Μελαγχολική βασίλισσα της νύχτας


      Η Μέρα αποχαιρετά τον θρόνο της γιατί σε αυτόν θα ανεβεί τώρα η αδερφή της… η Νύχτα.
     
     Η Νύχτα είναι σχεδόν πάντα μελαγχολική και νυσταγμένη. Έχει ιδιαίτερη ομορφιά και χάρη που μαγεύει κάθε άνθρωπο. Σαν την δεις αρχικά δεν θα καταλάβεις πως είναι η βασίλισσα της νύχτας, μα ξωτικό με φεγγαρένια επιδερμίδα και χαρακτηριστικά πορσελάνινης κούκλας.

    Το σκοτάδι δεν της αρέσει και πολύ, μα σαν ντροπαλό και ήσυχο κορίτσι διάλεξε να έχει τον θρόνο στο δεύτερο μισό της ημέρας, που είναι λιγάκι πιο εύκολο γι’αυτήν. Αφήνει ανοιχτά τα φώτα της, τα οποία ονόμασε άστρα και φυλακές τις, για να μην φοβάται μέχρι να έρθει η μέρα πάλι πίσω στον θρόνο. Είναι αρκετά ρομαντική και αγαθιάρα. Ξέρει πως στο σκοτάδι της ο καθένας μπορεί να φανεί σωστός απέναντί της, μα σαν της χαρίσουν το φεγγάρι ξεχνά τα πάντα και φωτίζει τις σκοτεινές της ομορφιές για χάρη του. 

   Πολλοί, την Νύχτα την έχουν στο μυαλό τους ως μια κακιά μάγισσα που ζήλεψε την αδερφή της και της έκλεψε τον θρόνο, μα δεν είναι αλήθεια. Οι δύο αδερφές είχαν εξαρχής μοιράσει τον θρόνο στα δύο, διότι ο πατέρας Ήλιος και η μητέρα Σελήνη τους είχαν ξεκαθαρίσει πως έχουν ίσα δικαιώματα σε αυτό το Σύμπαν. Έτσι καμία δεν είχε λόγο να ζηλέψει την άλλη. Μπορεί να είναι η δίδυμη αδερφή της Μέρας όμως δεν έχουν καμία ομοιότητα σε εμφάνιση και σε χαρακτήρα.

   Η Νύχτα ήταν πάντα λίγο πιο κλειστός χαρακτήρας σαν παιδί. Δεν μιλούσε πολύ, μα το κρυσταλλένιο βλέμμα της τα έλεγε όλα. Αγαπούσε λίγο περισσότερο την μητέρα της διότι πάντα την θαύμαζε για το φώς και την ομορφιά που εκπέμπει μέσα από το σκοτάδι, έτσι έκατσε πολλές ώρες δίπλα της και έμαθε πολλά για το δεύτερο μισό της ημέρας το οποίο και μεγαλώνοντας θέλησε να αναλάβει.

   Άλλωστε γι’αυτό γεννήθηκε. Το έργο της είναι να μας χαρίζει γαλήνη και ξεκούραση με θέα την όμορφη μητέρα της και τα μικρά φωτάκια που ανάβει. Ας ευχηθούμε κ εμείς λοιπόν στα άπειρα φωτάκια της, να έχουμε την χάρη  να εκτελούμε το έργο μας σε αυτή την ζωή.

                                                                                                                Αντωνία Λειβαρτζηνού
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.