Τυροπιτάκια και μηλοπιτάκια «αστραπή»... και πεντανόστιμα





Αυγά, αναλόγως
Αλεύρι, αναλόγως
Τυρί, όσο θες
Αλάτι, ελάχιστο



Χτυπάς τα αυγά με το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι, ώσπου να έχεις μια γυαλιστερή, όχι πολύ πηχτή κρέμα... πάντα με το συναίσθημα, όχι με τη ζυγαριά.
Μετά τρίβεις μέσα το τυρί-φέτα και... ή  όποιο άλλο τυρί προλάβεις στο ψυγείο, πριν του φυτρώσουν μαλλιά και αρχίσει να βγάζει ομιλίες για τους μύκητες.





Μια κουταλιά μίγμα αντιστοιχεί σε ένα τυροπιτάκι το οποίο τηγανίζεις στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.





Ε βουαλά! Έτοιμα τα τυροπιτάκια «αστραπή»


(Μπορείς να μεταμορφώσεις τα τυροπιτάκια.. σε μηλοπιτάκια αντικαθιστώντας το τριμένο τυρί με ψιλοκομμένο, ή τριμμένο μήλο. Μετά το τηγάνισμα τα πασπαλίζεις με ζάχαρη, ή τα περιχύνεις με μέλι και....





μμμμμμ... το ξέρουν και οι γάτες...



«Η πείνα είναι ο καλύτερος μάγειρας».
Αν όμως πεινούσα και είχα και τον καλύτερο μάγειρα;





Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)



εφημεροπτερα
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.