ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΓΑΤΙΩΝ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (του Δημήτρη Γρυσμπολάκη)
Έχω ένα μικρό οικόπεδο μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Καλλιεργώ λίγα δέντρα για να περνώ ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες μου. Καλλιεργώ και λίγα χωραφακια που κληρονόμησα στην Κρήτη. Έχω υπολογίσει ότι τα χρήματα που δίνω για νερά, φυτοφάρμακα, μεταφορές.... αν είχα καταθέσει, θα είχαν εξασφαλίσει το λάδι, τα φρούτα τους... τα δισέγγονα των δισεγγονων μου.
Χθες πήγα στο οικόπεδο μου έξω από την Αθήνα μετά από 3 μήνες, αφού ήμουν στην Κρήτη. Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη ήτο η απουσία μιας παχουλης- παχουλης γάτας που με υποδεχόταν κάθε φορά. Με χαιρέτησε η γειτόνισσα. Μου είπε ότι οι ποντικοί της έφαγαν όλα τα ρόδια. Όταν το πήρε είδηση ήτο αργά. Πήγα στον κήπο της. Είδα και τις ροδιές των γειτόνων. Δεν είδα ΟΥΤΕ 1 (κυριολεκτω) ρόδι σε καμμιά ροδιά εκτός από τις δικές μου (λίγες) ροδιές. Μου είχαν φάει οι ποντικοί περίπου το 1/4 της παραγωγής. Είχα προστατεύει πρώτη φορά τις ροδιές μου, διότι την προηγούμενη χρονιά, που τριγύριζε ακόμη η γάτα μέσα στο οικόπεδο, οι ποντικοί είχαν φάει (πρώτη φορά) ελάχιστα, μετρημένα στα δάχτυλα ρόδια.


Έσωσα τα περισσότερα ρόδια, όπως ακριβώς προστατεύω τα σταφύλια που έχω στην Κρήτη, όπου αναρτώ στα κλήματα αρκετά ψεύτικα φίδια που αγόρασα από το τζάμπο ή κατασκεύασα με σχοινιά. Παρατήρησα ότι σε 2 σημεία που υπήρχαν μεγάλα σχοινιά τα οποία έδεσα για να μη σπάσουν κλώνοι, δεν πείραξαν ρόδια οι ποντικοί. Στα σημεία που έφαγαν τα ρόδια οι ποντικοί, τα ψεύτικα φίδια ήσαν ελάχιστα, διότι για πολλά χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα. Μικρό πρόβλημα παρουσιάστηκε πέρυσι επειδή προφανώς λιγόστεψαν οι γάτες.
 Όπως μου είπε η γειτόνισσα, σε όλη την ευρύτερη περιοχή ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΡΟΔΙ.
Δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι τόσο εγκληματίες ώστε να σκοτώσουν όλες τις γάτες με φόλες. Πιθανολογω ότι τις γάτες έφαγαν αλλοδαποί διότι η περιοχή στην οποία αναφέρομαι (Ωρωπος) είναι γεμάτη μελαμψους. Είναι γνωστό ότι στην Ασία γάτες και σκυλιά είναι εκλεκτό έδεσμα.
Για να προστατεύσω ο,τι μου απέμεινε, αγόρασα σχοινί το έκοψα σε μεγάλα κομμάτια και τα αναρτησα στις λιγοστές ροδιές. Οψομεν....Δημήτρης Γρυσμπολάκης


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.