Ακτιβιστές του facebook: «Μα γιατί δεν ξεσηκώνεται κανείς;» (του Τζακ Σκύλου)Ξέρω ότι μια φίλη  θα θυμώσει πάλι με τη λέξη «θείτσες» αλλά ας θυμώσει. Εγώ με τις θείτσες έχω νεύρα. Και στη λέξη «θείτσες» περιλαμβάνονται οι θείτσοι, οι αποκαλούμενοι και φλούφληδες. Αυτές, λοιπόν, οι θείτσες με νευριάζουν επειδή είναι καρναβάλια. Ναι, αυτό ακριβώς. Στις απόκριες δε θα χρειαστεί να ντυθούν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι καθημερινά. Ας φορέσουν τη στολή «ακτιβίστρια του facebook». Οι αγανακτισμένες και οι αγανακτισμένοι που φαρδοκλάνουν ολημερίς μπροστά στον υπολογιστή ή κοιμούνται αγκαλιά με το iphone, έχουν συνεχώς κι από μια ερώτηση να κάνουν. Όπως για παράδειγμα «Μα γιατί δεν ξεσηκώνεται κανένας;». Εμάς ρωτάς; Γιατί δε ρωτάς τον εαυτό σου, θείτσα και φλούφλη; Γιατί δε ξεσηκώνεσαι εσύ; Μήπως θες να σου φέρουμε Αιγύπτιους αγανακτισμένους που έχουν και μια εμπειρία στον ξεσηκωμό; Πότε είπες εσύ τελευταία φορά το δικό σου «όχι» σε οτιδήποτε; Θυμάσαι ή το έχεις ξεχάσει επειδή πέρασαν πολλά χρόνια; Μήπως δεν το είπες ποτέ σου; Αν δεν ξεσηκώθηκες εσύ σε οτιδήποτε, γιατί αναρωτιέσαι για τον διπλανό σου;

Κάνουν όμως κι άλλες ερωτήσεις οι θείτσες και οι φλούφληδες πάνω στην αγανάκτησή τους. «Μα γιατί δεν καίνε τη Βουλή;». Έλα ντε! Γιατί δεν την καίνε; Που είναι εκείνο το σώμα καταδρομέων που εξειδικεύεται στο κάψιμο της Βουλής; Θα υπάρχει ένα τέτοιο σώμα, δε μπορεί. Αν δεν υπήρχε, αποκλείεται να το επικαλούνταν η θείτσα και ο φλούφλης. Βλέπετε, από το δικό τους μυαλό δεν πέρασε ποτέ ότι αν δε βγουν στους δρόμους οι ίδιοι να κάψουν, δε θα βρεθεί κανείς να το κάνει.
Όποιοι, πάντως, και να αποφασίσουν να κάψουν θα πρέπει να το κάνουν με προσοχή ώστε να μην αγγίξουν το αυτοκίνητο της θείτσας, του φλούφλη, των συγγενών τους, των φίλων και των γνωστών της θείτσας και του φλούφλη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βαφτιστούν «καθάρματα» και «αλήτες».

Τέτοιες ερωτήσεις επαναστατικές θέτουν διαρκώς οι θείτσες. Τις θέτουν στο facebook, στο twitter και στις παρέες τους. Όμως στον εαυτό τους δεν τις θέτουν ποτέ, διότι ο εαυτός τους είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αρνείται να σηκωθεί και να πάει σε πορείες, έζησε το Σύνταγμα από την τηλεόραση και αγριεύει με τα επεισόδια βλέποντας τα βίντεο στο youtube.

Είναι η ίδια αγανάκτηση που έχουν στο μποτιλιάρισμα και τσιρίζουν «που βρέθηκαν τόσα αυτοκίνητα;» και διαπιστώνουν ότι «όλοι οι χωριάτες κατέβηκαν στην Αθήνα». Διότι η θείτσα και ο φλούφλης είναι γκάγκαροι Αθηναίοι, μόνο που κάθε Πάσχα πάνε στο «χωριό». Ποιο χωριό, θα σας γελάσω. Εδώ δεν το αναγνωρίζουν οι ίδιοι που κατέβηκαν από εκεί στην Αθήνα, θα το ξέρω εγώ;
Είναι οι ίδιοι που αγανακτούν με το «σύστημα», αλλά στις εκλογές πάλι θα πάνε να ψηφίσουν ένα από τα κόμματα που στηρίζουν το «σύστημα». Είναι οι ίδιοι που αγανακτούν με τον Παπαδήμο, αλλά τρομάζουν στην πιθανότητα να αποτύχει ο Παπαδήμος να πάρει την 6η δόση. Λες και δεν ξέρουν ότι τα ίδια θα γίνουν για την 7η δόση. Και την 8η. Όμως τι τους νοιάζει; Σήμερα να κυκλοφορήσει το χρήμα κι από αύριο θα αγανακτήσουμε πάλι.

Οι ακτιβιστές των social media. Κυράτσες που αρέσκονται να διαβάζουν και να γράφουν ξεσηκωτικά κείμενα, αλλά σιγά μη βγουν στους δρόμους. Φλούφληδες που θέλουν να διαβάζουν για εξέγερση, αλλά τρέμουν μην τυχόν και γίνει. Τα κείμενα γράφονται στους δρόμους. Από αυτούς τους «αλήτες που τα σπάνε». Και τους βρίζουν οι υπόλοιποι. Από αυτούς που συμμετέχουν σε κάθε απεργία χάνοντας πολύτιμα χρήματα για την οικογένειά τους και οι υπόλοιποι τούς θεωρούν κορόιδα. Από αυτούς που έμαθαν ότι τίποτα δεν κερδίζεται από την καρέκλα.

Από θείτσες και φλούφληδες που γράφουν επαναστατικές αρλούμπες και νιώθουν θεωρητικοί της αναρχίας έχουμε πήξει. Γι’ αυτό δεν κουνιέται φύλλο. Όλες αυτές οι θείτσες και οι φλούφληδες, ήσυχοι θα μένουν μια ζωή και θα αγανακτούν λόγω μόδας. Όλες αυτές οι θείτσες και οι φλούφληδες μια πραγματική αγωνία έχουν. Να βάλουν βενζίνη για να πάνε στην Αράχωβα τα Χριστούγεννα. Και μαζί με τις αποσκευές, θα πάρουν φυσικά μαζί τους την αγανάκτηση κι ένα λαπτοπ. Για να γράφουν ή να διαβάζουν επαναστατικά κείμενα που στο τέλος έχουν την ερώτηση «γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε;» και που κανένα δεν τελειώνει με το «γιατί είμαι τόσο μαλάκας και δεν κάνω τίποτα, αλλά τα περιμένω όλα από τους άλλους;».Τζακ Σκύλος
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.