Μήπως το «σκηνοθετημένο» πραξικόπημα, δεν ήταν σκηνοθετημένο τελικά; Οι εξελίξεις καταρρίπτουν τα προηγούμενα σενάρια (upd 22-7-2016 13:00)


22-7-2016
Η αναταρραχή και οι συλλήψεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη γείτονα χώρα μετά και τις πληροφορίες (σύμφωνα με την Άγκυρα) ότι επίκειτο 2ο πραξικόπημα. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά ο **διόρθωση** βοηθός Στρατιωτικού ακόλουθου Άμυνας της πρεσβείας στην Αθήνα που κατηγορείτε για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε μόνιμη μετωπική σύγκρουση με τους αντιφρονούντες στο εσωτερικό. Δήλωσε ότι ακόμα και οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίζεται και η σύγκρουση με τη δύση και κατ' επέκταση με τις ΗΠΑ, ειδικά μετά τις πληροφορίες ότι Ταξιαρχίες που συμμετείχαν στην απόπειρα άνηκαν στη δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ενέκρινε την αγορά και εγκατάσταση ξεχωριστών αντιαεροπορικών συστημάτων σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη χωρίς ΝΑΤΟϊκή διασύνδεση (Ρωσικά;)
"Όμηροι" παραμένουν ακόμα οι 1500 Αμερικανοί στη βάση του Ιντσιρλίκ

 Ο Ερντογάν είναι κυρίαρχος σε μια μεγάλη  σε έκταση και πληθυσμό "δημοκρατία" με πολλά όμως εσωτερικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί  να δημιουργήσει προς τα έξω την εικόνα ενός ισχυρού στρατιωτικά και πολιτικά ενιαίου έθνους χωρίς σημαντικές διαφορές στο εσωτερικό, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Είναι ένας αδίστακτος μεγαλομανής ηγέτης και  δε λογαριάζει τίποτα προκειμένου να πετύχει τα σχέδια του, που δεν είναι άλλα από μια "δικτακτορική ισλαμιστική δημοκρατία" με τον εαυτό του να καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στην εσωτερική πυραμίδα αλλά και δυνατό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα.
Ίσως αυτή τη μεγαλομανία σε συνδυασμό με τη ρευστή πολιτική εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας  εκμεταλλεύονται οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις και παίζουν σκάκι πάνω στη πλάτη του, όπως και στην πλάτη πολλών άλλων. Γιατί κακά τα ψέματα η παγκόσμια σκακιέρα έχει στηθεί κατά κύριο ρόλο από την Ρωσία και την Αμερική και οι υπόλοιποι κινούνται ανάλογα με το σενάριο
Ελπίζουμε ότι αυτή η αντιπαράθεση των μεγάλων δυνάμεων να μην οδηγήσει σε ένα πρόβλημα τύπου Συρίας.

19.7.2016
Μετά τα 42 ελικόπτερα που "αγνοούνται", τώρα και δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού Ναυτικού "απουσιάζουν" από τους Ναυστάθμους, ενώ αγνοείται η τύχη του υποναυάρχου Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα.
Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε σε εφημερίδα: «Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα, ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες πράξεις εναντίον πολιτών, ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία». 
Οι 8 Τούρκοι της Αλεξανδρούπολης ήταν στην ομάδα των "Μπορντό Μπερελί" που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ρ.Τ. Ερντογάν.
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ένοπλων σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας.
Ο αστυνομικός σταθμός στη βορειαονατολική επαρχία της Τραπεζούντας στην Τουρκία δέχτηκε επίθεση από ομάδα ενόπλων σήμερα το πρωί στις 8.45 τοπική ώρα.
Χθες ένας ένοπλος άντρας άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας, ο οποίος εν συνεχεία έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. 
Πτήσεις ελικοπτέρων των στασιαστών πραγματοποιούνται επάνω από διάφορες πόλεις, ενώ στα βουνά έχουν διαφύγει περισσότεροι από 500 πραξικοπηματίες, οι περισσότεροι των ειδικών δυνάμεων. 
Αν αυτό δεν είναι δείγμα οτι κάτι δεν παει καλα και ότι ένα «σκηνοθετημενο πραξικόπημα» είναι άκρως επικίνδυνο... 
Είναι πολύ πιθανό αν  ξεφύγει η κατάσταση στην Τουρκία,  η ύστατη λύση θα είναι ο πόλεμος με τους γείτονες. 
Μακάρι να διαψευστώ στο παραπάνω σενάριο.  Καλύτερα θα ήταν να ηρεμήσουν τα πραγματα διπλα και ας γινει ο Ερντογάν παντοδύναμος. Το μη χείρον, βέλτιστον.


20/7/2016  -  8.30
Τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία κατέφυγαν σε Ρουμανία και Βουλγαρία αναφέρουν οι Ρώσοι και συνέχίζεται για τέταρτη μέρα η διακοπή ρεύματος στο Ιντσιρλίκ.


20/7/2016 - 11.24
Η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" αναφέρει πώς δύο ελικόπτερα με 25 στρατιώτες ειδικών αποστολών "Μπορντό Μπερελί" που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος με αποστολή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, , αγνοούνται.
Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι η MIT  ήξερε για το πραξικόπημα λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί και ενημέρωσε τη τουρκική στρατιωτική ηγεσία.

Δεν έχει τέλος η εκδίκηση του Ρ.Τ.Eρντογάν: Aπαγόρευσε την έξοδο από την χώρα σε 1,577 ακαδημαϊκούς.

21/7/2016
Ερντογάν: H Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σύμφωνα με το νόμο, μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που προβλέπονται για την «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, είναι ο περιορισμός ή η απαγόρευση κυκλοφορίας, η απαγόρευση συγκέντρωσης ή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ο σωματικός έλεγχος και ο έλεγχος στα οχήματα και η κατάσχεση του υλικού το οποίο θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο, επιβολή στους πολίτες της υποχρέωσης να φέρουν πάντα αστυνομική ταυτότητα, η απαγόρευση της εκτύπωσης και διανομής εφημερίδων, περιοδικών και άλλων εντύπων, ο έλεγχος κάθε μορφής εντύπων και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται δημοσίως κ.λπ.
Θα δούμε τι τελικά απ' ολα αυτά θα εφαρμόσει ο Σουλτάνος


21/7/2016
Tο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ, ισχυρίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος ειδοποιήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για το πραξικόπημα που επρόκειτο να εκδηλωθεί λίγες ώρες αργότερα, πριν δηλαδή τα τανκς βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για μία πληροφορία που αλλάζει τα δεδομένα αν ισχύει και βεβαίως έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα

21/7/2016 (upd 2)
Ο  Ερντογάν χτίζει βήμα βήμα τη δικτακτορία που απέτυχαν να  δημιουργήσουν οι πραξικοπηματίες.
Μετά την κύρηξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που πέρασε από τη Τουρκική βουλή με ψήφους 346 υπέρ και 115 κατά, σύμφωνα με το Reuters o αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα θα αναστείλει προσωρινά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΕπικαλέστηκε το Άρθρο 15 της σύμβασης περί 
"Παρέκκλισης σε περίπτωση έκτακτης αvάγκης"


Γνωστή ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ίδιο είχε κάνει και η Γαλλία αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές χώρες.το κοκόρι
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.