Ανακαλύφθηκε το ανάκτορο που γεννήθηκε ο Αρθούρος;


Μια ανάσα από μία πολύ σημαντική ανακάλυψη εκτιμούν ότι βρίσκονται οι αρχαιολόγοι, καθώς η σκαπάνη έφερε στο φως ένα μεσαιωνικό ανάκτορο στο χωριό Τίνταγκελ, το οποίο συνδέεται με δεκάδες μύθους του Αρθουριανού Κύκλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας είναι πεπεισμένα ότι τα τείχη πάχους ενός μέτρου που ήρθαν πρόσφατα στο φως, ανήκουν στην κατοικία των μοναρχών που διοικούσαν τον 6ο αιώνα το αρχαίο βασίλειο Δουμνόνια, το οποίο εκτεινόταν στα νοτιοδυτικά της Βρετανίας.

Η υπόσταση του Βασιλιά Αρθούρου ως ιστορικό πρόσωπο αποτελεί ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει κατά κόρον τους βρετανικούς φιλολογικούς και αρχαιολογικούς κύκλους, με άλλους να υποστηρίζουν με σθένος ότι υπήρξε πραγματικός ηγέτης και άλλους να αναφέρονται σε αυτόν ως «μυθική φιγούρα».

Ωστόσο, η πρόσφατη ανακάλυψη του ανακτόρου αναμένεται να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις... λόγω του μύθου ότι ο Αρθούρος ήταν ο καρπός της παράνομης ερωτικής επαφής μεταξύ ενός Βρετανού βασιλιά και της όμορφης συζύγου ενός τοπικού άρχοντα, η οποία έλαβε μάλιστα χώρα στο Τίνταγκελ.

Η σχετική θεωρία περιλαμβάνεται σε ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που γράφτηκαν την εποχή του Μεσαίωνα με τίτλο Historia Regum Britanniae (Ιστορία των Βασιλιάδων της Βρετανίας), που έγραψε ένας κληρικός, ο Τζέφρεϊ του Μονμάουθ.


Πηγή
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.