Ένα καλοστημένο σχέδιο, του Παγκόσμιου κέντρου εξουσίας ; Μια άλλη οπτική


Υπάρχει  μια αλληλουχία γεγονότων που είναι άξια προσοχής.
Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία Ρωσοτουρκική προσέγγιση, όπου ο Ερντογάν και ο Πούτιν τα ξαναβρήκαν, κι έδειξαν καθαρά στον πλανήτη και κυρίως στους ισχυρούς Αμερικάνους, Γερμανούς, δηλώνοντας απειλητικά πως υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Αυτό ήταν κάτι που οι Αμερικάνοι αλλά κυρίως το ΝΑΤΟ, δεν υπήρχε περίπτωση να του το συγχωρήσουν ποτέ, και η ανάγκη να «κοντύνουν τα πόδια» του ημίτρελου Σουλτάνου ήταν πια επιτακτική και επιβεβλημένη.
Λίγες μέρες μετά το ΝΑΤΟ ανακοινώνει την εγκατάσταση οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, με 4 υπερσύγχρονους σταθμούς. Είναι προφανές ότι αυτό έγινε για τον έλεγχο των κινήσεων αυτής της «ανίερης» συμμαχίας.
Παράλληλα έχουμε και το αιματηρό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Στους στρατιωτικούς κύκλους της Τουρκίας υπήρχαν εδώ και καιρό ενδείξεις και απειλές κινηματικών στάσεων.
Ο Ερντογάν στην τελευταία σύνοδο κορυφής στην Βαρσοβία, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, κάτι πρωτοφανές γι αυτόν, φανερώνοντας έτσι πως αλλάζει στάση (προσωρινά), και το μυαλό του ήταν κάπου αλλού.
Μια εξέγερση, μια σκόπιμα κακοστημένη επιχείρηση φούσκα καταδικασμένη να αποτύχει, εν τη γενέσει της.
Μοναδικός στόχος η ενίσχυση της θέσης του Ερντογάν, ώστε να εφαρμόζει με τις ευλογίες και τον "θαυμασμό" του λαού, τις όποιες αντιδημοκρατικές πολιτικές του, και πάνω απ' όλα τις πολιτικές αυτών που τον προστάτευσαν.
Ο άνθρωπος που ατίμωσε την δημοκρατία με προσπάθειες φίμωσης των μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες συλλήψεις διαφωνούντων κλπ, χρησιμοποίησε χθες την δημοκρατία για ισχυροποιήσει τη θέση του και να κρατηθεί στην εξουσία.
Κανείς δεν εύχεται να δει στην εξουσία συνταγματάρχες, όμως και κανείς δεν εύχεται να παίζονται τέτοια "παιχνίδια" στις πλάτες του κόσμου, προς όφελος του νέου τύπου δικτατορίας που με άλλοθι όλα αυτά θα επιβάλλει ο Ερντογάν.
Δεν είναι φανερό πως πίσω από την απόπειρα αυτού του πραξικοπήματος βρίσκεται η Αμερική και ειδικά το ΝΑΤΟ?
Ιστορικά έχει αποδειχθεί πως όταν οι Αμερικανοί σχεδιάζουν κάποιο πραξικόπημα σχεδόν πάντα πετυχαίνει.
Γιατί λοιπόν να μην πετυχαίνει και ο σχεδιασμός μιας σκόπιμα αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, που μάλιστα θα φέρει πολλαπλά οφέλη στα σχέδια  και τις πολιτικές τους, σε μια τόσο στρατηγικά σημαντική (ευρύτερα) περιοχή του πλανήτη…!!
Πείθουν λοιπόν κάποιους φανατικούς του Κεμαλικού κράτους ανώτατους αξιωματικούς, που αναμφισβήτητα υπάρχουν, να προκαλέσουν ένα «ελεγχόμενο» πραξικόπημα – παγίδα.
Διαρρέουν φήμες για επικείμενο πραξικόπημα ώστε η κυβέρνηση και η πολιτοφυλακή της (ο πρώτος πυρήνας που βγήκε στο δρόμο και μετά ακολούθησαν ως πρόβατα οι υπόλοιποι), να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Σουλτάνου, από τα σύγχρονα μέσα διακίνησης πληροφορίας (social media κλπ).
Στην συνέχεια δρομολογούν ξεπερασμένο και απόλυτα ελεγχόμενο μοντέλο πραξικοπήματος ώστε να είναι μαθηματικά βέβαιη η αποτυχία του μέσα σε λίγες ώρες.
Πας να κάνεις πραξικόπημα 11 ή ώρα το βράδυ, ημέρα Παρασκευή, που όπως όλοι γνωρίζουν όλος ο κόσμος είναι έξω?
