε ότι οι Αιθίοπες είναι Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ο Ι ?
Δε γνωρίζετε ότι το Μπάγκλαντές του οποίου οι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι είναι ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ από την Ινδία?
Δε γνωρίζετε ότι οι τουρκικές αερογραμμές μεταφέρουν στην Τουρκία οιονδήποτε μουσουλμάνο από τα πέρατα της Γης με πενήντα [50] ευρώ?

Δημήτρης Γρυσμπολάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.