Θεατρολογήματα ή πως λειτουργεί η διεθνής πολιτική σκηνή


Ήθελα να ήξερα ποιόν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν και να πείσουν ακόμη.
Όλο αυτό το θέατρο που που το σενάριό του είναι γραμμένο σ' αυτό το βιβλίο, που υποτίθεται πως εμφανίζει και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των συζητήσεων για την Ελληνική κρίση, με αυτά τα παιδαριώδη σχόλια που δήθεν εμφανίζουν τον Τσίπρα ως σκληρό διαπραγματευτή κι εκείνους τους καημένους προδομένους από αυτόν. Γελάω δυνατά... χα χα χα... !!
Νομίζω πως έβαλαν όλοι μαζί χρήματα και σκέψη για να γραφτεί αυτό το βιβλίο.
Εμφανίζει τον Πούτιν ως τον μέγα και τίμιο διπλωμάτη που αποκαλύπτει τους κινδύνους, στους Ευρωπαίους φίλους του, ενώ την ίδια στιγμή έχει πει ναι στον Τσίπρα για την κοπή δραχμής στα Ρώσικα νομισματοκοποιεία, κάτι που μάλλον είχε προτείνει ο ίδιος σε αυτόν.
Ο δε Ολάντ με τη Μέρκελ συνομιλούν σαν δυό κυρές - κουτσομπόλες που πίνουν τον απογευματινό τους καφέ και γυρίζουν στο τέλος και το φλυτζάνι...Για να μαντέψει το μέλλον ξέρετε..το μέλλον που οι ίδιοι σχεδιάζουν.. Γελάω δυνατά... χα χα χα..!!
Δεν μας εξηγεί όμως ρε γαμώτο πως η βαριά δήλωση του αρχηγού Τσίπρα : “Διατηρώ το δημοψήφισμα και καλώ προς ψήφιση του ΟΧΙ”, που ξεσήκωσε το λαό για να το κάνει, κι ο λαός το έκανε κι έτρεξε και ψήφισε συντριπτικά το ΟΧΙ, πως σκατά μέσα σε λίγες ώρες ως δια μαγείας έγινε ΝΑΙ.
Φαντάζομαι την έκπληξή τους γι αυτό το μαγικό transforming.
No = Nai..το σλόγκαν της 10ετίας ήταν πια εδώ.
Κι όλοι τούτοι οι μεγαλοσχήμανες, ισχυροί ηγέτες, δεν πίστευαν στα μάτια τους για το παιχνιδάκι που τους είχε παίξει ο ατακτούλης ο Αλεξάκος.
Και μείναν με ανοιχτό το στόμα οι καημενούληδες.... σχεδόν κάποιοι ζήτησαν και αποζημιώσεις από το Ελληνικό κράτος για την τρομάρα που πήραν από την "προδοσία" του Αλέξη.
Τα λαχτάρισε τα παιδιά, το παράκανε κι αυτός. Η κυρα συμπεθέρα η Αγγέλα μόνο μαύρες πλερέζες δε φόρεσε η δύστυχη.
Έλα βρε χαζούλια ένα αστείο ήταν μόνο. Ησυχάστε.

Ένα μακρύ και βρώμικο αστείο που στην Ελλάδα γελάνε ακόμη....αλλά μόνο γελάνε..τίποτα άλλο...μπα.... που να τρέχεις τώρα...
Τα καλύτερα νούμερα για επιθεωρήσεις όλα αυτά, αλλά και οι καλύτερες αιτίες για κρεμάλες και λαιμητόμους για όλους αυτούς που ακόμη τολμούν να εμπαίζουν και να βασανίζουν έναν ολόκληρο λαό, ποντάροντας ως καλοί και προ πάντων τίμιοι παίκτες, στην θλιβερή απάθειά του.
Αίσχος εις την νιοστήν δύναμιν... Το γράφω και γελάω ακόμα.. χα χα χα!!
Εσύ τι πιστεύεις ρε Ολάντ? Σε ρωτάει κι ο Πούτιν...!! Χα χα χα

Γιώργος Χρηστάκης

Ακολουθούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι:

Εντυπωσιάζουν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde στο βιβλίο τους «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά».

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται πως ο Ολάντ την περίοδο του ελληνικού δημοψηφίσματος αισθάνθηκε διπλά προδομένος, όπως είπε χαρακτηριστικά, από τον Αλέξη Τσίπρα.

