ΕΚΤΑΚΤΟ: Μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης


Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στον τερματικό σταθμό αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί κοντά στον χώρο του πάρκινγκ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, υπάρχουν 60 τραυματίες και 28 νεκροί από τις εκρήξεις.
Από τους τραυματίες οι έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το αεροδρόμιο έκλεισε οριστικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με μια τελευταία πτήση από Μόσχα να αναγκάζεται να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αναχώρησης.
Αξιωματούχοι θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται βομβιστές αυτοκτονίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για δύο υπόπτους, τους οποίους προσπάθησαν να τους εξουδετερώσουν. Οι ύποπτοι φέρονται να πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και οι δράστες της επίθεσης. Τα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.
Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.
Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.
zougla.gr 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.