Η γυναίκα της Ευρώπης και το Ισλάμ

Αντί εισαγωγής

Αν το σώμα έχει κάτι το θεϊκό, είναι ίσως γιατί, όπως έλεγε για τους θεούς ο Ηράκλειτος,  του αρέσει να κρύβεται.
Το «παράδοξο» αυτής της προσφιλούς «συνήθειας» του σώματος να κρύβεται, είναι πως ταυτόχρονα είναι πανταχού παρόν. Μοιάζει με την φοβερή ικανότητα του χταποδιού και της σουπιάς που τους αρέσει να κρύβονται και να μεταμφιέζονται….
Πότε όμως…; Όταν θέλουν να στήσουν ενέδρα και να εξαπατήσουν τον εχθρό….
Μια ολίγον διεστραμμένη παραλλαγή αυτού του φαινόμενου είναι η ιδέα – επιβολή της Ισλαμικής θρησκείας, του «σφραγισμένου» πια σώματος, του κλειστού σώματος, που ξεκινάει από τον  συμβολισμό και την πρακτική της καθημερινής προσευχής, και είναι προσανατολισμένο,  (πραγματικά και μεταφορικά), προς θρησκευτική κατεύθυνση, αφού το πλαίσιο της προσευχής είναι καθαρά θρησκευτικό (τζαμιά κλπ), κι έτσι επαναλαμβάνει κι  επιβεβαιώνει το πρωτείο του θρησκευτικού, όπως αυτό εκφράζεται από τους συμβολισμούς του σώματος (γονυπεσίες κλπ)
Αυτό λοιπόν το «επτασφράγιστο» γυναικείο σώμα, έχει αναδειχθεί σε ιερό σύμβολο για τους Ισλαμιστές.
Στην ουσία όμως το ιερό σύμβολο δεν είναι το γυναικείο σώμα, αλλά τα επικαλύμματα που το περιβάλλουν και το σφραγίζουν. Χωρίς αυτά το σώμα είναι βρώμικο και κολασμένο δηλαδή άπιστο, για το Ισλάμ. Συνεπώς κατάπτυστο και ανάξιο σεβασμού. Ένα απλό αντικείμενο χρήσης χωρίς καμιά αξία.
Μετά από αυτή την μικρή βοηθητική εισαγωγή ας σκεφθούμε τα παρακάτω ζητήματα.

