Οι κανόνες στο τραπέζι μου
Απαγορεύεται το κόψιμο των νυχιών στο τραπέζι μου, είτε με ψαλίδι παλιού συστήματος, είτε με νυχοκόπτη. Τα νύχια μπορούν εύκολα να προσγειωθούν στο ποτήρι και το ψάρεμά τους είναι δύσκολο εγχείρημα.

Απαγορεύονται βρώμικες λέξεις όπως «εμετός», «σκατά», «μύξα» κλπ. Αν αυτό είναι απόλύτη ανάγκη μπορούν να λέγονται ψιθυριστά.

Θέματα ιδιωτικού περιεχομένου, όπως προσωπικές φιλοδοξίες, ματαιοδοξίες, μεγαλομανίες, «τα υπέροχα παιδιά μου», κλπ, δεν επιτρέπεται να παρατείνονται πάνω από μία ώρα. Εκτός αν ο πρήχτης κερνάει σαμπάνια. Κάθε μπουκάλι παρατείνει το χρόνο της περιαυτολογίας του μέχρι να αδειάσει...

Πληροφορίες γύρω απο δυσπεψίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών και περιγραφών, πρέπει να μεταφέρονται στο δυστυχή διπλανό με όσο το δυνατόν πιο σύντομες προτάσεις.
Επίσης πρέπει η συμπόνοια και η κατανόηση του ακροατή να μένει σε διακριτικά επίπεδα και να γίνεται σοβαρή προσπάθεια να μη γίνει αντιληπτή η φυσιολογική χαρά του -κοινώς χαιρεκακία- για την ατυχία του παθόντα.

Οι πολιτικές συζητήσεις δεν πρέπει να επεκτείνονται πέρα από τη φράση «στην Αμερική κάτι δεν πάει καλά» πχ.

Γυναίκες που σηκώνονται από το τραπέζι για να πάνε «πιπί», επιβάλλεται να ζητούν από τον συνοδό τους 100 ευρώ, εφόσον αυτή η διαδικασία είναι ιεροτελεστική, θυμίζει (θετικά) «εμπορεύσιμες γυναίκες» στους άντρες και δημιουργεί ατμόσφαιρα.

Το να προσπαθείς επί ώρες να ρίχνεις από απόσταση σπίρτα η οδοντογλυφίδες μέσα στα μπουκάλια, είναι ανούσιο, μιας και η επιτυχία η η αποτυχία του εγχειρήματος αυτού δεν επηρεάζει καθόλου την «εξέλιξη του ανθρώπου».

Την προστασία και υπεράσπιση  αγενών σερβιτόρων επιτρέπεται να την αναλαμβάνουν μόνο όσοι μπορούν να φέρουν ατράνταχτες αποδείξεις πως είναι γκέυ.

Η κάθε γενική συζήτηση πρέπει να περιέχει μια κρυμένη σφήνα για κάποιον στο τραπέζι. Αυτό είναι το καλύτερο καρίκευμα του φαγητού... το κάνει πιο νόστιμο και πιο ευκολοχώνευτο.

Ερωτικά ζευγάρια είναι ευπρόσδεκτα, διότι αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι τουλάχιστον εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν θέλουν να είναι μόνα . Με λίγη τύχη θα παίξει και  «coram publico»...  εκτός αυτού υπάρχει ελπίδα να φας τη γκόμενα... ή τον γκόμενο (αναλόγως).


Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)εφημεροπτερα

* Να λύνεις τα προβλήματα με κάποιον δημόσια: «σώπα! δεν θα λύσουμε τα προσωπικά μας coram publico»

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.