Ελληνικός ρυθμός στην Κίνα..


 Εβδομάδα αφιερωμένη στην ελληνική μουσική διοργανώνεται στην Κίνα, με αφορμή το πρόγραμμα της διεθνούς μετζοσοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας Greek Inspirations, που έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου.   Συγκεκριμένα το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, γνωστή και με το όνομα “the piano island” προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας, να παρουσιάσει (3-6 Ιουλίου) μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της, στο σημαντικό αυτό μουσικό 

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Μεταξύ άλλων θα ακουστούν έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωσταντινίδη, Κώστα Γιαννίδη. 
Η Αλεξάνδρα Γκράβας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της εβδομάδας και έργα των Κλάρα Σούμαν, Κλοντ Ντεμπισί, Χένρι Περσέλ, Κάρλος Γκουστάβο, Λούντβιχ Β. Μπετόβεν, Γιόχαν Μπραμς, Αντόνιν Ντβόρζακ και Άστορ Πιατσόλα. 

Ωστόσο το βάρος θα δοθεί στην ελληνική μουσική με το πρόγραμμα να διαφοροποιείται στις τέσσερις βραδιές που θα πραγματοποιηθούν συνολικά. Η διεθνής μετζοσοπράνο θέλησε να έχει στο πλευρό της κορυφαίους σολίστ όπως τον πιανίστα Πέτρο Μπούρα, τον βαρύτονο Νικόλαο Ζιάζιαρη, καθώς και την Δήμητρα Τριαναταφύλλου στο βιολί, την Μαρίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο και τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Ελληνική Εβδομάδα τόσο ως σολίστ όσο και ως σύνολο, ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια η ελληνική δημιουργία.

πηγη:
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.