Πως να νιώθεις μόνος σε μια παρέα Πριν βρεθείς μαζί τους, πρόσεξε την εμφανισή σου. Φρόντισε να είναι κατάλληλη με την περίσταση και να αντιπροσεπεύει επάξια τη σοβαρότητα και την κομψότητα που θα εξωτερικεύσεις στη συνέχεια. 
Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνεις ακέραιος και να μην υποπέσεις σε συναισθηματισμούς, πάσης φύσεως. Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι τέτοιο, φρόντισε να έχεις προετοιμάσει ισχυρές και σοβαρές δικαιολογίες για να ανακτήσεις τον έλεγχο. 

 Αν είστε σε εξωτερικό χώρο απομακρύνσου κάποια βήματα ώστε να έχεις καθαρό οπτικό πεδίο. Αν αντιθέτως βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο πιάσε μια γωνιά για τους ίδιους ακριβώς λόγους. 

Να είσαι παρατηρητικός. Η παρατήρηση είναι η καλύτερη άμυνα. Πρόσεξε για παράδειγμα πως αντέδρασαν σε κάτι που ειπώθηκε ή τη γλώσσα του σώματός τους. Οφείλεις να παρατηρείς τον κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και σε συνάρτηση με τους άλλους και να σημειώνεις τυχόν παρατηρήσεις στο ιστορικό του. 

 Μη συστηθείς. Όταν θέλεις να εκπέμπεις αυτοκυριαρχία φαντάζεσαι πως κάτι τέτοιο φανερώνει αδυναμία. Γνωριμία ενδείκνυται μόνο σε περίπτωση που υποψιαστείς πως υπάρχει κάποιος όμοιος σου στην παρέα. Έτσι θα γίνετε πιο ισχυροί και η αλληλοσυμπλήρωση θα είναι ένα πολύ κομβικό όπλο για τη νίκη. 

 Βάλε τα όρια σου. Απάντησε μόνο σε ότι σε ρωτήσουν και μην επεκταθείς περαιτέρω. Μη συναισθανθείς. Ό,τι πουν μετέφρασέ το σε προσωπικό επίπεδο κι όταν βρεις την κατάλληλη ευκαιρία, διέκοψε το συνομιλητή σου και δείξτου πως ξέρεις τι θα πει, πως έχεις βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και ακόμα χειρότερες.  Πρόσεξε να μη συμφωνήσεις σε κάτι. Αν καταλάθος συμφωνήσεις, ξαναδιατύπωσέ το με το δικό σου τρόπο. Μίλα μόνο για τον εαυτό σου και φρόντισε να είσαι σίγουρος για την απήχηση που θα έχουν τα λεγόμενά σου. 
   
 Όταν τους αποχωριστείς, έχε στο μυαλό σου πως σήμερα ήσουν ο καλύτερος. Μνημονεύσου και αξιολόγησε τον καθ' ένα σε σχέση με τα προσωπικά σου κριτήριά.

Με αυτές τις συμβουλές θα αποφύγεις αποτελεσματικά τη συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους και θα αποφύγεις επιπρόσθετες στενοχώριες και υποχρεώσεις. 


Σταύρος Καρέζης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.