Και παραθέτουν τα λόγια του Ολάντ: «Η πρώτη φορά, ήταν όταν πραγματοποίησε ένα δημοψήφισμα, χωρίς να περιμένει τις τελικές προτάσεις. Πήρε ένα πρόχειρο έγγραφο, προσχέδιο βάσης των διαπραγματεύσεων, το δημοσιεύει και λέει: "Δεν συμφωνώ μ’ αυτό", τη στιγμή που ο Γιούνκερ είχε κάνει νέες προτάσεις…».

Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Ολάντ είχε συνεχείς επαφές με τον Τσίπρα σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσει. Μάλιστα, σε κάποια φάση νόμιζε ότι το είχε καταφέρει:

«Και τελικά, έκανε μια δήλωση λέγοντας: “Διατηρώ το δημοψήφισμα και καλώ προς ψήφιση του ΟΧΙ”. Ορίστε, τελείωσε…» ανέφερε ο Ολάντ, τονίζοντας πως τη δεύτερη φορά η προδοσία Τσίπρα του στοίχισε περισσότερο.


Μέρκελ: Γιατί πιστεύεις ακόμα στον Τσίπρα;

Στο βιβλίο αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων η γερμανίδα καγκελάριος είπε στον Ολάντ: «Γιατί πιστεύεις ακόμα ότι ο Τσίπρας θέλει πραγματικά μια συμφωνία, τη στιγμή που επί εβδομάδες δεν μπορέσαμε να την επιτύχουμε;».

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν πως η Μέρκελ ζήτησε την άδεια του Ολάντ, ώστε ο υπουργός Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, να εξετάσει μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Σόιμπλε το plan B που είχαν φτιάξει οι γερμανικές αρχές για τη διαδικασία του Grexit:

Μέρκελ: H δικιά μου κοινή γνώμη είναι πραγματικά υπέρ της εξόδου

Ολάντ: Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εκτός κι αν οι Έλληνες κάνουν απίθανη αυτήν την εξέλιξη

Μέρκελ: Πρέπει να εξετάσουμε το σενάριο της εξόδου, επιτρέπεις στον Μισέλ Σαπέν, να μιλήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Ολάντ: Δεν θα επιτρέψω στον Μισέλ Σαπέν να μιλήσει για το σχέδιο Β, παρά μόνο εάν κάνουμε τα πάντα ώστε να λειτουργήσει το σχέδιο Α.


Πούτιν: Θέλουν να τυπώσουν δραχμές

Το βιβλίο αναφέρεται επίσης και στον επίμαχο διάλογο Πούτιν-Ολάντ, όταν ο Ρώσος πρόεδρος πήρε τηλέφωνο τον Γάλλο ομόλογό του για να τον ενημερώσει:

Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας

Ολάντ: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου

Πούτιν: Η Ελλάδα ζήτησε από εμάς να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν διαθέτουν πια τυπογραφείο για να το κάνουν

Ολάντ: Τι τους απάντησες;

Πούτιν: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;

Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Αν έβγαινε από την Ευρωζώνη και χρειαζόταν χαρτονομίσματα, δεν θα με εξέπληττε αν η Ρωσία το έκανε. Αυτό θα απαντούσε σε ένα αίτημα

Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν επιθυμούμε καθόλου κάτι τέτοιο

Μάλιστα, ο Ολάντ φαίνεται να ήταν σκεπτικός ως προς τις προθέσεις του Πούτιν: «Αναρωτήθηκα ποιος ήταν ο λόγος που μου το είπε αυτό. Ίσως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο, και κατά δεύτερον, για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του, επρόκειτο για ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε».

Ένας εκ των συγγραφέων, ο Φαμπρίς Λομ, αναφέρει: «Ίσως ο Πούτιν ήταν εντεταλμένος από την Αθήνα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο Πούτιν να διαμεσολάβησε για λογαριασμό του Τσίπρα, αλλά τίποτε δεν είναι φανερό και ο Ολάντ δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον ρώσο ομόλογό του. Απλώς τον άκουσε, και πιστεύει ότι είχε καλή πρόθεση».

Υπενθυμίζεται πως το Μαξίμου διαψεύδει μια τέτοια ανάμειξη του κ. Τσίπρα και επιμένει ότι «δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα σε όλες τις συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν»,  ενώ και η Μόσχα διατείνεται: «Ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα ότι η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια».

Σχόλια: Γιώργος Χρηστάκης
Πηγή
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.