Οι ευκαιρίες στην «Κρίση»

Η κρίση, λοιπόν γεννάει ευκαιρίες.
Ευκαιρίες να εκμεταλλευτούν κάποιοι την απειρία και την απόγνωση κάποιων ανθρώπων.
Έτσι ξεφύτρωσαν τελευταία αρκετές "εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων και επίλυσης οικονομικών προβλημάτων" αμφιβόλου ποιότητας, τεχνογνωσίας και σίγουρα χωρίς το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό επιστημόνων. Πως λειτουργούν; Πολύ εύκολα και εύστροφα.
Έχουν καταφέρει να βρουν τα οικονομικά σας δεδομένα και τα πλήρη στοιχεία σας ( πως άραγε;
Μόνο εσείς και οι δανειστές σας ξέρουν που χρωστάτε). Σας καλούν ξανά και ξανά και με ιδιαίτερη πειθώ και φορτικότητα σας πείθουν πως μπορούν μέσω δικηγόρων, οικονομικών συμβούλων και λοιπών συνεργατών, να εξαφανίσουν τα δάνεια σας, να χαριστούν οι οφειλές σας και να σας ζητήσουν και οι τράπεζες γονατιστές συγγνώμη. Στα γραφεία τους έχουν απ' έξω κάμερες που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όποιον έχει κλείσει ραντεβού.
Μέσα στο χώρο υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι με ενσωματωμένα ακουστικά που καλούν συνεχώς τον κόσμο που οφείλει. Τους τάζουν λαγούς και πετραχήλια, επιμένουν ώσπου κάποιοι τσιμπάνε.
Ζητούν μια προκαταβολή μαζί με τα χαρτιά που θα προσκομίσετε και σας υπόσχονται πως θα αναθέσουν την υπόθεση σε δικηγόρο. Το κόστος της όλης εργασίας μαζί με τα δικαστήρια που θα γίνουν σε 4-5 χρόνια είναι τουλάχιστον τριπλάσιο από αυτό που υπάρχει στην αγορά των δικηγόρων, και ζητούν να το προπληρωθούν. Δηλαδή πληρώνετε σήμερα το δικαστήριο που θα γίνει το 2025.
Φυσικά ποτέ δεν μαθαίνετε ποιος δικηγόρος έχει την υπόθεση σας, ενίοτε δε έχετε προπληρώσει χωρίς να έχει κατατεθεί δικόγραφο και το μόνο που έχετε είναι οι διαβεβαιώσεις μιας εταιρείας φάντασμα πως το δικαστήριο σας θα γίνει σε μερικά χρόνια.
Αν φυσικά τολμήσετε να ζητήσετε πίσω τον φάκελο σας, θα λάβετε την σθεναρή άρνησή τους και την απάντηση πως βρίσκεται στα χέρια του, επίσης φαντάσματος δικηγόρου.
Υπάρχουν λοιπόν με απλά λόγια άνθρωποι που αντιποιούνται των ιδιοτήτων των δικηγόρων, οικονομολόγων κλπ. και από την άλλη άνθρωποι που πείθονται, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται.
Το μόνο που μπορώ να πω, μετά από όλα αυτά, σε όσους ανθρώπους έχω συναντήσει που έπεσαν θύματα των επιτήδειων, είναι πως όταν χρειαστώ να κάνω εγχείρηση θα απευθυνθώ στον χειρουργό και όχι στο μπακάλικο απέναντι από το νοσοκομείο.
Π.Μ
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.