Από εδώ και μετά μπαίνει ένα τεράστιο πλέον θέμα, διότι  για το Ισλάμ δεν υπάρχουν κανενός είδους διακρίσεις όσο αφορά το γυναικείο σώμα. Αυτή η ακραία οδηγία απαγόρευση, για το δικό τους mentality,[ και προσοχή εδώ ], αφορά την ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Με άλλα λόγια, όλες οι γυναίκες στον πλανήτη που τολμούν να δείξουν, ποδαράκι, δαχτυλάκι, ή ολίγον κωλαράκι, ή και στρογγυλό βυζάκι, κατά την Ισλαμική θρησκευτική παράδοση είναι βρωμερά μιάσματα και πρέπει να «κονιορτοποιηθούν».
Αυτή η αντίληψη μεταφράζεται και εκφράζεται στις σύγχρονες κοινωνίες μας, με χουφτώματα, βιασμούς και κάθε είδους «σεξουαλική  και απαξιωτική παρενόχληση», από τους φανατισμένους ισλαμιστές, που δεν τους αρκεί δυστυχώς η εφαρμογή της στην δική τους αποκλειστικά επικράτεια, αλλά γενικεύεται στην επικράτεια ολόκληρου του πλανήτη, προφανώς γιατί και αυτήν την θεωρούν ή ονειρεύονται να την κάνουν δική τους.
Οι καταγγελίες σε όλη την Ευρώπη, ειδικά τώρα που ο Ισλαμικός κόσμος αυξάνεται και πληθύνεται στις χώρες μας, και άρα ισχυροποιείται,  για επιθέσεις στις «άπιστες» Ευρωπαίες και γενικότερα στις δυτικές  γυναίκες αυξάνονται καθημερινά.
Δεν θα αναλωθώ σε αναφορές - παραδείγματα περιστατικών, μιας και υπάρχουν χιλιάδες στο διαδίκτυο.
Κι εδώ επισημαίνεται ο τεράστιος κίνδυνος, που υπάρχει και κρύβεται πίσω από την προκλητική ανοχή των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
Ερμηνεύεται ως καταχρηστική προστασία απέναντι στους πρόσφυγες, την οποία προφανώς αυτοί αλλά και άλλοι, άλλου είδους «πρόσφυγες», εκμεταλλεύονται και δρουν με αυτό τον τρόπο.
Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος που φαίνεται να εμφανίζεται είναι ότι κανείς δεν αντιδρά, όλοι εθελοτυφλούν και κωφεύουν μπροστά στο τεράστιο κύμα επιστροφής σε μεσαιωνικές πρακτικές, μπροστά στη διάλυση και αποδόμηση των βασικών πυρήνων του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη, μπροστά στις ταξικές ανακατατάξεις  και στη διαταραχή των πληθυσμιακών ισορροπιών, που οι συνέπειές τους είναι απρόβλεπτες.
Μια ανίερη συμμαχία, μεταξύ του Ισλάμ και των Ευρωπαίων κυβερνητών, που για ανθρωπιστικούς και καλά λόγους έχουν δώσει άδεια λειτουργίας στις χώρες τους σε μαγαζάκια του τύπου «Εδώ το καλό το χούφτωμα».
Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να μην μπορούν οι γυναίκες μας να βγαίνουν μόνες από τα σπίτια τους και να κυκλοφορούν στη γειτονιά τους, εξ αιτίας του φόβου τέτοιων επιθέσεων και οχλήσεων. Βέβαια θα πει κάποιος δεν είναι όλοι οι ισλαμιστές έτσι και θα πρέπει να το πούμε αυτό, και σίγουρα  θα μπορούσα να συμφωνήσω, δυστυχώς όμως το δείγμα των «κακών» φαίνεται πως είναι πια αρκετά ικανό για να επικρατήσει αυτή η άσχημη εικόνα.
Προσοχή δεν μιλώ για την Ελλάδα αποκλειστικά, που σε σχέση με άλλες  χώρες (Σουηδία, Γερμανία κλπ), τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα.
Ως πότε μπορεί να γίνεται ανεκτό αυτό, ως που θα μπορούσε να φτάσει ; Ποιος θα βρει την χρυσή τομή κάτω από τέτοιες συνθήκες ; Κάποια στιγμή θα γίνει η έκρηξη και θα ξεσπάσει ο φυλετικός πια πόλεμος αφού κανείς δεν παίρνει μέτρα για το αντίθετο. Μήπως αυτές οι πολιτικές δεν ωθούν προς ακραίες δεξιές κατευθύνσεις, και αναβιώνουν φασιστικές μνήμες και ιδέες ;
Ως πότε θα αγνοούνται νόμοι που θα εφαρμόζονταν σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη σε αντίστοιχες περιπτώσεις …..; Και πότε τελικά θα υπάρξει  πολιτική βούληση, διότι είναι ξεκάθαρο πια πως αυτό είναι το ζήτημα, για να έχουμε προστασία και σεβασμό προς τις δικές μας ηθικές, κοινωνικές και πολιτισμικές καταβολές.. στην ίδια μας την αξιοπρέπεια ;
Ποιούς και γιατί εξυπηρετεί αυτή η συνεχιζόμενη και πολυμορφική παρακμή ;
Ποιος είναι ο ρόλος του Παγκόσμιου, του διαπλανητικού κέντρου εξουσίας και τι σχεδιάζει  για το μέλλον αυτού του κόσμου;
Την επικράτησή του και την εξασφάλιση της διαχείρισης του πλούτου όλου του πλανήτη ή των σημαντικότερων πηγών πλούτου, θα πουν κάποιοι και όχι άδικα.  Μήπως αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος τελικά;
Φοβάμαι μόνο μήπως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί η ιστορία έχει δείξει πως στο τέλος επικρατεί αυτός που έχει την μεγαλύτερη συνοχή και πίστη.
Κι εμείς δυστυχώς έχουμε αποδείξει πως  λειτουργούμε με γνώμονα αποκλειστικά το ατομικό συμφέρον, στο συλλογικό δυσκολευόμαστε. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ ζόρικα για εμάς, αν δεν συμβεί κάτι ΤΩΡΑ, πριν το τεράστιο αυτό κύμα που μας απειλεί, μας σκεπάσει και μας αφανίσει.
Αναπόφευκτα γεννιούνται πολλά ερωτήματα που δεν γίνεται πια να μένουν αναπάντητα.
Η αδράνεια πρέπει να τελειώσει.
Έχουμε χρέος να κρατήσουμε όρθιο ότι έχει απομείνει.
Αν θέλουμε να ζήσουν οι επόμενες γενιές, σε έναν κόσμο με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό και αξιοπρέπεια….
Αν και  τα φαινόμενα δείχνουν πως όσο υπάρχουν άνθρωποι, είμαστε πολύ μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Γιώργος Χρηστάκης

Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.