Η προιστορία της ανθρωπότητας από την Ιουράσιο έως την Μυκηναική εποχή.Οφείλομε την ύπαρξή μα σε μια κοσμολογική καταστροφή; (Μέρος 2ο). Του Δ. Γρυσμπολάκη


Οι παλαιοντολόγοι υπολογίζουν το χρόνο που πέρασε σε αιώνες, τους αιώνες χωρίζουν σε εποχές. Όμως οι παλαιοντολογικοί αιώνες καλύπτουν χρονικά διαστήματα εκατομμυρίων ετών, ουδεμία σχέση έχουν με τους δικούς μας αιώνες που διαρκούν 100 έτη.
Οι εποχές των παλαιοντολόγων ουδεμία σχέση έχουν με τις [4] δικές μας εποχές. Καλύπτουν μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Πριν από 75.000.000 έτη περίπου, δηλαδή την ιουράσιο εποχή του μεσοζωικού αιώνα, έπεσε στο Μεξικό ένας αστεροειδής με διάμετρο 10 περίπου χιλιομέτρων. Η ενέργεια που ελευθερώθηκε υπολογίζεται ισόποση με 1.000.000.000 περίπου βόμβες όπως αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα. Για πολλά έτη ο ήλιος χάθηκε σε όλη τη Γη λόγω του νέφους από καπνούς και σκόνη.
Τα φυτά σταμάτησαν να φωτοσυνθέτουν, η ζωή σχεδόν έσβησε. Οι δεινόσαυροι που κυριαρχούσαν στη Γη εκατομμύρια έτη αφανίστηκαν. Στην κοσμογονική αυτή καταστροφή χρωστούμε την ύπαρξή μας, διότι επέζησαν μικροσκοπικά θηλαστικά τα οποία και την εποχή των δεινοσαύρων είχαν επιζήσει. Είχαν κατορθώσει να επιβιώσουν λόγω του μεγέθους των. 'Ησαν μικροσκοπικά, εκρύπτοντο σε βαθιές τρύπες και οι δεινόσαυροι δεν μπορούσαν να τα φάνε.
Από τα μικροσκοπικά αυτά θηλαστικά τα οποία εξελίχθηκαν στη συνέχεια χωρίς το φόβο των γιγαντιαίων δεινοσαύρων, προέκυψαν όλα τα θηλαστικά που ζουν σήμερα όπως ο ελέφαντας, το πρόβατο, το ποντίκι.......εμείς.
Όσα μας είπαν οι παλαιοντολόγοι προέκυψαν από έρευνες, συσχετισμούς, χρονολόγηση απολιθωμάτων που βρέθηκαν σε διάφορα πετρώματα. Δηλαδή, έχουν βρεθεί τόσα πολλά απολιθώματα, ώστε έχουν σχηματισθεί οι συνδετικοί κρίκοι ζώων, φυτών που έζησαν όχι μόνο από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι σήμερα, αλλά πριν ακόμη τα ζώα κατακτήσουν τη στεριά και ζούσαν στους ωκεανούς.
Στο προηγούμενο άρθρο [μέρος 1ο] αναφέρθηκα στη εξελικτική διαδικασία από τους λεμούριους που εξελίχθηκαν σε πιθηκοειδή, ανθρωποειδή, πιθήκους, ανθρώπους. Στη συνέχεια θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στο ανθρώπινο γένος.
Κατά καιρούς βρέθηκαν σε διάφορα μέρη της Γης διάφορα όντα που αποκαλούνται "ανθρωποειδή". Κοντά στις περιοχές που ζούσαν βρέθηκαν εργαλεία που κατασκεύαζαν. Γνωστά ανθρωποειδή είναι η περίφημη "Λούση" από την Αφρική, ο άνθρωπος της Ιάβας, ο πιθηκάνθρωπος της Αυστραλίας, ο άνθρωπος του Πεκίνου, κ.λπ. Με τα ανθρωποειδή αυτά άρχισε να αναπτύσεται ο λεγόμενος "πολιτισμός". Ανάλογα με τις υποτυπώδεις αυτές πολιτιστικές κατακτήσεις τα ανθρωποειδή αυτά χαρακτηρίστηκαν με διάφορες ονομασίες που δε θα αναφερθώ διότι ασχολούμαι στα άρθρα με ανθρώπους και όχι με ανθρωποειδή.
Στη συνέχεια θα ασχοληθώ με το "σοφό άνθρωπο", το "homo sariens" δηλαδή το δικό μας πρόγονο. Ο σοφός ανθρωπος μοιάζει ακριβώς μ εμάς. Εμφανίστηκε στη Γη πριν από 150.000 έτη. Το 1ο απολίθωμα του σοφού ανθρώπου βρέθηκε στη Γερμανία στο χωριό Νεάτερνταλ, για το λόγο αυτό ονομάστηκε "άνθρωπος του Νεάτερνταλ". Είχε ύψος περίπου 1,50 μ., οι γυναίκες ήσαν λίγο πιο κοντές.
Στη συνέχεια βρέθηκαν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ απολιθώματα ανθρώπων του Νεάτερνταλ. Ο εγγέφαλος του ανθρώπου του Νεάτερνταλ ήτο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από το δικό μας εγκέφαλο. Διευκρινίζω ότι, όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, όσο μεγαλύτερος είναι ο εγκέφαλος [σε σχέση με το σώμα], ανάλογα αυξάνεται η εξυπνάδα.
Ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ είναι το ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. Βρέθηκαν όμως απολιθώματα και άλλων προγόνων μας, δηλαδή ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΕΙΔΗ. Σε ένα σπήλαιο κοντά στο Κρο Μανιόν της Γαλλίας βρεθηκαν απολιθώματα του "σοφου" ανθρώπου διαφορετικού από τον άνθρωπο του Νεάτερνταλ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΨΟΣ. Ο "άνθρωπος του Κρο Μανιόν εμφανίστηκε στη Γη πριν από 35.000-50.000 έτη.
Το ΥΨΟΣ των προγόνων μας αυτών ήτο1,84-1,94 μ. Ο εγγέφαλός του ήτο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από το δικό μας [σε σχεση με το σώμα].
Στο επόμενο άρθρο θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για τα 2 αυτά είδη του ανθρώπινου γένους. Παρακαλώ τους αναγνώστες να αξιολογήσουν όσα ήδη έγραψα. Αφού συσχετίσετε το ύψος των παιδιών σας, των γονέων σας, των παππούδων σας, εύκολα θα αποφανθείτε αν εμείς είμαστε Νεάτερνταλ ή Κρο Μανιόν.
Υ. Γ. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είδους άνθρωποι ήσαν οι γίγαντες,σκελετοί των οποίων βρίσκονται, βρέθηκαν πρόσφατα στο Άργος, σε άλλα μέρη της Ελλάδος, σε όλο τον κόσμο? Όλα θα απαντηθούν στα επόμενα άρθρα.

Δημήτρης Γρυσμπολάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.