Πας να κάνεις πραξικόπημα χωρίς να συλλάβεις και να απομονώσεις τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και όλους τους επικεφαλείς του καθεστώτος?
Και ένα σωρό άλλες ενδείξεις που θα οδηγούσαν μαθηματικά στην αποτυχία του πραξικοπήματος.
Εννοείται πως όλα αυτά τα αγνοούσαν οι φανατικοί πραξικοπηματίες, οπαδοί του Κεμαλικού κράτους. Αυτοί (και δεν είναι καθόλου λίγοι), πείσθηκαν, προφανώς με κάποιες υποσχέσεις στήριξεις, και μέσα στην ψευδαίσθησή τους, έβγαλαν τα τανκς και το κομμάτι του στρατού που τους ακολούθησε στο δρόμο βιαστικά και χωρίς οργάνωση, με στόχο την επανίδρυση και εδραίωση, του βαθέως Κεμαλικού κράτους στην Τουρκία, πέφτοντας προφανώς στην καλοστημένη παγίδα, που είχε στηθεί.
Με όλα αυτά μήπως έπεισαν τον Ερντογάν, πως αν θα είναι πια υπάκουο παιδί και δεν θα κάνει αταξίες, τότε με την προσεκτικά σχεδιασμένη αποτυχία του πραξικοπήματος όχι μόνο δεν θα χάσει την εξουσία του, αλλά θα την ενισχύσει στον ανώτατο βαθμό, αφού θα προβληθεί στο λαό του ως ο «Δημοκρατικός», έλεος, ηγέτης που θα εκσυγχρονίσει με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις την Τουρκία.
Αν δεν τα δεχόταν όλα αυτά θα ήταν καταδικασμένος να φύγει από την Τουρκία, που η εξουσία της θα περνούσε σε άλλα χέρια, και η ζωή του θα βρισκόταν συνεχώς σε κίνδυνο.
Μήπως λοιπόν ο μέγας Σουλτάνος «προσκύνησε» απλά τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, με τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι συνδεδεμένος με πολλά σκάνδαλα και συμφέροντα, που σε διαφορετική περίπτωση εύκολα θα έβγαιναν στο φως με όλες τις συνέπειες τέτοιων αποκαλύψεων…!!
Έτσι δεν κρατούν στο χέρι τα «παγκόσμια κέντρα εξουσίας», τους ηγέτες όλου του κόσμου…!!
Μήπως αν δεν «προσκυνούσε» ο Ερντογάν, τότε το πραξικόπημα θα είχε πετύχει?
Η τόσο εύκολη αποτυχία του φανερώνει το «προσκύνημα» του Σουλτάνου.
Ο Ερντογάν «προσκύνησε» ξανά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών υπό την απειλή της επιτυχίας του πραξικοπήματος.
Δεν απομένει παρά να δούμε τις κινήσεις και τις σχέσεις με τη Ρωσία από εδώ και πέρα, που σίγουρα θα απαντήσει στην απώλεια του ελέγχου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Πρέπει ακόμη να σημειώσουμε πως ένα τέτοιο σενάριο περιέχει και πολύ μεγάλο ρίσκο, γιατί πως μπορεί να είσαι απόλυτα βέβαιος για την επιτυχή έκβαση όταν έχεις να κάνεις με οπλισμένους φανατικούς?
Πως να είσαι βέβαιος πως παρά την καλή προετοιμασία και τον σωστό σχεδιασμό, θα βγει τόσο εύκολα τόσος κόσμος στο δρόμο, κάτι που στάθηκε ο καταλύτης για την αποτυχία της κίνησης, γιατί όλη αυτή η μάζα τρόμαξε και αποθάρρυνε τους πραξικοπηματίες, που αμέσως μετά έδειξαν τα πρώτα σημάδια υποχώρησης.
Το δια ταύτα είναι πως τελικά και όπως φαίνεται, το γνωστό Παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, με όλα αυτά που συνέβησαν, κατάφερε πάλι να επιτύχει τον πλήρη πια έλεγχο της ευρύτερης, τόσο ευαίσθητης και κρίσιμης γεωστρατηγικά περιοχής του πλανήτη, και να αποδυναμώσει (έστω προσωρινά) τη θέση του εξ ανατολών κινδύνου (Ρωσία), που τον τελευταίο καιρό είχε δείξει πως θα μπορούσε να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στα πράγματα, κάτι που κατ' ουσίαν προσωρινά αντιμετωπίσθηκε.

Ζήτω λοιπόν ο Σουλτάνος και η νέα Οθωμανική Δημοκρατία...!!Γιώργος Χρηστάκης
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.