Όποιος πιστεύει πως έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, δεν έχει διαβάσει ιστορία
ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, Ή ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ 

Οι τούρκοι πασάδες (στρατηγοί) είναι οι μετρ των πραξικοπημάτων. Η υποτιθέμενη αυτή απόπειρα πραξικοπήματος είναι για τα πανηγύρια. Όμως, για ο,τιδηποτε ενέργεια πολιτικών, στρατιωτικών που επηρεάζει τη ζωή των πολιτών, μετρά το ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ. Η δικτατορία του Παπαδοπουλου πέτυχε, διότι τη διοργάνωσαν οι αμερικάνοι προκειμένου να μην εκλεγεί πρωθυπουργός ο Γεωργιος Παπανδρεου που είχε εξοπλίσει κρυφά (στην αρχή) την Κύπρο με μια μεραρχία στρατού. Αργότερα η δικτατορία του Εβρεν (τούρκου στρατηγού) πέτυχε εύκολα στην Τουρκία, αφού είχε τις ευλογίες των αμερικανών. Όπως σήμερα όλες οι κυβερνήσεις καταδικάζουν κάθε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, το ίδιο ακριβώς γινόταν και το 1967, όταν η χούντα επέβαλε τη δικτατορία. Όμως οι ίδιοι οι αμερικάνοι που έχυναν κροκοδειλια δάκρυα το 1967 για τα δεινά των Ελλήνων, ζήτησαν συγγνώμη δια στόματος Κλιντον όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα, αφού οι ΗΠΑ μας επέβαλαν τη δικτατορία του 1967.

Τίθεται το ερώτημα: Ποιός βγήκε κερδισμένος από την υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία? Φυσικά ο Ερτογαν. Οι πάντες τον αμφισβητούν αφού τύπος, δικαιοσύνη, στρατός.... ελέγχονται από το νέο σουλτάνο ο οποίος εδραιώνει την εξουσία του κατά τρόπον που ουδεμία σχέση έχει με δημοκρατικές διαδικασίες. 
Πριν, αλλά και μετά την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα οι αμερικάνοι ηλεγχαν τα κράτη με 2 τρόπους:

1. Με πολέμους (Βιετναμ, Καμποδζη.....).

2. Με "Μπανανίες", δηλαδή κράτη όπως την Ελλάδα που κυβερνούσαν πράκτορες των αμερικανών.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι πιο φανατικοί κομμουνιστές (π.χ. οι βιετναμεζοι) έγιναν οι πλέον αμερικανοφιλοι, προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις, να βιομηχανοποιηθουν. Στις πρώην κομμουνιστές χώρες, στις διάφορες Μπανανιες, οι αμερικάνοι ήσαν οι πιο μισητοί, λόγω των πολέμων, των ολοκληρωτικών καθεστώτων που είχαν επιβάλει. Αφού οι αμερικάνοι έγιναν μισητοί, άλλαξαν πολιτικη. Δεν επιβάλλουν πια δικτατορίες, αλλά ελέγχουν τους λαούς με άλλους τρόπους. 

Τουτέστιν για την Τουρκία μπορούμε να πούμε τα εξής:

1. Αποκλείεται οι αμερικάνοι να οργάνωσαν πραξικόπημα.

2. Είναι αδύνατον, χωρίς υποστηρικτές να οργανώσουν κυβέρνηση δικτάτορες, διότι το καθεστώς θα καταρρεύσει οικονομικά, οι τουρίστες θα σαμποτάρουν μια τυραννική κυβέρνηση κ.λπ.

3. Οι Τούρκοι στρατηγοί είναι οι μετρ για οργάνωση πραξικοπημάτων, πιστεύετε ότι θα είχαν αποτύχει αν πράγματι έκαναν πραξικόπημα?

ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ: Το υποτιθέμενο πραξικόπημα οργάνωσε ο ίδιος ο Ερτογαν με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών. Κάποιοι αφελείς στρατιωτικοί ενεπλάκησαν αναγκαστικά ή μη, κάποιοι σκοτώθηκαν για να υπάρχει κάποιο αληθοφάνεια. Όποιος πιστεύει ότι μερικοί νεκροί, μερικά ορφανά θα κάμψουν την αρχομανια, το πάθος για εξουσία, είναι 100% ανιστοριτος. Με πρόφαση την εμπέδωση της δημοκρατίας ο Ερτογαν θα γίνει ο σουλτάνος των σουλτάνων, ή εξουσία του θα διαρκέσει πολύ χρόνο, αφού η δόξα του θα φτάσει στο ζενίθ.Δημήτρης Γρυσμπολάκης


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.