Αίμα στην αρέναΜια παρηκμασμένη κοινωνία πάντα ζητάει κάποιον να σταυρώσει για τα δικά της χάλια.
Μια κοινωνία που έχει μάθει να ρίχνει το φταίξιμο από εδώ και από εκεί, πάντα ψάχνει καινούριους φταίχτες, και πάντα θα βρει όχι τους πραγματικούς αλλά αυτούς που προσπαθούν να είναι εντάξει με την ηθική τους αλλά και τις ιδέες τους.
Βλέπετε, αυτοί είναι συνήθως οι πιο εύκολοι στόχοι,γιατί είναι ανοικτοί, δεν δρουν υστερόβουλα, προσπαθούν να είναι εντάξει με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους οπότε θα μιλήσουν ανοιχτά και για τα σωστά, αλλά και για τα λάθη τους. 
Όταν όμως μιλάς ανοικτά και δεν κρύβεσαι δίνεις πάντα στόχο, γιατί βγαίνεις μπροστά και τότε όλοι οι πειραγμένοι, οι κακόβουλοι, οι ανεγκέφαλοι, οι ψεύτες, αυτοί που ποτέ δεν κούνησαν το χέρι τους για κάτι πέρα από το να ξύσουν τα παπάρια τους, θα βρουν ευκαιρία να στοχοποιήσουν τον διαφορετικό από αυτούς άνθρωπο.
Για να μην μακρυγορώ, μιλάω για τις ανοίκειες και άθλιες επιθέσεις που δέχεται αυτή την στιγμή ο Χάρης Καφετζόπουλος, για την αναίρεση ενός προγενέστερου κειμένου του, το οποίο κρίνει τα λεγόμενα του Αντώνη Ρέμου για την γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ, της οποίας και ο ίδιος ο τραγουδιστής είναι γόνος.
Το κείμενο αυτό είχε πάρει αρκετή έκταση λόγω του ότι μοιράστηκε σε διάφορα blogs και sites χωρίς την ευθύνη του συγγραφέα του κειμένου.
Ο συγγραφέας αναίρεσε το κείμενο όχι γιατί δέχτηκε τα λεγόμενα του Ρέμου ως σωστά, αλλά γιατί μέσα σε αυτό προχώρησε σε πολύ προσωπικές αναφορές, οι οποίες ξέφευγαν από το θέμα των δηλώσεων. 
Στην ουσία λοιπόν αυτό που αναίρεσε ήταν αυτές οι δηλώσεις, οι οποίες δεν είχαν σχέση με το θέμα. 
Τι πιο ειλικρινές, τι πιο ευθύ, τι πιο καθαρό από το να παραδεχτείς ότι το πάθος σου για αυτόν τον τόπο και η αγάπη σου για την πατρίδα σε έκανε να υπερβάλεις σε κάποια πράγματα και να θελήσεις να βάλεις το θέμα στην σωστή του οπτική, την ώρα μάλιστα που οι διάφοροι ανεγκέφαλοι που αναδημοσίευσαν το κείμενο, το μόνο που δεν τους ενδιέφερε ήταν οι δηλώσεις του Ρέμου, αλλά τα πικάντικα στοιχεία για την προσωπική του ζωή και τα οποία πικράθηκαν ιδιαίτερα που ο Χάρης Καφετζόπουλος απέσυρε θεωρώντας τα  πολύ σωστά σκεπτόμενος, ως εκτός θέματος.
Αυτοί την στιγμή οι επικριτές του είναι  άνθρωποι που ο ίδιος στηρίζει τόσα χρόνια, είναι  άνθρωποι οι οποίοι αν είχαν ένα σχετικό ήθος θα συμφωνούσαν με την νέα γραμμή απέναντι στο θέμα.
Όμως ως υποκριτές και ψευτοεπαναστάτες, οι οποίοι εκ του ασφαλούς διαλύουν τα πάντα πίσω από μια οθόνη, βρήκαν καινούριο θύμα να σταυρώσουν και αυτό το θύμα είναι ο Χάρης Καφετζόπουλος, ο μόνος άνθρωπος που τόλμησε να μιλήσει επώνυμα για τις δηλώσεις του Ρέμου και επίσης ο μόνος άνθρωπός ο οποίος τόλμησε με θάρρος να πει ότι υπερέβαλε και δεν έδωσε το δικαίωμα στον τραγουδιστή να ζητήσει συγνώμη, έστω και ψεύτικη, για τα μάτια του κόσμου.
Αυτή η κοινωνία, ή μέρος της τουλάχιστον και δυστυχώς μεγάλο, ζητάει αίμα και το ζητάει χωρίς κόστος προσωπικό, χωρίς να έχει κανείς την ευθύνη για αυτό, απλά ζητάει αυτό που οι Ρωμαίοι πρόσφεραν ανοικτά, άρτο και θεάματα και σε μια τέτοια κοινωνία, στα λιοντάρια φυσικά θα πέσουν αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, γιατί οι άλλοι, αυτοί που θα ζητήσουν να δουν  θάνατο και αίμα,  πάντα μα πάντα θα είναι κρυμμένοι στις σκιές, σαν τα ποντίκια και θα βγαίνουν όταν κρίνουν ότι με ασφάλεια μπορούν να το παίξουν, αγωνιστές, ήρωες, αρχηγόπουλα, πάνω στο κενοτάφιο του πολιτισμού μας που οι ίδιοι έθαψαν με την ανεπάρκεια τους τρώγοντας τα υπολείμματα που άφησαν τα λιοντάρια.


Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.