Τα όνειρα των πεινασμένων, των καταφρονεμένων, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, ευοδώθηκαν ή έσβησαν ? Του Δημήτρη Γρυσμπολάκη


Λένιν, Μαο Τσε Τουγκ, Φιντέλ Κάστρο, Άρης Βελουλιωτης.... αγωνίστηκαν με σκοπό να απαλείψουν την αδικία, την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Ο κομμουνισμός ευαγγελίζεται ισότητα, κοινοκτημοσύνη, δικαιοσύνη. Οι διακηρύξεις των θεωρητικών του κομμουνισμού (του Μαρξ, του Έγγελς) ελάχιστα διαφέρουν από τη διδασκαλία του Χριστού. Ο Τσε Γκεβαρα, ο Άρης Βελουλιωτης... υπήρξαν τα ινδαλματα των φοιτητών, των νέων που είχαν ιδανικά. Αμφότεροι θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών για να επικρατήσει στις πατρίδες των ισότητα, δικαιοσύνη..... Αφού το Βιετναμ νίκησε τις Η.Π.Α. που έριξαν (στο Βιετναμ) πολλαπλάσιες βόμβες, χημικά...σε σχέση με όσες έπεσαν το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, στο τέλος έτρεχαν στα καράβια να σωθούν από τους Βιετναμεζους. Δηλαδή οι αμερικάνοι έπαθαν ο,τι ακριβώς οι άγγλοι που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τους γερμανούς όταν περικυκλώθηκαν στη Δουνκερκη της Γαλλίας. Μετά το φιάσκο που υπέστησαν Γαλλία, Η.Π.Α., αφού ηττήθηκαν από ένα πάμφτωχο λαό, όλοι πίστεψαν ότι ο κομμουνισμός θα επικρατήσει σε όλα τα κράτη της Γης. Αγκολα, Αφγανισταν, Αιθιοπια, Σομαλια.... είναι μερικά από τα κράτη στα οποία επεβλήθη κομμουνιστικό καθεστώς.
Ενώ όλοι περίμεναν ότι θα επικρατήσει σε όλη τη Γη κομμουνισμός, η Σοβιετική Ένωση και οι δορυφόροι της διαλύθηκαν εις τα εξ ών συνετεθηκαν και μετετράπησσμαν σε κράτη καπιταλιστικά. Τον άκρατο καπιταλισμό στα πρώην κομμουνιστικά κράτη μπορούν να διαπιστώσουν και οι άσχετοι με την ιδιότητα του οικονομολόγου. Έναντι των ελαχίστων (ρώσων κ.α.) που κατέχουν Σκορπιούς (ιδιόκτητα νησιά), εκατομμύρια συμπατριώτες (-ισες) αυτών δουλεύουν στα πορνεία, στα φανάρια για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο.
Σήμερα η Κίνα του Μάο είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στον κόσμο. Οι Βιετναμεζοι υποδέχτηκαν σαν ελευθερωτή τον πρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές. Το Λάος, η Καμποδζη μετατρέπονται σε χώρες βιομηχανικές.....
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ?
1. Ναι, ο θαυμαστής του Τσίπρα πρόεδρος της Βενεζουελας. Καμαρώστε τις οικονομικές, πολιτιστικές κατακτήσεις του.
2. Η Κύπρος ήτο ένα από τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου. Μια φορά εκλέχθηκε κομμουνιστης πρόεδρος, ο Χριστόφιας, και πριν λήξει ή θητεία του, η Κύπρος χρεοκόπησε. Ευτυχώς οι κύπριοι έχουν περισσότερο μυαλό, έστειλαν το Χριστόφια στο σπίτι του, η Κύπρος ξεπέρασε την κρίση.
3. Εδώ κυβέρνησαν καπιταλιστικές κυβερνήσεις. Ανεξάρτητα από τη διαφθορά, μετά το 2009 θα μπορούσαν κάτι να πετύχουν. Όμως, ποιός είναι τρελός να επενδύσει στην Ελλάδα όταν ένας ανερχόμενος ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ απειλεί θεούς και δαίμονες ότι θα δημευσει ο,τιδηποτε ρευστό επενδυθεί στην Ελλάδα?
ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ?
Όσο είμαι αστροναύτης, ανάλογα είναι και ο Τσίπρας κομμουνιστης. Ο Λένιν, ο Μάο, ο Κάστρο.... κρατικοποίησαν και τα ψιλικατζιδικα. Στην Ελλάδα τις μεγάλες κρατικοποιησεις έκανε ο (γέρο) Καραμανλής. Ο Τσίπρας μόνο πωλεί (χαρίζει) τα πάντα στους ξένους. Αν κάποιος κατονομάσει οιονδήποτε πολιτικό δεξιότερο του Τσίπρα, θα ανακαλέσω και θα ζητήσω συγγνώμη.


Δημήτρης Γρυσμπολάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.