Μετά το Brexit ευκολότερο και το Grexit
 
Να το φοβόμαστε ή να το ευχόμαστε τώρα αυτό.
Στο βάθος του τούνελ φαίνεται διάλυση της Ευρωζώνης... ή αναδιάρθρωσή της σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων.
Μετά απ' όλα όσα έχουμε δει και ακόμη βλέπουμε, εκείνο που φαντάζει ως το πλέον αισιόδοξο σενάριο πλέον είναι μάλλον ένα αληθινό restart για όλους... Επιστροφή στο σημείο μηδέν.. Το σύστημα απέτυχε κύριοι...ότι φάγατε φάγατε... καταστρέψατε τις κοινωνικές δομές δημιουργήσατε ανακατανομή των τάξεων στη χειρότερη μορφή που θα μπορούσε να υπάρξει.
Άλλον τι τώρα;
Ένα είναι σίγουρο... πως ακόμη κι αν δεν μπορείτε πια να κάνετε αλλοιώς, ακόμη κι αν συμφωνήσετε σε "επανέναρξη", όσο κι αν προσπάθήσετε να μας πείσετε πως αυτή η "επανέναρξη" θα γίνει πάνω σε υγιείς και σταθερές βάσεις, εμείς θα ξέρουμε πως πάλι το "νέο" σύστημα και τις "αλλαγές" του, θα έχετε προσπαθήσει να το προσαρμόσετε στους δικούς σας κώλους, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των δικών σας "αξιών", του δικού σας κέρδους, ανόητοι πολυμήχανοι, τυχοδιώκτες, επίδοξοι μα ήδη αποτυχημένοι πανεξουσιαστές.
Ως πότε θα μας ταίζετε πίτουρα.
Το σχέδιο γίνεται πια φανερό και στους πιο δύσπιστους...Είστε και πάλι καταδικασμένοι να αποτύχετε.
The idea doesn't work
 
Καλή αντάμωση στο σημείο (0).
Φέρτε εσείς το τσεκούρι.
Εμείς θα φέρουμε τη φωτιά.
 
Γιώργος Χρηστάκης

 
 
Παρακάτω οι δηλώσεις του πρώην διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζαν των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν. Καιι μην δείξετε δυσπιστία... Αυτοί τα έχουν σχεδιάσει όλα..Κάτι ξέρουν αυτοί.


Τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, κάνει ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζαν των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν.

"Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση" ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου" και ότι "η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα".

"Θέμα χρόνου και το Grexit"

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα", σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, υπογράμμισε πως αυτή αποτυγχάνει και προειδοποίησε ότι το Brexit μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε ένα Grexit.


Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.