Ερντογάν: Δίνω μάθημα ιστορίας... Γιατί ενοχλήθηκαν;

Αυτοί ήταν πάντα οι Τούρκοι, θρασείς και προκλητικοί με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας που σιωπά.
Ποιά νησιά ήταν δικά σας ρε όνειδος; Αυτή την ιστορία μαθαίνετε στην Τουρκία; Για ποιά μνημεία και τζαμιά μιλάς γελοίε ανιστόρητε; Αυτά που χτίσατε εσείς στα Ελληνικά νησιά την περίοδο της Τουρκοκρατίας; Για ψάξε λίγο ως τα βάθη της Μικράς Ασίας να δεις τι μνημεία υπάρχουν... Μήπως εμείς θα έπρεπε να μιλάμε για τη δική μας γη που κλέψατε; Γιατί κλέφτες ήσασταν πάντοτε.
Τίποτα δεν ήταν δικό σας εκεί. Από την Πόλη ως τα βάθη του Πόντου, από τη Σμύρνη και την Έφεσο που ήταν αφιερωμένη στην Θεά Άρτεμη κι ήταν ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, ως και πολλά χιλιόμετρα μέσα στην καρδιά της σημερινής Τουρκίας...
Πολλές οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ερντογάν τελευταία για τα νησιά, πολλές οι ύποπτες κινήσεις. Οι Ρώσοι κατεβάζουν αεροπλανοφόρα στη γειτονιά μας.. Κάτι τρέχει. Κάποια έκπληξη μας φυλάνε... Γνωστή η τακτική τους.. Κάπως έτσι πήραν και τη Βόρεια Κύπρο.
Τρώγωντας όμως ανοίγει κι η όρεξη... και να τώρα που ορέγονται κι άλλα, κι αυτή τη φορά αμιγώς Ελληνικά.
Πήραν την Πόλη και κάναν την Αγιά Σοφιά τζαμί, έκατσαν 400 χρόνια στην Ελλάδα, πήραν τα παράλια της Μικράς Ασίας και κάψανε τη Σμύρνη διώχνοντας όλο τον Ελληνικό πληθυσμό που κυριαρχούσε εκεί, κλέψανε περιουσίες. Αργότερα πήραν τη Βόρεια Κύπρο, κι από τότε δείχνουν συνέχεια τις ορέξεις τους και γι άλλα...
Για ποιά δικά σας μιλάς ρε Ερντογάν, από που κι ως που;
Αλλά βέβαια είσαι ο καλύτερος σύμμαχος των Αμερικάνων και των Γερμανών και μπορείς να λες και να κάνεις ότι θες χωρίς φόβο. Κάτσε όμως γιατί σε πήρανε κι αλλού χαμπάρι, και κατεβάζουνε το Ναύαρχο Κουζνέτσοφ να τον τρατάρετε τσαγάκι...
Γιατί Κυρ - Ερντογάν δεν είσαι εσυ ο μόνος που θες να χωθείς βαθιά στο Αιγαίο και να βάλλεις χέρι στα κοιτάσματά μας για να τα μοιραστείς με τους συμμάχους σου. Είναι κι άλλοι Κυρ - Ερντογάν... είναι κι άλλοι..
Α ρε πόσοι θα μάθουνε πάλι στου κασίδη το κεφάλι..

Γιώργος Χρηστάκης

Οι δηλώσεις του ΕρντογάνΠροκλητικός για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, δήλωσε ότι νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης ήταν τουρκικά και έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας […] Εγώ μίλησα για τη Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας,. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως «όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι».

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο από ένα κύμα αμφισβητήσεων των συνόρων της Τουρκίας από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια: Γιώργος Χρηστάκης
Πηγή 
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.