Ζήτω η Ωραιότητα - (Άνα Ζουμάνη)


«Η άσχημη είναι πιστή, η ωραία είναι άπιστη»

Κύριε,
η «Ωραιοτάτη» - και δεν μιλάμε για την υποκειμενικά νοστιμούλα, χαριτωμενούλα, ομορφούλα, την στοκαρισμένη και πασαλειμμένη σεξοβόμβα, την "κωλάρα" και "μουνάρα" - είναι εκείνη που ενώ αυτονόητα είναι περιζήτητη και όλοι την επιθυμούν, δεν χρειάζεται να σου προκαλεί πανικό.
Αφού ανέκαθεν το ξέρει πως είναι πολυπόθητη, δεν την εξιτάρει πλέον αυτό, δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, δεν χρειάζεται να σου αποδείξει κάτι, ξέρει πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει έναν άντρα καλύτερο από εσένα και το ξέρεις και εσύ και ξέρει πως το ξέρεις.
Όμως οι άλλες, εκείνες που μόνιμα φοβούνται να μην αποκαλυφθούν οι ασχήμιες και οι ανεπάρκειές τους, νιωθουν την ανάγκη - nolens volens - να σου αποδεικνύουν συνεχώς πως τις θέλει τρελά και ο Τόλης.
Και τελικά τις θέλει όντως "τρελά" και ο Τόλης, επειδή εκείνες θέλoυν οπωσδήποτε να σου το αποδείξουν πως τις θέλει. Και τελικά τις θέλει και ο Τόλης. Τις θέλει πειθήνια, ο Τόλης, σχεδόν από καλοσύνη, σχεδόν από φιλανθρωπία.
Η «Ωραιοτάτη» τι; Τι έχει να φοβηθεί;
Γιατί να σε βασανίζει;

Είδες ποτέ γαρδένια να παινεύεται για το άρωμά της; 
Σε βασανίζει ο ήλιος; Σε βασανίζει η βροχή;
Όχι. Είναι νόμοι της φύσης. Μπορεί να γινουν πολύ καυτοί, πολύ υγροί, πολύ παγωμένοι, πολύ ήπιοι, πολύ αγριεμένοι, αλλά φυσιολογικά, πιστοί στον εαυτό τους.
Ζήτω η Ωραιότητα!Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.