Φυλακές της Κόλασης: Οι 10 πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο...


Ο λόγος ύπαρξης των φυλακών είναι ο σωφρονισμός των κρατουμένων. Πολλές φορές, όμως, η θεωρία πάει περίπατο και πίσω από τους τοίχους και τα συρματοπλέγματα ισχύουν άλλοι νόμοι. Χειρότεροι και από αυτούς της ζούγκλας.

Ο λόγος ύπαρξης των φυλακών είναι ο σωφρονισμός των κρατουμένων. Πολλές φορές, όμως, η θεωρία πάει περίπατο και πίσω από τους τοίχους και τα συρματοπλέγματα ισχύουν άλλοι νόμοι. Χειρότεροι και από αυτούς της ζούγκλας.

Φανταστείτε μέρη στα οποία πρέπει να συμβιώσουν οι χειρότεροι κακοποιοί και οι πιο αδίστακτοι εγκληματίες της εκάστοτε χώρας. Άτομα που έχουν απομυθοποιήσει τον θάνατο και που δεν έχουν κανένα πρόβλημα είτε να αποπειραθούν να αποδράσουν, είτε να σκοτώσουν, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ την πύλη. Υπάρχουν φυλακές και ΦΥΛΑΚΕΣ, καταστήματα που θεωρούνται «εκκλησία και άλλα που χαρακτηρίζονται ως χειρότερα και από την κόλαση.
Το newsbomb.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο:

10. Φυλακές Σαν Κουεντίν

Ιδρύθηκαν το 1852 και είναι οι παλαιότερες φυλακές στην Καλιφόρνια, στις οποίες μάλιστα εξακολουθεί να εκτελείται και η θανατική ποινή. Παρά την πληθώρα δεσμοφυλάκων, παρατηρούνται πολύ συχνά εξεγέρσεις και περιστατικά έντονης βiας. Τον Φεβρουάριο του 2006, μια εξέγερση οδήγησε στον θάνατο δύο κρατουμένων και τον τραυματισμό άλλων 100. Σε ειδική έκθεση του 2005, αναφέρεται ότι «είναι επικίνδυνο να ζουν άνθρωποι στις φυλακές Σαν Κουεντίν».


9. Μπανγκ Κουάνγκ


Αν και είναι γνωστές και ως «Το Χίλτον της Μπανγκόκ», οι φυλακές Μπανγκ Κουάνγκ δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Ο μύθος λέει ότι τα βασανιστήρια κρατουμένων αποτελούν καθημερινότητα, όπως επίσης και ότι οι θανατοποινίτες ενδέχεται να ενημερωθούν για την εκτέλεσή τους δύο μόλις ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί


 Rikers Island Prison
Και μόνο το γεγονός ότι ο Τζον Ρέγιες, άλλοτε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, δήλωσε το 1991 ότι τα περιστατικά βίας και οι δολοφονίες που είχε βιώσει ως αυτόπτης μάρτυρας, του προκάλεσαν μόνιμο άγχος και φόβο, τα λέει όλα. Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων, οι υπεύθυνοι των φυλακών πήραν δραστικά και πολύ αυστηρά μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν σημαντικά βήματα προόδου αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τα 1.000 μαχαιρώματα τον χρόνο, πέσαμε στα 70...
Φυλακές Αλκατράζ 
Αν και σήμερα αποτελούν αξιοθέατο και υποδέχονται εκατοντάδες επισκέπτες ημερησίως, υπήρξαν εποχές που οι κρατούμενοι δεν ήθελαν ούτε να τις ακούσουν. Βρίσκονται ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο και έχουν μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Πρώτον, διότι κάποτε φιλοξένησαν τον Αλ Καπόνε και δεύτερον διότι οι προσπάθειες απόδρασης είχαν πάντα πολύ άσχημη εξέλιξη.
Ένα από τα γεγονότα που έμειναν στην ιστορία σημειώθηκε το 1946 και χαρακτηρίστηκε ως η «ναυμαχία του Αλκατράζ». Μια αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους δύο φρουροί και τρεις κατάδικοι.
Η λειτουργία της φυλακής ανεστάλη τον Μάιο του 1963, λόγω της πολύ κακής της φήμης αλλά και του μεγάλου κόστους που απαιτείτο για τη συντήρησή της.
6. ADX-Florence Supermax Facility

 Βρίσκονται στο Κολοράντο και έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους κακοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Το γεγονός ότι οι κρατούμενοι υπέβαλαν το 2012 μαζική αγωγή καταγκέλοντας άθλιες συνθήκες διαβίωσης και βασανιστήρια, τα λέει όλα...
5. La Sante

Όσο όμορφο και ρομαντικό είναι το Παρίσι, άλλο τόσο και περισσότερο άσχημες και κακόφημες είναι οι φυλακές που φιλοξενεί. Μόνο το 1999 αυτοκτόνησαν 124 κρατούμενοι ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τροφίμων που δεν άντεξαν τις συνθήκες που βίωναν. Σύμφωνα με τον μύθο, οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν στέκονται εμπόδιο στην ιεραρχεία που επιβάλλουν οι παλαιότεροι «φιλοξενούμενοι» και στις σκληρές πρακτικές που χρησιμοποιούν με θύματα τους νεοφερμένους.
4. Φυλακή Ντιγιαρμπακίρ


Η συγκεκριμένη τουρκική φυλακή αποτελεί φόβητρο ακόμα και για τους πιο σκληρούς εγκληματίες. Εδώ λειτουργεί ο νόμος των σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν έχουν ίχνος δισταγμού. Σε ένα από τα πολλά ξεσπάσματα έντονης βίας, το 1996, δέκα τρόφιμοι έχασαν τη ζωή τους από το ξύλο και άλλοι 23 τραυματίστηκαν σοβαρά.
3. Λα Σαμπανέτα

Οι συγκεκριμένες φυλακές βρίσκονται στη Βενεζουέλα όπου οι κρατούμενοι δεν.. αστειεύονται. Δεδομένου βέβαια ότι φιλοξενούν πολύ περισσότερα άτομα από ότι θα έπρεπε (25.000 αντί 15.000) και ότι διαθέτουν μόλις έναν φρουρό για κάθε 150 κρατούμενους, είναι λογικό ότι απαιτείται... έξτρα βία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να επιβληθεί η τάξη.
2. Τάντμορ

Είναι που είναι χαοτική η κατάσταση στη Συρία, φανταστείτε τι γίνεται στη χειρότερη φυλακή της και μια από τις πιο σκληρές στον κόσμο. Έγινε διάσημη από την δολοφονική επίθεση εις βάρος του τότε προέδρου Χαφέζ αλ Άσαντ από μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας, τον Ιούνιο του 1980. Ο Άσαντ είχε επιβιώσει, κάτι που δεν ίσχυσε όμως για όποιον κρατούμενο έπεφτε στο μάτι των υπαλλήλων, τις πρώτες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας.

 
Φυλακές Καραντίρου
 Βρίσκονται στη Βραζιλία και θεωρούνται ως οι χειρότερες στον κόσμο από κάθε άποψη. Το 1992, σημειώθηκε επεισόδιο με πρωταγωνιστές κρατούμενους και ξέσπασε γενικότερη ένταση. Οι φρουροί δεν είχαν κάνενα απολύτως πρόβλημα να σκοτώσουν 102 κρατούμενους προκειμένου να... εκτονώσουν την κατάσταση. Σύμφωνα δε με έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ένας στους πέντε κρατούμενους είναι φορέας του AIDS.

Πηγη: NEWSB

 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.